Четвърт век по-късно – Хищникът и Шейн Блек отново заедно

Илюстрация към Четвърт век по-късно - Хищникът и Шейн Блек отново заедно

Колонката на CINEMASCROTUM. Къде още можете да го намерите? Харесайте страница и посетете сайт.

 

След двете подигравки „Alien Vs. Predator“ и анемичната творба със селскостопанска насоченост, наречена „Predators“, самата мисъл да се прави филм за безобразно грозния космически ловджия бе равносилно на скачане от десетметров мост с петнадесетметрово въже за бънджи. Лично аз бях оставил всякакви надежди за продължение, което да стъпи дори на малкия пръст на първия „Хищник“, и то не само защото пръстите му са толкова тлъсти. Сега обаче франчайзът е на път да получи инжекция с адреналин, тъй като Collider ни докладва, че „Лисицата на 20-ти век“ обмисля нови приключения за култовия pussy-face извънземен, които ще бъдат режисирани от още по-култовия Шейн Блек.

Шейн Блек и Хищника имат обща сантиментална история, а както знаете, Историята има навика да се повтаря, така че двамата скоро ще направят пълен кръг във взаимоотношенията си. Само дето този път Блек няма да е полу-статист, който да разказва мръсни вицове и после да стане на кайма, а ще седи на режисьорското столче и ще дава творчески команди – задача, с която се справи перфектно в „Целувки и куршуми“ и повече от перфектно в „Железният човек 3“, превръщайки го, напълно очаквано, в най-идейната и остроумна част от тъпата трилогия на MARVEL. Освен че притежава безспорни умения да пише интересни сценарии със забавен диалог („Смъртоносно оръжие“, „Последният бойскаут“) лично Блек е бил нает да полира сценария на Джим & Джон Томас за първия „Хищник“, а това означава, че има опит с концепцията и е наясно с потенциала на поредицата. За момента няма информация кога точно се очаква началото на продукцията, тъй като Ш. Б. е предварително ангажиран с други два проекта, които са на етап „до кривата круша“, така че всеки опит да си запазите билет преди лятото на 2017-та би довел до паника на гишетата.

Сега знам какво се питате – ще видим ли отново бай Арнолд!? Липсата на данни ме принуждава да отговоря с „Откъде да знам?“, докато логиката ме кара да отговоря с „Абсурд!“ Ако Шварценегер се върне, това има 45% вероятност да превърне лентата в неумишлена пародия, ала такива са рисковете от масажирането на екшън-его след 65 годишна възраст. Не ми вярвате ли – питайте г-н Харисън Форд! Или по-добре недейте, понеже е все още в инвалидна количка, след като си счупи старите кокали на снимачната площадка на новите „Star Wars“, докато се опитваше да отвори вратата на „Хилядолетния сокол“ с ритник.

По думите на самия Шейн, филмът няма да бъде рибуут, както първоначално бе обявено, а директен сикуъл, който да използва и доразвие вече изградената митология. Блек може и да не е сред ТОП-режисьорите на Холивуд, но със сигурност е едно от най-талантливите същества там и фактът, че този талант си стои практически недокосван в продължение на почти две десетилетия, е проява на престъпна небрежност. Не всички знаят, но оригиналният дизайн на Хищника (снимката долу) е бил страхотно малоумен, и то не само защото в гумения костюм се е спарвал младият белгийски мускул Жан-Клод Ван Дам. Искрено се надявам Блек да не вземе да изтрещи и да реши, че ще бъде много весело, ако върне стария външен вид на извънземния дългуч. Не че нещо, но винаги бих предпочел ugly motherfucker с негърски dreadlocks, отколкото какъвто и да е Ван Дам.

 

Cinemascrotum

 

 

Илюстрация за ригиналния дизайн на Хищника

Оригиналният дизайн на Хищника

 

Comments

comments

4 коментара