Конкурс за български фентъзи роман 2012

6 НОВО (29.01.2013): Конкурсът за фентъзи роман 2012, в цифри и факти.

5 (20.01.2013): Наградените – Конкурс за фентъзи роман 2012.

4 (27.11.2012): За конкурса за роман – бюлетин.

3 (9.10.2012): Поради големия брой кандидат-романисти, изпратили работите си в последните дни на конкурса, и въпреки огромните усилия на жураещите да се справят с огромния буквопоток, обявяването на резултатите и разкриването на победителя са насрочени за средата на ноември.

2 (16.09.2012): Обявяване на финала на конкурса.

1 (01.06.2012): Често задавани въпроси.

Конкурс за български фентъзи роман 2012

Кратък анонс:

Конкурс

за

Български фентъзи роман

 

„Сборище на трубадури“, „Човешката библиотека“

и

Издателство „MBG Books“

обявяват

Конкурс за български фентъзи роман

Кандидат-романите се приемат на български език, в електронен формат, без ограничения за обем и брой произведения от един автор.

 

Голямата награда

Издаване на наградения роман от издателство „MBG books“.

Специална награда

Издаване в електронен формат от „Човешката библиотека“ на отличило се и покриващо критериите на библиотеката заглавие.

 

С още много

Допълнителни награди

от издателство „MBG Books“ за отличилите се участници!

Краен срок: 15.9.2012.

За повече информация, въпроси и връзки за контакт посетете подробния анонс за конкурса на адрес: trubadurs.com/konkurs_mbg2012.

Подробен анонс:

Списанието на твърдите фантазийни любители в онлайн пространството „Сборище на трубадури“, уникалната книгообичаща, книгоправеща и книгоразпространяваща общност „Човешката библиотека“ и най-младото и активно издателство за фентъзи в България „MBG Books“ обявяват всенароден куест за откриването на истински добрия български фентъзи роман, дългоочаквания отговор на вълните чуждоезични очилати магьосници, блестящи вампири и безумни асасини, нападнали ни в последните десетилетия, който за по-комуникативно ще наричаме КОНКУРС ЗА БЪЛГАРСКИ ФЕНТЪЗИ РОМАН.

Изискванията:

Очакваме вашите творби в електронен формат – rtf или doc, написани възможно най-грамотно на български език във формата му на класическа кирилица. Жанрът е фентъзи в най-широкия му смисъл – позволени са всякакви пълчища диви елфи, мрачни вампири, летящи амфибии, чудовища, демони, нехора, населяващи всевъзможни магични фантазийни светове и офентъзена реалност. Важното е да ни разкажете искрено и страстно за вашата несънувана възможна нереалност или бленувана невъзможна реалност. НО внимавайте сериозно с писмените излияния на непредизвикана жестокост към човешки, животински и инопланетянски видове – откровените гнусотии няма да бъдат толерирани.

Няма ограничения за обем, нито за брой произведения от един автор. Единственото изискване е романът да бъде завършен, като е допустимо и използването на умерено отворен финал с цел разгръщане на идеята в евентуална поредица. Придружете своите произведения с кратка анотация-представяне на идеята, героите и самите себе си. Допуска се писането под псевдоним и активното участие на всяко алтер-его.

Наградите:

Голямата награда е, естествено, издаването на най-добрия български фентъзи роман под шапката издателство „MBG books“ след професионална редакция и коректура. Не липсват и много поощрителни награди под формата на книги от „MBG Books“ за първите отличили се, както и публикуване на части от вашите романи в електронно списание на Трубадурите. Специалната награда на „Човешката библиотека“ е за най-окрилените от вас – издаване в електронен формат на отличило се и покриващо критериите на чобитската общност заглавие.

„MBG books“ и „Човешката библиотека“ си запазват правото да не присъждат първа и специална награда при липса на достоен за това кандидат. Но се надяваме да не се стига до подобни нежелани варианти, като вярваме искрено, че най-добрите български фентъзисти точно сега четат настоящия текст и се вдъхновяват.

Срок:

Крайният срок на конкурса е: 15.09.2012. Получени след тази дата творби могат да бъдат разглеждани само извън рамките на конкурса.

Журито:

Журито ще оценява романите напълно анонимно и независимо. Членовете са активни четящи блогъри, хора, обичащи искрено книгите, и професионалисти, заминащи се с книгоиздаване, с различни вкусове и ценности, но разбиращи безусловно от добри заглавия. Всички те са официални членове на „MBG books“, „Сборище на трубадури“ и „Човешката Библиотека“.

Контакт:

Изпращайте своите произведения на имейл: contest@mbgbooks.eu.

Не забравяйте да упоменете и своето име, както и да начин да се свържем с вас – електронна поща, телефон, адрес.

Често задавани въпроси:

 • В: Ще бъде ли редактиран отличеният роман, или ще се издаде в оригиналните му форма, цвят и аромат?

  О: Спечелилият роман ще бъде подложен на нежно-инвазивна професионална редакция от екипа на MBG Books, които заедно с автора ще работят заедно по цялостната подготовка, коректура, оформление и пресъздаване на уникалния текст в уникална книга.

 • В: В какъв тираж ще бъде издаден отличеният роман?

  О: Тиражът ще бъде над 1000 броя.

 • В: В какъв размер ще бъде хонорарът на спечелилия автор?

  О: Процент от цената на книгата, както е световната практика.

 • В: Как стои въпросът с авторските права?

  О: Всичко ще бъде уредено официално и законно, с пълна защита на интересите на автора.

 • В: Кога ще бъде издаден романът?

  О: В зависимост от нужното време за подготовка, приблизително 1 месец след обявяването на победителя.

 • В: Допускат ли се маргинални стилове, смесица на фентъзи с фантастика, трилър, крими, романс, еротика?

  О: Стига да е добре написано, със стил и интересни идеи, се приема всичко.

 • В: Може ли да се участва с роман, който е бил издаван тип самиздат само за приятели и роднини, или почти апокрифно преди 10+ години, или е печелил вече нечии други награди от разнороден тип?

  О: Разбира се, но препоръчваме все пак по-старите текстове да бъдат повторно огледани от авторите си. Винаги има какво да се подобри, обогати и насочи.

* За всички допълнителни въпроси отправяйте запитвания директно на пощенския адрес на конкурса или използвайте коментарите по-долу.

Коментари

коментара