Конкурс за български фентъзи роман 2012

6 НОВО (29.01.2013): Конкурсът за фентъзи роман 2012, в цифри и факти.

5 (20.01.2013): Наградените – Конкурс за фентъзи роман 2012.

4 (27.11.2012): За конкурса за роман – бюлетин.

3 (9.10.2012): Поради големия брой кандидат-романисти, изпратили работите си в последните дни на конкурса, и въпреки огромните усилия на жураещите да се справят с огромния буквопоток, обявяването на резултатите и разкриването на победителя са насрочени за средата на ноември.

2 (16.09.2012): Обявяване на финала на конкурса.

1 (01.06.2012): Често задавани въпроси.

Конкурс за български фентъзи роман 2012

Кратък анонс:

Конкурс

за

Български фентъзи роман

 

„Сборище на трубадури“, „Човешката библиотека“

и

Издателство „MBG Books“

обявяват

Конкурс за български фентъзи роман

Кандидат-романите се приемат на български език, в електронен формат, без ограничения за обем и брой произведения от един автор.

 

Голямата награда

Издаване на наградения роман от издателство „MBG books“.

Специална награда

Издаване в електронен формат от „Човешката библиотека“ на отличило се и покриващо критериите на библиотеката заглавие.

 

С още много

Допълнителни награди

от издателство „MBG Books“ за отличилите се участници!

Краен срок: 15.9.2012.

За повече информация, въпроси и връзки за контакт посетете подробния анонс за конкурса на адрес: trubadurs.com/konkurs_mbg2012.

Подробен анонс:

Списанието на твърдите фантазийни любители в онлайн пространството „Сборище на трубадури“, уникалната книгообичаща, книгоправеща и книгоразпространяваща общност „Човешката библиотека“ и най-младото и активно издателство за фентъзи в България „MBG Books“ обявяват всенароден куест за откриването на истински добрия български фентъзи роман, дългоочаквания отговор на вълните чуждоезични очилати магьосници, блестящи вампири и безумни асасини, нападнали ни в последните десетилетия, който за по-комуникативно ще наричаме КОНКУРС ЗА БЪЛГАРСКИ ФЕНТЪЗИ РОМАН.

Изискванията:

Очакваме вашите творби в електронен формат – rtf или doc, написани възможно най-грамотно на български език във формата му на класическа кирилица. Жанрът е фентъзи в най-широкия му смисъл – позволени са всякакви пълчища диви елфи, мрачни вампири, летящи амфибии, чудовища, демони, нехора, населяващи всевъзможни магични фантазийни светове и офентъзена реалност. Важното е да ни разкажете искрено и страстно за вашата несънувана възможна нереалност или бленувана невъзможна реалност. НО внимавайте сериозно с писмените излияния на непредизвикана жестокост към човешки, животински и инопланетянски видове – откровените гнусотии няма да бъдат толерирани.

Няма ограничения за обем, нито за брой произведения от един автор. Единственото изискване е романът да бъде завършен, като е допустимо и използването на умерено отворен финал с цел разгръщане на идеята в евентуална поредица. Придружете своите произведения с кратка анотация-представяне на идеята, героите и самите себе си. Допуска се писането под псевдоним и активното участие на всяко алтер-его.

Наградите:

Голямата награда е, естествено, издаването на най-добрия български фентъзи роман под шапката издателство „MBG books“ след професионална редакция и коректура. Не липсват и много поощрителни награди под формата на книги от „MBG Books“ за първите отличили се, както и публикуване на части от вашите романи в електронно списание на Трубадурите. Специалната награда на „Човешката библиотека“ е за най-окрилените от вас – издаване в електронен формат на отличило се и покриващо критериите на чобитската общност заглавие.

„MBG books“ и „Човешката библиотека“ си запазват правото да не присъждат първа и специална награда при липса на достоен за това кандидат. Но се надяваме да не се стига до подобни нежелани варианти, като вярваме искрено, че най-добрите български фентъзисти точно сега четат настоящия текст и се вдъхновяват.

