Игра на въпроси…

(Само до 19 януари 2020 год. спечелете „Антиутопия“, последната книга от легендарната поредица „Библиотека Галактика“. Вижте как.)

Като малки не сте заспивали без приказка? В гардероба си имате костюм на Спайдърмен или Жената-Котка, а на бюрото – макет на „Хилядолетния сокол“? Говорите клингонски? Чели сте всички носители на „Хюго“ и „Небюла“ по два пъти? Или сте автор на научна студия за влиянието на фантастичните романи от 19 век върху експерименталната физика в междувоенния период? А може би не знаете кой е написал „Властелинът на пръстените“, но се смятате за Властелинът на Гугъл и обичате загадките?

 

Игра на въпроси и лов на отговори – плакат

 

„Сборище на трубадури“ и издателство „Изток-Запад“ Ви предизвикват със съвместната си „Игра на въпроси и лов на отговори“. На всеки две седмици ще задаваме въпрос, който ще бъде свързан с фантастичното, въображаемото или реалното, което може да бъде намерено в книги, комикси, филми, сериали или в историята на човешките цивилизация и прогрес. Ще трябва да отгатнете произведението, автора, персонажа, откритието или събитието по ключовите думи и подсказки, които Ви оставяме. Верен отговор ще носи една точка, а след пълен кръг от четири въпроса ще даваме награда на участника с най-много точки. При равенство ще се тегли жребий у кого ще отиде наградата – книга, предоставена от издателството.

Дори ако не сте сред печелившите в някой от кръговете, точките Ви при верен отговор остават и може да участвате за годишните награди. След шест кръга (или общо 24 въпроса) ще сумираме точките на всички участници за генерално класиране. Първите двама ще получат „Картата на небето“ на Феликс Палма или „Периферни тела“ на Уилям Гибсън и книгоразделители, избработени от дърво, с логото на „Сборище на трубадури“. При повече от двама души с равен брой точки ще се тегли жребий.

Наградата в 1 кръг е Остриетата на кардинала, том 1, от Пиер Певел.

Списък с верните отговори и имената на наградените за целия период на успешния улов ще се публикуват на специалната страница с резултатите от играта.

 

Готови ли сте? Отговорете на следния въпрос…

 

плюшени мечета четат книжка

 

За Вас въпросите съставя
Александър Косулиев
За повече информация се обръщайте към
Диана Петрова
(diana точка petrova (ет) trubadurs.com)


Приемът на отговори за Кръг 1, въпрос 3 от Играта приключи.
Резултатите се обработват.
Очаквайте верния отговор, и разбира се –
скоро и новия 4 въпрос,
с който ще определим победителя в първи кръг.