Бюлетин Колонка

Ново и предстоящо на книжния пазар – март 2012 (Колонката на Ана Хелс)

Здравейте, аз съм Ана Хелс и съм стръвно пристрастен книгохолик. А също и обувкохолик, и аксесоарохолик, но това са теми на друг разговор. В реалния живот работя нещо, което не обичам, и изкарвам някакви пари, които доста обичам, сравнително голяма част от които изтичат през пръстите ми в закупуване на микросветове в хартиена форма, които се опитват да прекършат горките лавици на скромната стеничка за книжни излияния в собствения ми дом. И тъй като съм зла и безчовечна, започвам серия от опити да ви накарам да похарчите и своите дребни скътани жълтици за фентъзийни словоизлияния, че да не се чувствам сама на света и да не ме гледат само мене бабите в квартала осъдително с поглед накъде мъкна тия идеални потенциални подпалки за печка „Чудо“.

"Поглед в мрака" от Ейдриън ЧайковскиБард са винаги точни и подредени в плановете си и тяхната секция „Очаквайте“ ми е любимо ежедневно място. И днес открих как в края на март ме очаква четвъртата част на поредицата на младия Чайковски за Сянката на умелите – Поглед в мракатук. Като върл колекционер и любител на стилни гръбчета на книги не мога да пропусна заглавието. А и само позитивни отзиви чувам, така че направо нямам избор, освен да подготвя купчинката левчета. От вече излезлите през месеца заглавия на „Бард“, които очакват да попаднат в потребителската ми кошница, са и изключително интересният поне на пръв поглед, маргинален като жанр роман за Стъклените книги на крадците на сънища, където има разни девойки на букли, което няма как е толкова зле, колкото звучи – тук, както и поредната на Фийст – който упорито колекционирам, но не чета, не ме питайте що – Дъщеря на Империятатук.

"Чернова" от Сергей ЛукяненкоИнфодар излязоха през последния месец с Чернова на Лукяненкотук, на която още ? се чудя – Патрулите ми допаднаха силно, но пък онова за Лабиринтите и илюзиите не можах да го преглътна след няколко страници – пънкът не е моето. Силно им се надявам да ми доиздадат Сейдж, Гемел, Бакър, Новик и Брукс, но още няма нищо потвърдено, за съжаление.

"Кървави книги" от Клайв БаркърКолибри ме зарадваха изключително силно с вече излязлата Защитения на Питър В. Брет , като обещават и втората част до няколко месеца – тук, а подготвят за издаване и дългоочакваните поне от мен Кървави книги на чудовището Клайв Баркър още другата седмица – тук. Има добри шансове да видим всичките хоророфилии на Баркър в доста обозримо бъдеще, а по информация на издателството и още по-дългоочаквания Дрезден на Бъчър ни чака зад ъгъла. Дано.

"Нощ на ножове" от Иън К. Есълмонт"Водопади на възмездието" от Крис УдингНо най-богат урожай за фентъзи поклонници ще даде Артлайн в близките месеци – секцията им „Очаквайте“ се пръска по шевовете от заглавия с повече от тиранозавърски потенциал и извънземно яки корици – продължението на Малазана, от Иън К. ЕсълмонтНощ на ножоветук, нова книга от личния ми фентъзи любимец с най-изящната по толкова извратен начин творческа мисъл Крис УдингВодопади на възмездиетотук, Пътят на кралете на Сандерсън – новата поредица на настоящата суперзвезда във фентъзито. И едно доста шантаво предложение за подрастващи, което едва ли ще отмина – Питър Нимбъл и неговите фантастични очи на Джонатан Оксиър

MBG books са обещали първата на Йън ЪрвайнГеомансер, продължението на Гилдията на магьосниците на Труди Канаван, както и няколко много интересни нови автора до края на годината, дано видим повече от тях съвсем скоро.

"Вампирът Лестат" от Ан РайсИзток – Запад пък са запланували втората част от вампирската сага на Ан РайсВампирът Лестат, но за мое съжаление няма все още информация кога точно ще я видим на български. Да се надяваме, се в оригиналното и готическо оформление и все пак до края на годината. Следете тук.

За съжаление няма все още нищо потвърдено за нови заглавия от „Рива“, „Прозорец“, „Вакон“ и „Лира принт“ – издателства с доста добри попадения във фентъзи средите, които си заслужава да бъдат следени.

Един коментар по “Ново и предстоящо на книжния пазар – март 2012 (Колонката на Ана Хелс)

  1. Време беше за Баркър. От есента са го заиздавали, а последно корицата не беше ОК, та още се забави, но най-после… Аз лично ги имам и шестте тома от поредицата на английски, но с огромно удоволствие ще си ги купя на роден език :)
    А АртЛайн до момента най ми допадат от към изработка на корици… Очертават се малко разходи явно и този месец :Р

Коментарите са изключени.