Срок:

Крайният срок на конкурса е: 15.09.2012. Получени след тази дата творби могат да бъдат разглеждани само извън рамките на конкурса.

Журито:

Журито ще оценява романите напълно анонимно и независимо. Членовете са активни четящи блогъри, хора, обичащи искрено книгите, и професионалисти, заминащи се с книгоиздаване, с различни вкусове и ценности, но разбиращи безусловно от добри заглавия. Всички те са официални членове на „MBG books“, „Сборище на трубадури“ и „Човешката Библиотека“.

Контакт:

Изпращайте своите произведения на имейл: contest@mbgbooks.eu.

Не забравяйте да упоменете и своето име, както и да начин да се свържем с вас – електронна поща, телефон, адрес.

Често задавани въпроси:

 • В: Ще бъде ли редактиран отличеният роман, или ще се издаде в оригиналните му форма, цвят и аромат?

  О: Спечелилият роман ще бъде подложен на нежно-инвазивна професионална редакция от екипа на MBG Books, които заедно с автора ще работят заедно по цялостната подготовка, коректура, оформление и пресъздаване на уникалния текст в уникална книга.

 • В: В какъв тираж ще бъде издаден отличеният роман?

  О: Тиражът ще бъде над 1000 броя.

 • В: В какъв размер ще бъде хонорарът на спечелилия автор?

  О: Процент от цената на книгата, както е световната практика.

 • В: Как стои въпросът с авторските права?

  О: Всичко ще бъде уредено официално и законно, с пълна защита на интересите на автора.

 • В: Кога ще бъде издаден романът?

  О: В зависимост от нужното време за подготовка, приблизително 1 месец след обявяването на победителя.

 • В: Допускат ли се маргинални стилове, смесица на фентъзи с фантастика, трилър, крими, романс, еротика?

  О: Стига да е добре написано, със стил и интересни идеи, се приема всичко.

 • В: Може ли да се участва с роман, който е бил издаван тип самиздат само за приятели и роднини, или почти апокрифно преди 10+ години, или е печелил вече нечии други награди от разнороден тип?

  О: Разбира се, но препоръчваме все пак по-старите текстове да бъдат повторно огледани от авторите си. Винаги има какво да се подобри, обогати и насочи.

* За всички допълнителни въпроси отправяйте запитвания директно на пощенския адрес на конкурса или използвайте коментарите по-долу.

Warning: Undefined array key "showRichComments" in /home/trubadur/public_html/wp-content/themes/troubadours-magazine/comments.php on line 29

93 comments on “Конкурс за български фентъзи роман 2012

 1. Здравейте! Бих искала да попитам, конкурсът единствен за фентъзи роман ли е, или е допустима смесица между фентъзи и фантастика, с преобладаваща фантастика? (:

 2. Приемат се и маргинални стилове, стига да е добре написано и оригинално като идея :)

 3. моля, не прочетох никъде някакви думи като заплащане, пари, възнаграждение, хонорар, авторско право и подобни. Може ли да кажете нещо то пози въпроз?

 4. Авторското ви право е гарантирано по закон. Съвсем скоро ще публикуваме допълнителни разяснения по този въпрос в раздел с Често задавани въпроси към тази страница.

 5. Здравейте! Имам един въпрос към вас и се надявам да можете да ми отговорите. Преди време изпратих текста си на едно издателство, за да ми кажат мнението си върху дадения текст, защото ме интересуваше единствено реална оценка, без издаване на ръкописа. Само че все още от даденото издателство, не съм получила отговор на въпроса си. Въпросът, който имам към вас е, мога ли да участвам със същия този текст?

 6. Имам още един въпрос към. Има ли значение какъв ще бъде шрифтът на текста? Не говоря за завъртулки, но имате ли предпочитания между Times New Roman, Colibri, Arial…?
  И доколкото разбрах, един участник може да участва с повече от едно произведения?
  Благодаря предварителлно!

