Нови книги

Кучешките звезди, от Питър Хелър

exlibris-dog-stars-peter-heller-620x900

Кучешките звезди

Номинация за наградата Arthur C. Clarke 2013

Превод: Борислав Стефанов

Корица: Николай Пекарев

ISBN: 978-954-8208-99-4

Цена: 14 лв.

 
Хиг оцелява след грипната епидемия, която убива всички около него. Жена му я няма, приятелите му са мъртви, той живее в хангара на малко изоставено летище с кучето си Джаспър и единствения си съсед – въоръжен до зъби мизантроп. В своята Чесна модел 1956 година той патрулира периметъра на летището или отива в планината на риба, за да се преструва, че нещата са както преди. Но когато по радиото улавя случайно предаване, загадъчният глас разпалва в него надежда, че някъде там може би има по-хубав живот – нещо като стария му живот. Рискувайки всичко, той преминава точката, отвъд която горивото няма да стигне за връщане. Това, което намира и пред което трябва да се изправи – в хората, които среща, и в себе си – е едновременно по-хубаво и по-лошо от всичко, за което се е надявал.

Разказана от мъж, който е отчасти воин и отчасти мечтател, ловец с изключителен прицел и със сърце, което отказва да закоравее, Кучешките звезди е много смешна и болезнено тъжна, спиращ дъха разказ за това какво означава да си човек.

„Единственото ми оплакване е, че книгата свърши и вече не мога да я прочета за първи път“.

– siddhartha, Amazon.com

 
За автора

Питър Хелър е дългогодишен сътрудник на Националното публично радио и пише за сп. Outdoor, Men’s Journal и BusinessWeek. Живее в Денвър, но е роден и израства в Ню Йорк. Има магистърска степен от Писателската работилница на Айовския университет. Работил е като мияч на чинии, строителен работник, дървосекач, рибар, инструктор по кану-каяк, водач на речни експедиции и първокласен разносвач на пица. Автор е на документални книги като Сърф, Защитници на китове и Буря и потоп: да оцелееш на Цанпо в Тибет.

Научете повече за „Кучешките звезди“.