Бюлетин Годишни награди Конкурс Агоп Мелконян Конкурси

Сборище на трубадури – конкурс и награди за кратък фантастичен разказ! (2012)

Електронно списание „Сборище на трубадури“ и семейство Мелконян, със съдействието на издателствата „Бард“, „Ерато“ и „Ерго“ и фирма „Терабайт“ организират конкурс за кратък фантастичен разказ до 1000 думи, по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян на 10 март 2012 г. За повече информация посетете официалната страница на конкурса.

Конкурс за кратък фантастичен разказ по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян (2012)


8 comments on “Сборище на трубадури – конкурс и награди за кратък фантастичен разказ! (2012)

 1. Чудесна инициатива!

  Знаете ли какво се крие зад въпросните „първа/втора/трета“ награда? :)

 2. Здравей, Кал, благодаря ти!
  Да, разбира се. Първо, второ и трето място получават от издателство Бард ваучери съответно за 50, 30 и 20 лв. Всичко наградени получават книги от изд. Ерго и Ерато, и компютърни аксесоари от Терабайт. Носителят на специалната награда получава книги от издателство Ерато, както и официален плакет на името на Агоп Мелконян.

 3. konkurs2012 [ет] trubadurs.com
  Дава ми, че е невалиден мейл.
  Кой е правилния за конкурса?

 4. Здравейте,
  имам въпрос, свързан с размера на творбите: пише, че трябва да са в обем до 1000 думи (7200 знака с интервалите — или 4 стандартни страници). Какво точно се разбира под „стандартни страници“? Защото при мен 1000 думи са малко повече от 2 страници.

 5. Здравейте, Dom. Стандартните страници са така наречените „стандартни машинописни страници“ – издателски стандарт. По западен образец една стандартна машинописна страница се равнява на 250 думи. В България е прието, че една стандартна машинописна страница се равнява на 1800 знака с интервалите (30 реда по 60 знака на ред). Успех! :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.