 7. Не, стига наистина да не е някой уникално заврънтулкнат , няма значение какъв ще е шрифта. И да, може да се участва с повече от едно произведение от един автор, или от група автори – позволени са и съавторства, разбира се. Важното е крайния резултат да е наистина добър роман.

 8. „НО внимавайте сериозно с писмените излияния на непредизвикана жестокост към човешки, животински и инопланетянски видове — откровените гнусотии няма да бъдат толерирани.“

  ^Това ме заинтересува. Бих искала да попитам къде трябва да е границата? Аз пиша разкази с уклон към психологическата драма, в която вплитам хорър елементи. Дали излизам от създадения калъп? Как бих могла да разбера?

 9. Ами личи си, като го прочетеш :) Твърде често разкъсаната котка на съседа или детайлното описание на размазване с чук на физономията на тригодишно детенце не са въобще нужни за повествованието. Ако има хорър момент, който допринася за цялото повествование е чудесно, но ако има само хорър, без повествование – ами не е за този конкурс. Може би някой ден ще има конкурс за хорър роман без ограничения в литрите кръв :)

 10. Чак до такива подробности не стигам! ;) Благодаря за насоката. Просто исках да разбера до каква степен се допуска това.

 11. Здравейте! Бих искала да попитам дали има някаква възрастова граница?

 12. Не, никакви ограничения няма за възраст.

 13. А може ли да се участва с електронно издаден роман, който не е излизал на хартия и автора си е носител на пълните права? И още, ако е под формата на разкази, свързани по между си от общи герои, като действието се развива в един и същи свят може ли да се разглежда или задължително трябва да си е в класическата форма на роман?

 14. Здравейте, ако все още е достъпен и може да бъде закупен или просто свален в електронна форма – не може да бъде допуснат. Постройката на свързани разкази не е проблем.

 15. Жалко, искаше ми се да участвам, но е абсурдно да притеснявам хората да свалят книгата от нета, при положение, че може да не спечели. И после какво…пак да я качват!? Не може ли това да стане, при евентуално желание на издателството да я издаде? Иначе идеята е супер, пожелавам успех на участниците и се надявам да ни изненадате с наистина добър роман! Поздрави и на всички, които са се нагърбили с този труд, да отсяват романи. Сигурно няма да е лесно, но инициативата е жестока и се надявам да продължи във времето.

 16. Правилата на конкурса са доста либерални, но все пак трябва да има някакви ограничения – романът ви е практически издаден и напълно достъпен за покупка и четене. Все пак има много време до края на конкурса – 3 месеца, така че можете да направите и продължение или вариация на вече издадения от вас в електронна форма роман, ще се радваме да го прочетем :)

 17. Няма да имам възможност да пиша през тези месеци, за мое съжаление, и затова напирах с готовия продукт :) Не го приемайте като заяждане, просто ми докривя, че няма да мога да се включа :( Но иначе съм възхитена от идеята и ще следя конкурса с голямо нетърпение. Кой знае, може би следващия път ще успея.

 18. Тъй като съм направила собствена корица на историята си, имам ли право да я сложа като оформление на първа в страница на документа?

 19. Можете, но това не гарантира , че ще бъде използвана , ако романът ви спечели, за официална корица на изданието. Иначе всеки роман може да бъде придружен от каквито желаете допълнителни графични или аудио материали, това е избор на автора :)

 20. Здравейте,
  доколкото разбрах от горните коментари в конкурса може да се участва с продължение на електронно издаден роман. Правилно ли съм разбрала?

 21. Да, допуска се продължение тип още приключения със същите герои в същия свят, но да има качествата на самостоятелен роман и ако е нужно да носи достатъчно информация от предишния, за да не се чувстват читателите като в небрано лозе :)

 22. Благодаря за отговора ви! Просто искам да сложа моята корица като оформление от крайния продукт, нищо повече. :)

 23. Здравейте бих искала да попитам какво става с романите, които са ви били изпратени, но не са спечелили. Вие запазвате ли си някакви права да публикувате части от тях в електронното си издание или текстовете ще си останат поверителни? Въпросът ми е такъв, защото аз се опитвам да публикувам моят роман сега и не се намирам в България, но тематиката на конкурса и правилата ми допадат много и бих искала да участвам.

