Нови книги

Ние, щастливците, от Ейми Блум

exlibris-lucky-us-amy-bloom-620x900

Ние, щастливците

Превод Паулина Мичева

Корица Николай Пекарев

ISBN 978-619-7115-25-3

стр. 296

Цена 14.90

 

„Жената на баща ми умря. Майка ми каза, че трябва да отидем при него и да видим дали там няма да има нещо за нас.“

Така започва този забележителен роман от Ейми Блум – блестящо написана, дълбоко вълнуваща, фантастично смешна книга за любов, разбити сърца и късмет.

Разочаровани от семействата си, Айрис, която се надява да стане звезда, и Ива, по-малката й сестра, поемат на пътуване из Америка през 40-те години в търсене на слава и пари. Амбициите на Айрис тласкат двете момичета през една Америка, където всеки се преизобретява. Пътуването им започва от градчето в Охайо към смайващия и чувствен Холивуд, а после към джазклубовете на Ню Йорк и именията на богатите в Лонг Айланд.

С приятелите си, богати и бедни, Айрис и Ива си проправят път през един пейзаж на големи мечти, скандали, измени и война. Ние, щастливците е роман за успеха и провала, късмета и липсата на такъв, традиционното и алтернативното семейство и неизбежните опасности, свързани с него. От козметичните салони на Бруклин до лондонския Уест Енд група незабравими хора обичат, лъжат, провалят се и оцеляват в тази история за нашия крехък, абсурден, героичен вид.

 

Ние, щастливците е забележително постижение. Трябва да чакаш дълго за роман с такъв мащаб и измерения, изпълнен с хирургическо точно обрисувани герои, смесица от комедия и трагедия, която граничи с чудеса, и изречения, които би трябвало да попаднат в Музея на изреченията, ако имаше такъв. Ейми Блум е съкровище.

– Майкъл Кънингам

 

Блум се нарежда сред незабравимите Ф. Скот Фицджералд и Вирджиния Улф.

– Лос Анджелиз Таймс

 

Литературен триумф.

– Ню Йорк Таймс.
За автора

Ейми Блум е автор на Ела при мен, финалист за National Book Award; И слепец ще види колко много те обичам, но- минирана за наградата National Critics Circle Award; Лю- бовта ни изобретява; Нормални; Надалече, бестселър на New York Times; и Там, където се намира богът на любовта. Разказите ? са публикувани в Най-добри американски разкази, Разкази, получили наградата О. Хенри, Антоло- гия на съвременната кратка проза на Скрибнър и много други сборници в Америка и по света. Тя пише за различ- ни периодични издания като The New Yorker, The New York Times Magazine, The Atlantic Monthly, Vogue, Slate и Salon. Спечелила е наградата National Magazine Award. Преподава творческо писане в Университета Уезлиън.

 

Научете повече за „Ние, щастливците“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.