Участници

Списък на хората, участващи пряко в списанието. За публикуваните в „Сборище на трубадури“ писатели, поети, преводачи и критици, прегледайте разделите в „Библиотека“.

Борислава ИвановаБорислава Иванова (2)

Борислава Иванова учи в V курс, СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Балканистика“. Специалността задълбочава интересите й в областта на езиците и литературата, а поезията за нея представлява и научен интерес, и любимо занимание. Основните теми по време на нейното обучение, силно привлекли вниманието й, са свързани с българската литература след Освобождението, както и с балканската културна антропология.

Ана ХелсАна Хелс (124)

Ана е дребно, русо, наглед безобидно същество от женски пол, изтъкано от мистичното зло на бясната безпочвена критика към фентъзийните опити, наши и вносни, излагаща нечистите си помисли в собствен умерено силно посещаем блог annahells.wordpress.com.

Zlat ThornZlat Thorn (3)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но можете да посетите личния им блог. Злат Торн: http://thedecadence.wordpress.com

Александър КарапанчевАлександър Карапанчев (26)

Александър Карапанчев е нещо като човек-оркестър: журналист, поет и прозаик с три авторски книги, съставител, издател и редактор. Негови произведения са включени в около 50 сборника, превеждани са на пет езика. Член-основател на Клуба за фантастика и прогностика „Иван Ефремов“ и с псевдонима alexandrit – сред най-активните сътрудници на клубния сайт. Брои се между основателите на специализираните в жанра издателства „Ролис“, „Орфия“ и „Аргус“. Има 20-ина отличия, сред които Еurocon 2002 за дебютната си книга с разкази „В епохата на Унимо“. От няколко години е секретар на Дружеството на българските фантасти „Тера Фантазия“.

Десислава ДаскаловаДесислава Даскалова (1)

Десислава Даскалова е наскоро завършил физик по образование, а втората ѝ любов е литературата. Има един награден, но още неиздаден фентъзи роман, няколко разказа и хъс за още много. Посете личния ѝ сайт: sputnici.com.

Яница РадеваЯница Радева (1)

Яница Радева е автор на книгите с поезия „Кошерът на думите“ (2012), „Друг ритъм“ (2003) и на прозаичната книга „Бонбониерата“ (2011). Автор е на монографията „Обетован кръг. Времена и пространства в поезията на Иван Теофилов“ (2014). Носител е на множество награди от национални литературни конкурси. Нейни творби са отпечатвани в редица антологични книги и литературни списания.

Весела ФламбурариВесела Фламбурари (19)

Весела Фламбурари. Родена на 17.01.1967 в Добрич. Омъжена за д-р Василиос Фламбурарис, живее постоянно в Атина, Гърция. Завършила „Актьорско майсторство за куклен театър“ в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ и специализирала „Културология“ в СУ „Климент Охридски“. Детска и фентъзи писателка. Носител на национални и международни награди за детска литература.

Александър ХристовАлександър Христов (1)

Александър Христов се страхува от фентъзито, защото пристрастява като хероин, но от време на време проявява смелост и след това разказва за преживяното.

ТочкаТочка (6)

Особено страстна фенка на всякакви чиклити, любовни романи, писания с етикети „приложна психология“, „астрология“ и „тази книга не е за всеки“, на Стефани Майер и още куп журналисти, преподаватели и скучаещи домакини със силно и неначесано творческо его; неконтактна, капризна и мърмореща.

Стоян ПешевСтоян Пешев (2)
Библиотека ХипертекстБиблиотека Хипертекст (13)
cinemascrotumcinemascrotum (11)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но всички /или най-малко един човек/ знаят, че той е Легенда, затова незабавно посетете страницата му във FACEBOOK или поне разгледайте най-великия блог за филмови „ревюта“ на Балканския полуостров: CINEMASCROTUM

Ваня КлечероваВаня Клечерова (22)

Ваня Клечерова. Магистър-филолог. Обича и практикува импровизации в литературата. Родена е на 25.05.1978 г. Живее и работи най-вече в себе си.

JenJen (3)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но можете да посетите личния им блог. Jen/Starry night: http://innerstars.blogspot.com/

Григорина СаеваГригорина Саева (1)

Григорина Саева е родена на 24.07.1989 г. в Етрополе. Фентъзи жанра обиква чрез произведенията на Тери Пратчет, Маргарет Вайс, Реймънд Фийст и Толкин. Завършила е ,,Приложна лингвистика“ във Великотърновския университет, а в свободното си време се занимава с писане.

shannarashannara (11)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но можете да посетите личния им блог. Шанара: http://knigoman.wordpress.com

КнигиКниги (31)

Нови книги на българския книжен пазар. trubadurs.com/newest-books-2015-16

Джен, Cinemascrotum, ПетърДжен, Cinemascrotum, Петър (1)

Сборни текстове.

NostromoNostromo (1)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но можете да посетите личния им блог. Cosa Nostromo: http://thingnothing.blogspot.com/

ЗориЗори (22)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но можете да посетите личния им блог. Зорница Ангелова. http://zory-angel.com

Петър ТушковПетър Тушков (187)

Петър Тушков. Преводач на свободна практика от английски. Twitter: @cellthirteen.

LammothLammoth (10)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но можете да посетите личния им блог. Ламот: http://lammothsblog.blogspot.com/

Димитър КенаровДимитър Кенаров (1)

Димитър Кенаров е журналист на свободна практика. Статиите му са публикувани в издания като Капитал, Esquire, The Nation, Foreign Policy, VQR, The New York Times и др. Понастоящем работи върху биографията на писателя и дисидент Георги Марков (Grove/Atlantic). Посетете сайта на Димитър Кенаров: dimiterkenarov.com. Или го последвайте в Twitter: @dkenarov.