 24. Не, правата си остават за авторите на неспечелилите романи, ако някой текст бива счетен интересен за публикация в сайта, това ще бъде предложено на автора, и само с неговото съгласие евентуално ще се направи.

 25. Здравейте, вече пратих материал за участие в конкурса, но в прибързаността си пропуснах да забележа изискването за анотация и представяне на героите. Как е най-добре да я добавя: да изпратя нов имейл, включващ романа и анотацията, или да напиша нов имейл, съдържащ само анотация към въпросния роман? Също така ще съм благодарен да получа насоки за размера и съдържанието на нужната анотация – какво точно да включва.

 26. Анотацията не е изискване , а препоръка за участниците, как, кога, в каква форма – това е решение на автора. Анотацията помага на журито да придобият предварителна представа за размаха, стила и идеите на автора , което в някои случаи е ключово за крайната оценка. Това не е държавен конкурс, няма официална процедура, важното е да имаме хубави романи и активни автори :)

 27. Нужно ли е действието да се развива в български градове, с български имена и т.н.?

 28. Не, няма подобни изисквания – авторите имат свобода за герои, места, имена, характери, видове – абсолютно всичко е позволено, стига да е за добро.

 29. А ще получат ли ненаградените романи някакъв вид рецензия?

 30. На кандидатите в конкурса след края му ще им бъде предложено да прочетат мненията на журито по техните книги, но поне според досегашния ми опит много малко ще се заинтересуват от тази опция, критиките не се понасят добре от почти никого :)

 31. С удоволствие бих прочела мнението на журито за творбата ми :) Критиките ни учат да сме по-добри и лично аз не се засягам от тях. Вземам ги като безплатни частни уроци :)

 32. А, ако преработя издаван вече роман, мога ли да участвам? Ще има и изцяло нова сзжетна линия, която не присъства в стария.

 33. Зависи кога и как е издаван романа – ако е било апокрифно издание тип самиздат преди десетина години, и няма реално място откъдето човек свободно да се сдобие с него – да, ще бъде допуснат, но наистина трябва да има разлика с първоначалния текст – не само да е добавена една или няколко сюжетни линии, а и да са направени стилистични и езикови подобрения, а защо не и алтернативен финал :)

 34. Ако размерът на книгата е по – голям от допустимото за да бъде изпратена като имейл, какво се прави?

 35. Ако е в doc или rtf , както е изискването на конкурса, романът ви няма как да достигне размер , който да не може да не мине през мейл – досега имаме няколко романа над 1000 страници , които безпроблемно биват получени и прочетени. Разбира се файлът трябва да е само текст, без картинки, клипове и други :) Проверете отново файла си, текстови файл дори и няколко хиляди страници не е нормално да не мине през която и да е поща.

 36. Няколко романа над 1000 страници? Ха, мислех си, че аз съм единственото хахо с толкова свободно време.
  Да попитам, колко време след официалния край на конкурса да очакваме резултати? Предполагам, че зависи от броя постъпили материали, но, все пак – повече или по-малко от два месеца?

 37. Много се радвам на всички участници – и дългите епики, и по-кратките повести имат своето очарование и се намират много добри представители във всяка форма и размер. Надявам се до месец след края на конкурса да имаме и обявен победител, ако не се сдърпаме много жураещите :)

 38. Здравейте, искам да попитам имали ограничения за възрастта на участниците в конкурса. Възможно ли е да участват хора под 18 години.

 39. Няма ограничения за възрастта – може и да си на 5 , и на 105, романите ще се разглеждат като качество на текста.

 40. Моля обяснете ми „Анотация“. Външен облик на героите или историята на всекиго от тях. Питах много хора и са все на различно мнение.

