Бюлетин

Финал на Кръг 2 в Играта на въпроси

Триизмерни корици на книгите „Досиетата на Боб. Архиви на злото“ от Чарлс Строс и „Боинг-747“ от Виктор Дяков

 

Финал на Кръг 2
в Играта на въпроси и лова на отговори

 

Приключи Кръг 2 от Играта, организирана от сп. „Сборище на трубадури“
с подкрепата на:
издателсто „Изток-Запад“, издателство „Сиела“ и издателство „Ерго“

 

Победител в Кръг 2 е Щерион Попов от Бургас, изтеглен чрез жребий между участниците, събрали максималния брой от 4 точки за кръга. Той печели книгата „Досиетата на Боб. Архиви на злото“ от Чарлс Строс, в превод на Елена Павлова, изд. „Изток-Запад“. Честито!

Повече за книгата

Корица на книгата „Досиетата на Боб. Архиви на злото“ от Чарлс СтросВ „Архивите на злото“ геният Строс се е посветил изцяло както на бюрократичните щуротии на Пералнята, така и на „героичната“ ѝ мисия. При това безумно работно време и безполезни срещи, на които Хауърд е принуден да се разправя, си е цяло чудо, че светът накрая все пак бива спасен.

– Пол ди Филипо

По-голямата част от действието е пълна лудост, но Строс успява да го заземи в достоверност и посредством мигновените реакции на героя си и към налудничавата офис политика, и към свръхестествения хаос.

– Сан Франциско Кроникъл

Ако това явление продължи, „стросовски“ ще стане прилагателно в научнофантастичния речник… Чарлс Строс пише с въображение и се наслаждава да повдига камъните, за да покаже какво пълзи отдолу… Хитроумният резултат неизменно води до усмивка.

– Канзас Сити Стар


Изненада!

Специален подарък, книга с автограф от автора, получава един от всички участници в Кръг 2 – Иван Спасов от Петрич. Книгата е „Боинг-747“ от Виктор Дяков. Честито!

Повече за книгата

Корица на книгата „Боинг-747“ от Виктор ДяковРоманът „Боинг-747“ разказва за 14-те години емиграция на главния герой в Канада. Разказът е безподобно правдив – с толкова хумор и горчилка едновременно, че от време на време, докато четеш, започваш буквално да цвилиш от смях; и почти веднага, само един параграф по-долу, да търсиш дяволската песъчинка в окото си. Мозаечната структура на повествованието служи като много здрава арматура за различните сюжетни линии, които отвъд свръхреалистичната рамка на скиталчествата, захващането с различни професии, отвъд желанието да провериш от какъв материал си направен, изследват големите категории на оцеляването, на самотата, на носталгията, на корените, на синовността и на бащинството. В този смисъл романът „Боинг-747“ може да се разглежда и като наръчник за оцеляване, и като енциклопедия на емигрантската участ, но и като своеобразен поетичен дневник за пътя на младостта към старостта.

– Деян Енев

 


Изгледайте тегленето на двамата победители:


Ще се свържем с Вас

… за да уточним адресите за  изпращане на наградите. Благодарим на всички участници в Кръг 2!

Не забравяйте, че за всеки кръг ще излъчваме отделен победител, който ще получи награда. Победителите за всеки отделен кръг се избират само между участниците в съответния кръг, като се зачитат само точките от съответния кръг. А с точките, натрупани във всички кръгове, участвате за голямата награда.

Прочетете малката съкровищница от знания на страницата с отговорите.

Очакваме Ви в Кръг 3 с новите предизвикателства на Александър Косулиев. Следете и за още изненади!

Координатор на Играта
Диана Петрова