Бюлетин Конкурс за авторско ревю Конкурси

Финал на конкурса за авторско ревю: РЕЗУЛТАТИ

Илюстрация към Финал на конкурса за авторско ревю: РЕЗУЛТАТИ

 

Дойде и краят на първия по рода си конкурс за авторско ревю на книга от любимите ми жанрове – фентъзи, фантастика и хорър. Резултатите бяха повече от положителни. Оказа се, че не сме никак малко чудаците от кръвната група на книголюбците, и има цял куп хора там някъде в онлайн пространството, които могат да говорят великолепно и неприспивно за книги, автори, идеи и фантазии. И си заслужават да бъдат прочетени от абсолютно всеки с интерес към четенето не като средство за душевни мъчения, а начин за сбъдване на съкровени желания.

В конкурса се включиха повече от двайсет кандидати, по-голямата част от които бяха публикувани на страниците на Трубадурите и запалиха истински коментаторски и оценъчни войни, включвайки приятели и роднини на ревюистите, защитаващи своите фаворити до последна капка кръв. Което е великолепно, защото книгите заслужават целия експлозивен заряд от емоции, на които сме способни, макар че нещата понякога свършват твърде грозно, дори и когато спорещите са високо интелигентни и мислещи хора. Но да се концентрираме върху положителното…

И да обявим и победителите

Първа награда от 100 лева печели великолепното ревю на непреведената досега книга на Теодор Стърджън – Космическото обладаване, която, доколкото познавам автора, е несъмнено блестяща, странна и докосваща на места, за които не ви се и мисли. Но на Калин Ненов му се говори, и то по страхотен начин, който не остави безралични нито журито, нито читателите в интернет пространството, и си заслужи безапелационно първото място.

Имаме и трима подгласници с равен резултат: Атанас Николов с Принцът на тръните, Хараламби Марков с Мъртъв плод от морето и Димитър Цолов с Разторг, като всеки от тях заслужи поощрение от 50 лева.

Допълнителни награди под формата на специално подбрани от мен заглавия ще бъдат предложени и на останалите невероятни ревюисти в първата десетка на конкурса – Искра Неделчева за Крадецът на книги, Георги Станков за Многоръкият бог на далайна, Евтим Борисов за Изкуплението на Алтал, Григорина Саева за В черно като полунощ, Калоян Захариев за Принцът на тръните и Мирослав Моравски за Градът и градът. Към списъка добавям и подарък за един от личните ми фаворити в конкурса – Книжно момиче за Зуу сити.

С победителите ще се свържем по мейл за уточняване на детайлите относно получаване на наградите.

Ако смятате, че инициативата ни бе достатъчно интересна и заслужаваща да стане част от ежегодна традиция на Трубадурите – пишете ни!

 

2 comments on “Финал на конкурса за авторско ревю: РЕЗУЛТАТИ

  1. Благодаря от сърце! Трогнахте ме, стоплихте ме… ето колко. :) (Поръсете с многоточия… се губят думи…)

    Все тъй от сърце ви пожелавам да направите и следващи конкурси. Помагат ни да растем; и да се откриваме взаимно.

    Хуквам да чета последните ревюта – да си търся следващите вдъхновения и събеседници… :)

  2. Благодаря за наградата! Със сигурност трябва да се продължи това начинание, най-малкото заради възможността хората да дадат нещо от себе си в държава, която не обича да насърчава това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.