 41. Вземете която и да е книга, и вижте текста на гърба – това е анотация – представяне на историята, героите, целите с които е написана историята или каквото друго се е сетил да напише автора или издателя. Няма стандартна форма , не дисквалифицираме никой , защото не ни е харесала анотацията, това е просто един бонус, да кажем нещо като допълнителната задача от учебника по математика със звездичка, която ако решим учителката е много впечатлена :)

 42. В изискванията сте казали, че е допустимо романите да са със сравнително отворен край – ръкописът, който ви изпратих, е завършен сам по себе си, но е част от по-мащабен проект – поредица, може би трилогия. Не мислех, че ще успея да я довърша в рамките на конкурса, но … успях. Дали е възможно да ви изпратя целия проект, за да е завършена историята?

 43. Разбира се, пращайте – колкото повече , толкова повече, ние сме жадни да четем нови и добри български фентъзисти.

 44. Мисля, че най-удобно ще е да ви изпратя целия файл (с първоначалния ръкопис, който би трябвало да сте получили за конкурса + допълнението/втората част, което фактически е завършека на историята)?

 45. Новела от приблизително 30 000 думи има ли шанс в този конкурс?

 46. Разбира се, 30 000 думи съвсем не са малко , но важно е какво сте казали в този обем :)

 47. Е… аз съжалявам, че се включвам на стара тема и ей така, без никой да не ме е питал, но просто – исках да похваля журито, че има намерение да пише и прати рецепнзия на всеки един от участниците. Едно на ръка заради „конструктивната критика“, която вече беше спомената, подобно нещо показва уважение от страна на журито към участниците. Аз от свидетел мога например да гарантирам, как да едно мое произведение му бяха дадени две от десет точки, без изобщо да бъде прочетено – а уж на престижен конкурс, така че… благодаря ви още веднтъж!

 48. Само да уточня , че под рецензия да се разбира кратък обобщаващ текст на мненията на жураещите за качествата и потенциала на текста, да не си представяте 200 странични трудове и литературен разбор по страници , с размисли и страсти върху всеки главен и второстепенен герой . Просто насоки , съвети и мнения от безпристрастни и донякъде „професионални“ читатели , с много положително отношение и желание да помогнат на младите автори :)

 49. искам само да питам без да се засягате един мой съученик преди време ми разказа как пратил нещо написано от него на подобен конкурс и годиа по късно го видял в някаква книга. Въпроса ми как може да сме сигурни че подобно нещо няма да се случи? Не искам с този въпрос да ви обиждам

 50. @grant0306, организаторите на конкурса са доказвали многократно, че уважават авторското право на творците, чиито произведения публикуват. Случаят, за който говорите, не е цивилизована практика и не влиза в целите ни.

 51. Може ли през първите 7-8 глави да няма фентъзи, а след това да дойдат съществата или трябва още от началото??

 52. Ради, направо ме обезглави в първа глава с въпроса си. :D

 53. Скъпи автори, важно е винаги да имате едно на ум, че печелите или губите читателите си с само с първите няколко глави от книгите си. Много често оставям книга след 30-40 страници, защото не ме е грабнала, а после чувам , че по-нататък ставала много яка, трябвало само да издържиш началото. Трикът е да пишете така увлекателно, че почитателите на който и да е жанр да искат да продължат и след 40-тата страница, независимо дали елфите са се сбили с тролите вече или не :)

 54. Това е отворен фентъзи конкурс, няма правила като на втора страница задължително черна магия, на осма – посичане с двурък меч, на тридесета – влюбване в остроух елф. Много книги са прекрасни заради стила, други заради симпатичните герои, трети заради прекрасно изградения свят, дори и никой до края да не се пореже на двуръчна брадва или да си опърли брадата с червено огнено кълбо. Магията е в думите, ако знаете как да ги ползвате правилно.

