Бюлетин Годишни награди Конкурс Агоп Мелконян Конкурси

Конкурс за кратък фантастичен разказ по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян (2013)

Конкурс за кратък фантастичен разказ по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян (2013)

3 НОВО: Публикация на отличените разкази от конкурса в хартиеното издание на сп. „Дракус“ (17 юни 2013 г.).

2Победители в Конкурса за фантастичен разказ Агоп Мелконян 2013 (25 април 2013 г.).

1 Финал на конкурса (13 март 2013 г.).

Електронно списание „Сборище на трубадури“ и семейство Мелконян, за втора поредна година, обявяват конкурс за кратък фантастичен разказ по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян.

Очакваме разказите Ви в обем до 1000 думи, написани на кирилица, шрифт Times New Roman, размер на шрифта 12, във формат .doc или .rtf.

Жанр – всичко, включващо фантастични елементи – научна фантастика, фентъзи, ужаси, психологическа фантастика, магически реализъм и др.

Допуска се един разказ от автор.

Участващите разкази трябва да са авторски, непубликувани под каквато и да е форма (на хартия, в Интернет, под формата на аудио и/или видео). Имейлът за участието Ви в конкурса трябва да съдържа прикачен файл с разказа за участие, трите Ви имена, възраст, пощенски и електронен адрес и телефон за връзка.

Членове на журито и екипът на конкурса не могат да участват.

С изпращането на разказа Вие се съгласявате да предоставите на „Сборище на трубадури“ правата за публикация на Вашия разказ в сайта на електронното списание и в специалния електронен брой, посветен на конкурса.

Покажете, че точните, а не многото думи са важното за една, дори фантастична история!:)

Журито на конкурса се състои от:

Семейство Мелконян, заедно с екипа на изд. „Ерато“ – почетно жури.

Електронно списание „Сборище на трубадури“: Зорница Ангелова, Венета Вучкова, Михаил Абаджиев, Стоян Христов, Джовани Чемишанов – Гост, Коста Сивов, Almaak, Владимир Полеганов и Преслава Кирова (идея и организация на конкурса).

Ще бъдат връчени четири награди: специална награда на името на Агоп Мелконян + първо, второ и трето място.

Наградите се осигуряват с подкрепата на издателствата „Бард“, „Ерато“,„Ерго“, „Жанет-45“ и „ИнфоДАР“.

Разказите, неотговарящи на условията, няма да бъдат допуснати за участие в конкурса.

Журито ще оценява текстовете анонимно.

Изпращайте разказите на електронната ни поща: konkurs2013 [ет] trubadurs.com

Срокът за изпращане е до 24:00 ч. на 10.03.2013 г., когато се навършват 64 години от рождението на Агоп Мелконян.

Датата, на която ще бъдат обявени резултатите, ще бъде оповестена допълнително в сайта.

Вижте и миналогодишното издание на конкурса.

Следете удобно новините през автоматичния абонамент или от страницата ни във Facebook.

 

Издателска къща "Ерато-Арт"Издателска къща "Бард"Издателство "Ерго""Жанет-45""ИнфоДАР"


30 comments on “Конкурс за кратък фантастичен разказ по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян (2013)

 1. Бихте ли уточнили, дали файлът с имената трябва да е отделно от разказа, т.е анонимен ли е конкурсът? Пише, че разказите ще се оценяват анонимно, но пък по-горе се посочва, че писмото трябва да съдържа прикачен файл с разказа, имената и т.н. Благодаря предварително!

