Бюлетин

Наградените – Конкурс за фентъзи роман 2012

Наградените - Конкурс за фентъзи роман 2012

* * *

„Сборище на трубадури“, „Човешката библиотека“ и издателство „MBG Books“ с гордост обявяват победителите в

Конкурса за Български фентъзи роман 2012!

„Разторг“ от Антон Фотев
„Приказка за магьосници, физици и дракон“ от Геновева Детелинова
„Песни за отвъд – Жертвата“ от Радостин Нанов

Както виждате, наградените с издаване романи са цели три, а не един и имаме личното уверение на издателство „MBG Books“, че книгите ще излязат на българския пазар в предстоящите месеци до края на 2013 година.

Очаквайте още информация за авторите, журито и конкурса и… не спирайте да пишете, прекрасни български автори!

Сборище на трубадури

26 comments on “Наградените – Конкурс за фентъзи роман 2012

 1. Време беше :) Сигурен съм, че чакането си е струвало и ще имаме възможността да прочетем най-доброто от най-доброто. Честито на победителите! :)

 2. Поздравления за всички победители! Както всяко състезание, и това има губещи, но се надявам, че всички писатели са спечелили безценен опит и емоции от участието в конкурса. :)

 3. Няма ли да пуснете по някоя анотация, та да разберем за какво иде реч в наградените романи и да задоволим любопитството си поне малко? :)

 4. Да, обмисляме нещо подобно и дори повече, но ще те излъжа, ако ти кажа някакви срокове.
  ПП: Най-любопитните могат да намерят разказът в основата на „Драконът и портокаловия сок“ ето тук::
  http://darksideofthemoon.hit.bg/stories.html

 5. Супер, аз вече прочетох на А. Фотев разказа Курбан, който много ми хареса, и просто се чудя дали и в романа си е заложил на тематика, свързана малко или много с любимата ми българска митология :)… По-късно ще обърна внимание и на дракончето и сокчето

 6. Хм, отговорът на въпроса ти е „И да, и не“. :) В романът няма да срещнеш самодиви, лами и т.н., но пък са включени елементи от славянската теология, ако може така да се нарече. Референциите към бг историята са една идея повече отколкото смятах за нужно, но другите неща компенсираха поне лично за мен.

 7. Ура, браво и честито! Победителите няма какво да ги поздравявам, те са си получили своето признание и публиката ще чуе първо за тях. Аз обаче не съм гласувал с максимална оценка за нито един от тримата и затова държа да поздравя едни други хора, чиито имена обаче поради условията на гласуване в конкурса аз не знам.

  Скъпи момчета и момичета, на които раздадох моите петици, да сте живи и здрави, не спирайте да пишете и да предлагате творбите си навред, защото те са със страшно високо качество и все някога и някъде някой издател ще бъде принуден да го признае. А оттам нататък ще е лесно – публиката гарантирано ще ви заобича, обещавам ви. За мен беше чест и изключително удоволствие да прочета романите ви. Успех и кураж!:)

 8. Нали знаеш, че след като вече си пуснал мухата, все някога ще трябва да кажеш кои са романите, получили твоите петици? :)

 9. Честито на победителите и повече такива инициативи! С нетърпение очаквам да прочета наградените романи. :)

 10. Изключително благодаря за конкурса и за оказаното доверие. Да призная, напоследък малко ме глождеше кога точно ще излязат резултатите, но предполагам, че решението не е било никак леко. Изключително приятно изненадан съм, че печелившите са цели три наведнъж. Занех, че ще са повече от един, но предполагах, че ще ги издават „на парче“. Предполагам, че сега идва по-трудната част – реалната редакция и подготовка за печат и реклама на въпросните книги.

 11. Благодаря за признанието. „Разторг“ е най-силната ми (и изстрадана) творба. Знаех, че ще получи признание и все пак… ами благодаря, момичета и момчета. Оценката Ви значи много за мен.