 55. Една забележка за обема на романа – вярно, не сме поставили изискване за минимален обем, но това е защото силно вярваме и разчитаме на съобразителността и познаването на литературните форми от кандидат – авторите. 4 страници не е роман, това е разказ. 18 страници също не е роман, а по-дълъг разказ или кратка новела. Може да са прекрасни, но не са роман. Най-лесният начин да разберете дали това, което пишете е роман, е да влезете в книжарница, да се завъртите около щанда с българските автори и да проверите най-тънката книжка колко страници е. Обикновено дори и младите български автори не си позволяват да издават текст по-кратък от 90-100 страници, иначе е обидно за самите читатели, съгласете се. Ако имате прекрасен текст около двадесетина страници – опитайте се да го развиете , да го разширите, редактирате и обогатите – повече страници, повече удоволствие за читателите . Или изчакайте следващия конкурс за кратък разказ – там и две думи , ако са оригинални , се приемат ?

 56. Здравейте, имам фентъзи роман на сайта pechatnaknigi.com. Мога да го сваля за времето на конкурса. Бихте ли го допуснали за участие? Благодаря!

 57. Да, ако го свалите оттам до обявяването на резултатите

 58. Здравейте!
  Издадената чрез pechatnaknigi.com книга има вече ISBN номер – това пречка ли е за участие в конкурса? От тяхна страна те декларират следното: „•Ние НЕ ограничаваме авторите да издават книгата си и на други места!“
  Благодаря предварително за отговора!

 59. Е, след като си има даже номер, и е достъпна за покупка, значи че си е издадена книгата съвсем нормално и вие сте един издаван писател :) За да участвате в този конкурс трябва да промените или допълните по някакъв начин първоначалния текст и да свалите все пак стария оригинален текст от сайта за достъп. Имате около месец за козметични корекции по текста, желая ви вдъхновение :)

 60. Здравейте отново!
  Искам да доуточня нещата, за да не се получат недоразумения. Моля за извинение, но не съм достатъчно запозната с материята в областта на издаването на книги.
  Ако се промени и допълни първоначалния текст, това означава ли, че книгата ще бъде издадена с нов ISBN номер (ако спечели награда)? Или ще си остане със стария? При втория вариант – тогава има ли нужда да се правят промени, ако не са наложителни?
  Свалянето от сайта, разбира се, ще бъде направено.

 61. Здравейте, при вашия случай единствения начин да ви допуснем е да измените чувствително вече издадения от вас текст или да му представите продължение с достатъчно информация за първата част вплетена в текста, за да не се объркват читателите.

 62. Здравейте!
  Книгата не е издадена в класическия смисъл на думата, тя се предлага на сайт, където сам издаваш книгата си, и се разпечатва и доставя единствено при поръчка. Текстът никъде не е публикуван.
  Читатели, които да бъдат объркани, все още няма, защото не е поръчвана все още от никого – единствено авторът е поръчвал десетина екземпляра, които раздаде на свои роднини и приятели (един от които съм и аз) – дори не всички от тях са я прочели.
  Единственото, което има, е ISBN номер – който е получен при тяхното условие: „Безплатният ISBN се получава, след като авторът се съгласи книгата му да присъства в нашата онлайн книжарница поне за период от 1 година от дата на публикуването й.“ Но те са съгласни да я свалят като предложение за времето на конкурса.
  Пречка ли е наличието на този номер за участие в конкурса или трябва да се откаже от него, за да участва?
  Ако книгата може да бъде допусната за участие при така описаните обстоятелства, тя веднага би могла да бъде свалена като предложение от сайта до приключването на конкурса и след това да бъде възстановено предлагането й!

 63. Изпращайте на моя отговорност – ако текстът ви е хубав, ще се боря лично за вас :) Но наистина я свалете от продажба временно докато излязат резултатите, за всеки случай.

 64. И да не стават грешки , имам предвид, че ще „боря“ да ви допуснат наравно със всички и този ISBN да не попречи на оптималното оценяване на работата ви :) Ако текстът ви е достатъчно хубав , то той трябва да получи своя шанс да се съзтезава за истинско издаване.

