Игра на въпроси…

Като малки не сте заспивали без приказка? В гардероба си имате костюм на Спайдърмен или Жената-Котка, а на бюрото – макет на „Хилядолетния сокол“? Говорите клингонски? Чели сте всички носители на „Хюго“ и „Небюла“ по два пъти? Или сте автор на научна студия за влиянието на фантастичните романи от 19 век върху експерименталната физика в междувоенния период? А може би не знаете кой е написал „Властелинът на пръстените“, но се смятате за Властелинът на Гугъл и обичате загадките?

 

 

„Сборище на трубадури“, с подкрепата на

 

Ви предизвикват със съвместната си „Игра на въпроси и лов на отговори“. На всеки две седмици ще задаваме въпрос, който ще бъде свързан с фантастичното, въображаемото или реалното, което може да бъде намерено в книги, комикси, филми, сериали или в историята на човешките цивилизация и прогрес. Ще трябва да отгатнете произведението, автора, персонажа, откритието или събитието по ключовите думи и подсказки, които Ви оставяме. Верен отговор ще носи една точка, а след пълен кръг от четири въпроса ще даваме награди на участника с най-много точки. При равенство ще се тегли жребий у кого ще отидат наградите.

Дори ако не сте сред печелившите в някой от кръговете, точките Ви при верен отговор остават и може да участвате за годишните награди. Освен това сме Ви подготвили много междинни изненади под формата на блиц-игри и ОЩЕ НАГРАДИ!

След шест кръга (или общо 24 въпроса) ще сумираме точките на всички участници за генерално класиране. Първите двама в годишните награди ще получат „Картата на небето“ на Феликс Палма или „Периферни тела“ на Уилям Гибсън и книгоразделители, избработени от дърво, с логото на „Сборище на трубадури“. При повече от двама души с равен брой точки ще се тегли жребий.

Бележка: За участие в блиц-игрите следете акаунтите ни в социалните мрежи. Блиц-награди се присъждат на победителите в блиц-игрите в рамките на всеки кръг, а не на победителя с най-много точки в кръга.


Награди

Кръг 1

Междукръгов блиц

Наградени

снимка
Мирослава Миронова
снимка
Даниела Андонова
снимка
Сийка Чолакова
снимка
Емил Димов


Кръг 2

Наградени

снимка
Габриела Кръстева
Иван Спасов

 


Кръг 3

Наградени

Milena Kostadinova
Милена Костадинова

 


Кръг 4

? ? ?

 


Кръг 5

? ? ?


Кръг 6

? ? ?


Гранд финале

Награда за генерално класиране: „Картата на небето“ от Феликс Палма (изд. „Изток-Запад“) [?]

Награда за генерално класиране: „Периферни тела“ от Уилям Гибсън (изд. „Изток-Запад“) [?]

  • ???

 

Легенда:

[?] – наградата се разиграва или ще се разиграе и предстои да бъде получена
[×] – наградата е получена


 

Списък с верните отговори и имената на наградените за целия период на успешния улов ще се публикуват на
Специалната страница с резултатите от играта

Готови ли сте? Отговорете на следния въпрос…

 

плюшени мечета четат книжка

 

За Вас въпросите съставя
Александър Косулиев
За повече информация се обръщайте към
Диана Петрова
(diana точка petrova (ет) trubadurs.com)