Бюлетин

Финал на Кръг 2 в Играта на въпроси

Триизмерни корици на книгите „Досиетата на Боб. Архиви на злото“ от Чарлс Строс и „Боинг-747“ от Виктор Дяков

 

Финал на Кръг 2
в Играта на въпроси и лова на отговори

 

Приключи Кръг 2 от Играта, организирана от сп. „Сборище на трубадури“
с подкрепата на:
издателсто „Изток-Запад“, издателство „Сиела“ и издателство „Ерго“

 

Победител в Кръг 2 е Щерион Попов от Бургас, изтеглен чрез жребий между участниците, събрали максималния брой от 4 точки за кръга. Той печели книгата „Досиетата на Боб. Архиви на злото“ от Чарлс Строс, в превод на Елена Павлова, изд. „Изток-Запад“. Честито!

Повече за книгата

Корица на книгата „Досиетата на Боб. Архиви на злото“ от Чарлс СтросВ „Архивите на злото“ геният Строс се е посветил изцяло както на бюрократичните щуротии на Пералнята, така и на „героичната“ ѝ мисия. При това безумно работно време и безполезни срещи, на които Хауърд е принуден да се разправя, си е цяло чудо, че светът накрая все пак бива спасен.

– Пол ди Филипо

По-голямата част от действието е пълна лудост, но Строс успява да го заземи в достоверност и посредством мигновените реакции на героя си и към налудничавата офис политика, и към свръхестествения хаос.

– Сан Франциско Кроникъл

Ако това явление продължи, „стросовски“ ще стане прилагателно в научнофантастичния речник… Чарлс Строс пише с въображение и се наслаждава да повдига камъните, за да покаже какво пълзи отдолу… Хитроумният резултат неизменно води до усмивка.

– Канзас Сити Стар


Изненада!

Специален подарък, книга с автограф от автора, получава един от всички участници в Кръг 2 – Иван Спасов от Петрич. Книгата е „Боинг-747“ от Виктор Дяков. Честито!

Повече за книгата

Корица на книгата „Боинг-747“ от Виктор ДяковРоманът „Боинг-747“ разказва за 14-те години емиграция на главния герой в Канада. Разказът е безподобно правдив – с толкова хумор и горчилка едновременно, че от време на време, докато четеш, започваш буквално да цвилиш от смях; и почти веднага, само един параграф по-долу, да търсиш дяволската песъчинка в окото си. Мозаечната структура на повествованието служи като много здрава арматура за различните сюжетни линии, които отвъд свръхреалистичната рамка на скиталчествата, захващането с различни професии, отвъд желанието да провериш от какъв материал си направен, изследват големите категории на оцеляването, на самотата, на носталгията, на корените, на синовността и на бащинството. В този смисъл романът „Боинг-747“ може да се разглежда и като наръчник за оцеляване, и като енциклопедия на емигрантската участ, но и като своеобразен поетичен дневник за пътя на младостта към старостта.

– Деян Енев

 


Изгледайте тегленето на двамата победители:


Ще се свържем с Вас

… за да уточним адресите за  изпращане на наградите. Благодарим на всички участници в Кръг 2!

Не забравяйте, че за всеки кръг ще излъчваме отделен победител, който ще получи награда. Победителите за всеки отделен кръг се избират само между участниците в съответния кръг, като се зачитат само точките от съответния кръг. А с точките, натрупани във всички кръгове, участвате за голямата награда.

Прочетете малката съкровищница от знания на страницата с отговорите.

Очакваме Ви в Кръг 3 с новите предизвикателства на Александър Косулиев. Следете и за още изненади!

Координатор на Играта
Диана Петрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.