 65. ОК! Благодаря много за разбирането! Текстът според мен и книгата като цяло е много, много хубава!

 66. Здравейте. Ако книгата спечелила е част от поредица (не повече от пет книги, да кажем), ще издадете ли и продълженията?

 67. Това допълнително ще се реши между автора и издателството.

 68. Здравейте, интересува ме дали трябва наведнъж да се изпрати абсолютно целия роман или може и само част от него?

 69. Здравейте, опитах се да изпратя е-майл на contest@mbgbooks.eu. за участие в конкурса но не мога.
  …. r
  The address „contest@mbgbooks.eu.“ in the „To“ field was not recognized. Please make sure that all addresses are properly formed. Някаква идея какво да направя…. Благодаря
  НяНя

 70. Махни точката :) Адресът е contest@mbgbooks.eu и вече към шестдесет човека се справиха с него, така че работи :)

 71. 15 септември – включително или не?

  Благодаря за отговора.

 72. Включително, целия 15.09 до съвсем края му , ако се намирате на друга географска ширина признавам и местния 15.09 :)

 73. Кога ще е обявяването на резултатите?

 74. Здравейте, а дали ще противоречи на условията на конкурса, ако със същия роман се участва в Търся издател, който Буквите обявиха наскоро?

 75. Освен ако не сте спечелили конкурса и романът ви вече не е издаден, нито публикуван изцяло някъде – няма проблем.

 76. Здравейте.
  Понеже съм се засилил да участвам, и даже съм към крайни редакции на текста, макар че няма напълно да ми стигне времето, имам въпрос:
  Качил съм си романа в МОЙ блог, като текстът, който ще ви дам, има известни изменения в него. Блогът е лично мой, правата – също. Длъжен ли съм да го сваля оттам като условие за участие и признаване (евентуално)?

  Поздрави

 77. Да, трябва да го свалите от блога си , за да участвате.

 78. Здравейте! Имам един въпрос към вас. Романът ми е качен в един форум. Трябва ли да го сваля от там, докато участвам в конкурса?

 79. Добре, направих нужното. Изпратих ви и имейл, дано е стигнал благополучно и е приет, макар и ден преди края на срока.:)

 80. Здравейте! Преди броени минути изпратих романа си. Получи се малко неприятно, че точно в деня на крайния срок успях да го завърша. Не съм много доволна, но така е като видях конкурса късно. Надявам се да не е проблем да участвам, след като пратих творбата си последния ден.

 81. Няма проблеми, цял ден е 15-ти, така че имате време до полунощ :)

 82. Почти приключи срока. Ще кажете ли след петнайсти какви и колко работи са постъпили? На мен поне ще ми е интересно да разбера кои под-жанрове са най-често срещани, има ли някой, писал стиймпък (просто пример с този жанр), обемни ли са романите или хората залагат на по-дребни неща и прочее и прочее. Все пак ще се получи нещо като представителна извадка на хората, пишещи фентъзи.

 83. Здравейте! Само бих желал да попитам горе-долу кога се очаква да бъде съобщен победител и също така – загубилите романи ГАРАНТИРАНО няма да бъдат използвани никъде-така ли е? Четох някой от отговорите Ви и разбрах, че уважавате авторското право, но каква е гаранцията, че нашите произведения ще останат недокоснати след конкурса?

 84. Препоръчвам да изчетете всички отговори по-горе, там се намира търсената от вас информация по всичките ви въпроси.

 85. Здравейте, зная че набирането на материалите за конкурса вече свърши, та реших, че вече мога да попитам дали е проблем, че съм изпратил романа си в PDF формат (той е свободен, а и работя на система с Линукс, така че не разполагам с Word). От издателството ми казаха, че няма проблем, но сега забелязах, че в условията на конкурса изрично е посочен документ тип doc или rtf=

 86. Ако не сме Ви писали допълнително, значи сме се справили някак с формата :)

Коментарите са изключени.