Книги

За спасяването на света

Илюстрация към За спасяването на света

Един мега-сборник мечта, събрал както класически разкази, изпипани до съвършенство, така и съвсем непознати истории с блестящи идеи, отварящи нови светове пред погледите на изгладнелите за качествени невъзможностни текстове читатели.

Какво прави обаче точно този сборник уникален?

На първо място това, че имате за пръв път възможността да се разходите из кухнята на създаването на един невероятен проект, включващ десетки писатели, редактори, коректори и представящи, сред които даже се е намърдала и моя милост. Опит, и то искрено успешен, да се представи огромна част от качествения фендъм от автори и работещи, или поне съдействащи, в областта на създаването и популяризирането на български фантастични текстове, което е къде мисия, къде предизвикателство и в повечето случаи съдба, даже непреодолима нужда, отличаваща търсещите творящи души от посредствените съзнания на масата.

Какво има да му спасяваме на света?

Ами най-вече нас: личните ни мироздания, персоналните ни измерения, най-съкровените ни мечти, които създаваме в будно състояние. Умовете, душите, творческата искра – това е всичко, което си заслужава да запазим и отнесем далече зад живота на тленността. Понякога ще успеем, друг път ще започнем отново. Дали с чист и твърд сай-фай подход, или с по-фентъзийна усмивка, а може би и със съвсем новаторски стил, прекрачващ жанрове, схеми и архетипи – изход от чумата на малодушието и заразата на сивотата винаги има, а тук ви очакват десетки варианти за спасение. Било с постижения на науката, силата на духа, реализираните напук на всичко идеи, революция на съзнанието, бунт на егото или добрата стара магия – всичко е позволено в световете отвъд и около нашия, щом целта е да спасим човечността, дори и леко изменена, подобрена или поокастрена откъм еволюционни излишества.

Дилов, Мелконян, Теллалов, Икономов, Карапанчев, Славов… Валентина Димова, Йоан Владимир, Божидар Грозданов, Валентин Д. Иванов, Калоян Захариев…

В „За спасяването на света“ участват много големи имена, много нови имена, много любими имена. Няма как сред страниците на тази антология да не намерите своя личен думосъздател. Изключено е да не се влюбите и да не вдишате с пълни гърди надежда, съживявайки вярата в смисленото и целта в живота, без опошляването, обезличаването и сливането в желето на безименните войни на псевдопрогреса. Тук ще намерите всичко нужно, за да отворите очите си за скритата истина на живота, която всички така удобно забравяме, а именно – че само спасявайки бъдещето и умовете си, ще можем да съхраним и настоящето плюс телата си. Простичка максима, която няма как да разберете в някой чалга-клуб или в мола, а само насаме със себе си и една великолепна подборка от разкази, създадени специално за читателите с активно действащи мозъци. Надявам се, че сте от тях.

Ана Хелс

 

Корица на За спасяването на света

 

Посетете Трубадурите във Facebook!

 

4 comments on “За спасяването на света

  1. Благодарим сърдечно!

    (Аз на Ани вече съм – това е към целия ви екип. :)

  2. Супер, това ще има дълго време да се чете… до следващия сборник : )

  3. Браво, добре написано! Нямам търпение да излезе!

Коментарите са изключени.