  С уважение: Черно Слънце

 12. А кои са останалите финалисти, които толкова ви затрудниха в избора? Лично аз се интересувам и от техните имена и романи. Ще има ли такава информация?

 13. Браво на спечелилите! Все така и само напред!
  А на трубадурите – поклон. Поклон, пред смелостта, ентусиазма, издържливостта и вярата в българските творци. Дано този конкурс да не е единствения, въпреки трудностите, с които навярно са се сблъскали.
  Успех!

 14. Поздрави на спечелилите, дано повече български автори бъдат четени и издавани. И решението да има повече от един издадени е супер. А и трубадурите си ги бива наистина, заради вярата в българските творци, както казва ентусиаста. В тази връзка и на мен ми е интересно кои са останалите финалисти? Кои ще бъдат издадени от човешката библиотека и кои не успяха да достигнат до издаване? Разкажете ни повече за случилото се зад кулисите :)

 15. О, информация ще има, обещавам. Вече работим по въпроса, но ни е нужно малко време. Надявам се, че всичко ще е готово преди следващите интересни събития. :)

 16. Поздрави на тримата избраници! И, още веднъж, на всички, които се престрашиха да участват в конкурса (и особено много на всички, които са си прекарали текстовете през редактор, или поне са си ги прочели втори път, преди да ги пратят… но да не криввам към мрънкалничество точно на светлия празник ;).

  Имаме готовност да обявим четирите романа, По-желани за издаване от Човешката библиотека… но ще оставя удоволствието на Ана Хелс. Заслужила си го е, с къртовския си организационен, медиаторски, просветителски и не-знам-с-каква-дума-да-го-обобщя труд.

  Няма да се сдържа обаче и ще кажа: романът на Геновева Детелинова си е стар любимец и на нас. И въобще… и въобще…

  Но млъкнете, пръсти. Оставете го, сърцето, да се радва. :)

 17. А, обявявай ги преспокойно, това е удоволствие, което с повече от радост ще споделя с който иска , аз се пенсионирам :)

 18. Аз искам специално да се обърна към автора на „Ням свят“, не знам нито името, нито пола му, нито дори дали е от тази планета :) Идеята на романа ти е страхотна, за мен може би най-оригиналната от всички в съзтезаващите се текстове. Но има нужда да работиш и се упражняваш много върху изразяването и думите, върху всяко изречение… продължавай да пишеш и най-добре се пробвай да описваш някакви банални неща, така че да станат интересни и lвълшебни. Успех! :) Преслава

 19. Честито на победителите:) С нетърпение очаквам да прочета романите им… Лично на мен ми се струва, че би било страхотно, ако членовете на журито съобщят имената на романите, които са оценили с петици и споделят по няколко думи за тях. Така най-вероятно ще се оформи онази група от двадесетина текста, за които Ана Хелс сподели, че според членовете на журито заслужават да видят бял свят. А и, без да се разбират имена на автори и други подробности, всеки автор ще може да се запознае с ценни мисли за своето и останалите произведения.

 20. Моите „отличници“ (не съм слагал оценки този път: давам само романите, които сами оставили най-ярък – и хубав, де ;) – спомен) са:

  петте приключения на Витек Доман
  „Самагра“
  „Отиум“
  „Осмото джудже“

  И най-много:

  „Нощта на скорпиона“
  „Их, магесническа му работа, значи“
  „Почти божествена комедия“

  И най-най-много:

  „Приказка за магьосници, физици и дракон“

 21. За всички любопитни,
  Статистическият разбор на конкурса е готов. Ще бъде публикуван утре/другиден.

 22. Супер:) Това би било както интересно, така и много полезно за всички заинтересовани автори.

 23. А, дали, случайно ще има тази година или следваща пак такъв конкурс? – за тия, които не успяха да се включат :-) Мисля, че е супер като идея да има такъв ежегоден конкурс…смятам, че с всяка изминала година ще ставаме свидетели на все по-добри и по-добри неща – един вид стимулиране на БГ авторите.

Коментарите са изключени.