 2. Диди, конкурсът е анонимен. Единственият човек, който вижда на кого е разказа съм аз. Всички останали от журито получават разказите без имена, по пет номерирани по реда на пристигане разказа във файл. Имената и другите данни може да са във файла с разказа или отделно, така или иначе файлът с разказа ще бъде обработен. Успех!:)

 3. проверете да няма някакъв проблем с електронната поща, дава „грешка – адресът не бе разпознат“ при опит за изпращане на писъмце ( а просто съм го копи/пейстнал в полето за получател) … ( предварително се извинявам, малко съм скаран с комповете :)

 4. Може би стилизираната маймуна не трябва да се копи-пейства…

 5. Ползвайте стандартния формат за електронни пощенски адреси: адрес@сайт.ком

 6. Адресът умишлено е изписан така против спам. [et]=@
  И още нещо само да уточня – изписвайте възрастта си, това изискване не е от прищявка, а е във ваша полза – аз лично бих се радвала да дадем поощрителна награда на най-младия автор, а и надявам се всички останали от журито.

 7. ок, признавам първия път не съм обърнал внимание, но и с @ не става …

 8. ха-хаааа, а дали съм кух … :) нищо, простено ми е – ще си проличи от годините :)

 9. Още уточнения:
  Награди: Ваучери от изд. Бард 50 лв. за първо място,
  30 – за второ, 20 – за трето място. Победителите ще има възможност да избират и
  от предоставените книги от другите издателства. Носителят на специалната награда, който се избира от сем. Мелконян получава официален плакет и книги от изд. Ерато.

  Моля ви, четете добре условията – не изпращайте публикувани в интернет разкази или такива, които сте писали последните години и участвате с тях във всички възможни конкурси. Напишете нещо ново, дори да не ви се струва толкова добро като старото – има достатъчно време, а и е въпрос на някакво лично достойнство, нали. :)

 10. Миналата година започнах разказ, за този конкурс, ама той прерастна в нещо по голямо. Сега като видях обявата се зародиха две идеи и едната за няколко часа бе готова. Мога ли да пратя разказ, който е психарски без да има фантастични елементи, или да си довърша другия.

 11. Кое е правилното – до 1000 думи или 4 страници, защото аз пробвах и при 12 шрифт, 1000 думи се събират на 2 страници и малко? Или аз нещо не разбирам?
  Втори въпрос: Приемате ли фентъзи, но ориентирано по към детската част от читателите?

 12. Работы на русском принимаете? И есть ли ограничения по географии?

 13. Нет географических ограничении, но рассказы должны быть на болгарском языке.

 14. Добре, приемате разкази до 1000 думи, а ако е от 1001 до 1005 поради не възможността да бъде съкратено някое изречение, заради загубата му на смисъла, който носи, какво правим? Ще го приемете ли или не?

 15. Сергей, точно над коментара ти е отговора. Искам също така да се обърна към всички автори, които продължават да изпращат публикувани разкази – няма да бъдат допуснати за участие. После да няма пак претенции, че спирам прогреса. :))

 16. Ами, приятели – хората са си го написали – „Покажете, че точните, а не многото думи са важното за една, дори фантастична история!:)“. Признавам си, първоначално и аз
  се подразних от ограничението в броя им, после се замислих и реших, че се иска голям майсторлък да се пише „кратко“, финиширах историята, по която бях работил от началото на годината и понеже нямаше как да я вместя в конкурсната рамка, седнах и написах нова, като през цялото време си я „броях“ и редактирах. Получи се доста интересен експеримент :)

 17. Ами, ще видя как изглежда тоя експеримент. Аз моя няма да го орежа. Като не отговарям на условията няма да участвам.

 18. Това е идеята ! Има неща, които не могат да се пипат, понеже се губи смисъла им. Има и време, обаче, да седнеш и да сътвориш нещо коренно различно. Желая успех !!!

 19. Там от където разбрах за конкурса, пишеше: „Очакваме разказите Ви в обем до 1000 думи (7200 знака…“ Кое е пo-важното? Видях по-горе, че допускате макс. 1150 думи. Дилемата ми е, че имам разказ от 1164 думи което са 7004 символа. Трябва ли още да го скъсявам?

 20. Днес имах успех. Докато лъсках мотора, се роди нова идея. 1150 думи, или 6452 символа, и съм готов. Утре ще огледам за грешки и го пращам. А се бях отказал :)

 21. Поздравления, че не си се отказал! Поддържай по-често мотора. :)

 22. Какво означава електронен адрес?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.