Нови книги

Ние, щастливците, от Ейми Блум

exlibris-lucky-us-amy-bloom-620x900

Ние, щастливците

Превод Паулина Мичева

Корица Николай Пекарев

ISBN 978-619-7115-25-3

стр. 296

Цена 14.90

 

„Жената на баща ми умря. Майка ми каза, че трябва да отидем при него и да видим дали там няма да има нещо за нас.“

Така започва този забележителен роман от Ейми Блум – блестящо написана, дълбоко вълнуваща, фантастично смешна книга за любов, разбити сърца и късмет.

Разочаровани от семействата си, Айрис, която се надява да стане звезда, и Ива, по-малката й сестра, поемат на пътуване из Америка през 40-те години в търсене на слава и пари. Амбициите на Айрис тласкат двете момичета през една Америка, където всеки се преизобретява. Пътуването им започва от градчето в Охайо към смайващия и чувствен Холивуд, а после към джазклубовете на Ню Йорк и именията на богатите в Лонг Айланд.

С приятелите си, богати и бедни, Айрис и Ива си проправят път през един пейзаж на големи мечти, скандали, измени и война. Ние, щастливците е роман за успеха и провала, късмета и липсата на такъв, традиционното и алтернативното семейство и неизбежните опасности, свързани с него. От козметичните салони на Бруклин до лондонския Уест Енд група незабравими хора обичат, лъжат, провалят се и оцеляват в тази история за нашия крехък, абсурден, героичен вид.

 

Ние, щастливците е забележително постижение. Трябва да чакаш дълго за роман с такъв мащаб и измерения, изпълнен с хирургическо точно обрисувани герои, смесица от комедия и трагедия, която граничи с чудеса, и изречения, които би трябвало да попаднат в Музея на изреченията, ако имаше такъв. Ейми Блум е съкровище.

– Майкъл Кънингам

 

Блум се нарежда сред незабравимите Ф. Скот Фицджералд и Вирджиния Улф.

– Лос Анджелиз Таймс

 

Литературен триумф.

– Ню Йорк Таймс.
За автора

Ейми Блум е автор на Ела при мен, финалист за National Book Award; И слепец ще види колко много те обичам, но- минирана за наградата National Critics Circle Award; Лю- бовта ни изобретява; Нормални; Надалече, бестселър на New York Times; и Там, където се намира богът на любовта. Разказите ? са публикувани в Най-добри американски разкази, Разкази, получили наградата О. Хенри, Антоло- гия на съвременната кратка проза на Скрибнър и много други сборници в Америка и по света. Тя пише за различ- ни периодични издания като The New Yorker, The New York Times Magazine, The Atlantic Monthly, Vogue, Slate и Salon. Спечелила е наградата National Magazine Award. Преподава творческо писане в Университета Уезлиън.

 

Научете повече за „Ние, щастливците“.