Венета ВучковаВенета Вучкова (2)

Вени Вучкова, или накратко… Пипилота. Израснала в Пазарджик, открива удоволствието от четенето в местния клуб по фантастика. Завършва езикова гимназия, после попада в Библиотекарския институт в София. Живее в Англия.

КалКал (4)

Калин Ненов e преводач, редактор, писател, литературен агент, издател и страстен читател. Един от двигателите на Човешката библиотека и Фантазийската преводаческа школа. Участник в списанията „Фентернет“, Starlighter, клуб „Светлини сред сенките“ и енциклопедия „БГ-Фантастика“.

Елена ПавловаЕлена Павлова (3)

Елена Павлова е писател на научна фантастика, хорър, фентъзи, книги-игри и преводач. Повече за нея в БГ-Фантастика.

Васил ВелчевВасил Велчев (10)

От Перник, р. на 23.IV.1972 г. Живее във В. Търново. Писател и проф. преводач от английски, руски и полски, предимно фантастика/фентъзи. Завършва Славянска филология с полски във ВТУ Св. св. Кирил и Методий с дипл. раб. Творчеството на Станислав Лем – между мейнстрийма и фантастичния жанр.

Димитър ЦоловДимитър Цолов (1)

Димитър Цолов е семеен с едно дете. Лекар, фронтмен на бандата „Докторс Гого Бенд“. Запален букинист и фен на фантастиката изобщо, с писателски забежки. Поддържа собствена ФБ-страница ПИЯНИЯТ БАРД.

Коста СивовКоста Сивов (15)

Коста Сивов е роден на 22 октомври 1984 г. в гр. Ямбол. Пише предимно в жанра фантастика. Китарист и певец в метъл групи като „Ирония“, „Адамс“ и „Атлантиа“.

Владимир ПолегановВладимир Полеганов (69)

Владимир Полеганов обича да чете и от време на време пише.

АшлитоАшлито (3)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но можете да посетите личния им блог. Зорница Цветкова: http://addictedreader.wordpress.com

Поли МукановаПоли Муканова (21)

Поли Муканова е родена в София. Завършва българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, дипломант в магистърската програма „Литературата – творческо писане“. Докторант в СУ „Св. Климент Охридски“. Посете блога на Поли Муканова и прочетете повече за нея.

Емилия МаслароваЕмилия Масларова (1)

Емилия Л. Масларова e преводач на Мураками, „Хари Потър“, Нийл Геймън, Дан Симънс, Елиф Шафак, Фокнър, Джоузеф Хелър, Гор Видал, Ричард Бах и отскоро плах издател.

Калин НиколовКалин Николов (2)
TripTrip (1)

Емануил Томов – преводач на художествена литература. Активен участник в eлектронно списание ShadowDance.

Диана ПетроваДиана Петрова (2)

Потребителят не е споделил нищо за себе си. Диана Петрова.

Преслава КироваПреслава Кирова (15)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но можете да посетите личния им блог. Преслава Николова: http://goruna.blogspot.com/

Богдана ТепавичароваБогдана Тепавичарова (13)

Богдана Тепавичарова е завършила специалност „Българска филология“ и магистърската програма „Литературата – творческо писане“ във Факултета по славянски филологии на Софийски университет „Свети Климент Охридски“.

Владимир и ПетърВладимир и Петър (1)
Атанас П. СлавовАтанас П. Славов (1)

Атанас Петков Славов е български писател, фантастолог, активен фен, издател, съставител и художник. Посетете страницата на автора в БГ-Фантастика.

Александър КосулиевАлександър Косулиев (13)

Авторът не е споделил нищо за себе си. Александър Косулиев.

Искра НеделчеваИскра Неделчева (1)

Искра Неделчева. Просто една искрá. Писател, мечтател, човек. Или както обича да казва – всичко започва с думи и свършва с тях, а това по средата е куражът да ги използваме. Реалността е отнесена от вихъра, а което остава, е лунен прах и сред него животът е най-сладък.

preslavakirovapreslavakirova (0)
Михаил АбаджиевМихаил Абаджиев (18)

Михаил Абаджиев поддържа блог за видеоревюта на адрес: http://omagiosanovreme.blogspot.com/

Дарина ЖелеваДарина Желева (3)

Дарина Желева поддържа сайта Писателките, място за цитати и информация за живота и творчеството на писателки от цял свят: от Енхедуана до Исабел Алиенде. Посетете и страницата й във Facebook.

Александър ЙордановАлександър Йорданов (1)

Доц. д-р Александър Йорданов. Посетете неговия сайт.

Деница ВенковаДеница Венкова (10)

Деница Николаева Венкова е родена на 03. 05. 1984 г. в гр. Хасково. Изучавала е специалност Българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. В момента изучава магистратура „Литературознание“ в Софийски университет. Участвала е в конкурси, сред които е наградена с второ място в Юбилейна национална научна конференция за студенти, докторанти и средношколници „Канонът на словото vs. словото на канона“ в гр. Пловдив през 2013 г. Носител е и на поощрителна награда от първото си участие на Пловдивската конференция през 2012 г. Изявявала се е и в Литературен клуб „Аrs & Ego“.

Пламен МладеновПламен Младенов (1)
Стоян ХристовСтоян Христов (20)

Стоян Христов пише редовно за книги и в груповия блог „Първи впечатления от последно прочетеното“. Посетете го: http://zonkobg.blogspot.com/

SilentiumSilentium (1)

Димитър Копарански, роден на 31 март 1984 г.

Коментари

коментара