Участници

Списък на хората, участващи пряко в списанието. За публикуваните в „Сборище на трубадури“ писатели, поети, преводачи и критици, прегледайте разделите в „Библиотека“.

avatar for Петър ТушковПетър Тушков (251)

Петър Тушков. Преводач на свободна практика от английски. Twitter: @cellfourteen.

avatar for Дарина ЖелеваДарина Желева (3)

Дарина Желева поддържа сайта Писателките, място за цитати и информация за живота и творчеството на писателки от цял свят: от Енхедуана до Исабел Алиенде. Посетете и страницата й във Facebook.

avatar for Димитър ЦоловДимитър Цолов (1)

Димитър Цолов е семеен с едно дете. Лекар, фронтмен на бандата "Докторс Гого Бенд". Запален букинист и фен на фантастиката изобщо, с писателски забежки. Поддържа собствена ФБ-страница ПИЯНИЯТ БАРД.

avatar for Явора РуменоваЯвора Руменова (0)
avatar for Атанас П. СлавовАтанас П. Славов (1)

Атанас Петков Славов е български писател, фантастолог, активен фен, издател, съставител и художник. Посетете страницата на автора в БГ-Фантастика.

avatar for Ваня КлечероваВаня Клечерова (22)

Ваня Клечерова. Магистър-филолог. Обича и практикува импровизации в литературата. Родена е на 25.05.1978 г. Живее и работи най-вече в себе си.

avatar for Библиотека ХипертекстБиблиотека Хипертекст (15)
avatar for Стоян ПешевСтоян Пешев (2)
avatar for Борислава ИвановаБорислава Иванова (2)

Борислава Иванова учи в V курс, СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Балканистика“. Специалността задълбочава интересите й в областта на езиците и литературата, а поезията за нея представлява и научен интерес, и любимо занимание. Основните теми по време на нейното обучение, силно привлекли вниманието й, са свързани с българската литература след Освобождението, както и с балканската културна антропология.

avatar for Александър ХристовАлександър Христов (1)

Александър Христов се страхува от фентъзито, защото пристрастява като хероин, но от време на време проявява смелост и след това разказва за преживяното.

avatar for Коста СивовКоста Сивов (15)

Коста Сивов е роден на 22 октомври 1984 г. в гр. Ямбол. Пише предимно в жанра фантастика. Китарист и певец в метъл групи като "Ирония", "Адамс" и "Атлантиа".

avatar for Емилия МаслароваЕмилия Масларова (1)

Емилия Л. Масларова e преводач на Мураками, "Хари Потър", Нийл Геймън, Дан Симънс, Елиф Шафак, Фокнър, Джоузеф Хелър, Гор Видал, Ричард Бах и отскоро плах издател.

avatar for Преслава КироваПреслава Кирова (15)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но можете да посетите личния им блог. Преслава Кирова: http://goruna.blogspot.com/

avatar for Хост / ГостХост / Гост (2)
avatar for Калин НиколовКалин Николов (2)
avatar for КалКал (4)

Калин Ненов e преводач, редактор, писател, литературен агент, издател и страстен читател. Един от двигателите на Човешката библиотека и Фантазийската преводаческа школа. Участник в списанията "Фентернет", Starlighter, клуб "Светлини сред сенките" и енциклопедия "БГ-Фантастика".

avatar for TripTrip (1)

Емануил Томов - преводач на художествена литература. Активен участник в eлектронно списание ShadowDance.

avatar for Искра НеделчеваИскра Неделчева (1)

Искра Неделчева. Просто една искрá. Писател, мечтател, човек. Или както обича да казва - всичко започва с думи и свършва с тях, а това по средата е куражът да ги използваме. Реалността е отнесена от вихъра, а което остава, е лунен прах и сред него животът е най-сладък.

avatar for NostromoNostromo (1)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но можете да посетите личния им блог. Cosa Nostromo: http://thingnothing.blogspot.com/

avatar for АшлитоАшлито (3)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но можете да посетите личния им блог. Зорница Цветкова: http://addictedreader.wordpress.com

avatar for Александър КарапанчевАлександър Карапанчев (28)

Александър Карапанчев е нещо като човек-оркестър: журналист, поет и прозаик с три авторски книги, съставител, издател и редактор. Негови произведения са включени в около 50 сборника, превеждани са на пет езика. Член-основател на Клуба за фантастика и прогностика „Иван Ефремов“ и с псевдонима alexandrit – сред най-активните сътрудници на клубния сайт. Брои се между основателите на специализираните в жанра издателства „Ролис“, „Орфия“ и „Аргус“. Има 20-ина отличия, сред които Еurocon 2002 за дебютната си книга с разкази „В епохата на Унимо“. От няколко години е секретар на Дружеството на българските фантасти „Тера Фантазия“.

avatar for LammothLammoth (10)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но можете да посетите личния им блог. Ламот: http://lammothsblog.blogspot.com/

avatar for Васил ВелчевВасил Велчев (10)

От Перник, р. на 23.IV.1972 г. Живее във В. Търново. Писател и проф. преводач от английски, руски и полски, предимно фантастика/фентъзи. Завършва Славянска филология с полски във ВТУ Св. св. Кирил и Методий с дипл. раб. Творчеството на Станислав Лем - между мейнстрийма и фантастичния жанр.

avatar for Стоян ХристовСтоян Христов (27)

Стоян Христов пише редовно за книги и в груповия блог "Първи впечатления от последно прочетеното". Посетете го: http://zonkobg.blogspot.com/

avatar for Ана ХелсАна Хелс (124)

Ана е дребно, русо, наглед безобидно същество от женски пол, изтъкано от мистичното зло на бясната безпочвена критика към фентъзийните опити, наши и вносни, излагаща нечистите си помисли в собствен умерено силно посещаем блог annahells.wordpress.com.

avatar for Джен, Cinemascrotum, ПетърДжен, Cinemascrotum, Петър (1)

Сборни текстове.

avatar for Елена ПавловаЕлена Павлова (3)

Елена Павлова е писател на научна фантастика, хорър, фентъзи, книги-игри и преводач. Повече за нея в БГ-Фантастика.

avatar for JenJen (3)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но можете да посетите личния им блог. Jen/Starry night: http://innerstars.blogspot.com/

avatar for Десислава ДаскаловаДесислава Даскалова (1)

Десислава Даскалова е наскоро завършил физик по образование, а втората ѝ любов е литературата. Има един награден, но още неиздаден фентъзи роман, няколко разказа и хъс за още много. Посете личния ѝ сайт: sputnici.com.

avatar for Деница ВенковаДеница Венкова (12)

Деница Николаева Венкова е родена на 03. 05. 1984 г. в гр. Хасково. Изучавала е специалност Българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. В момента изучава магистратура „Литературознание“ в Софийски университет. Участвала е в конкурси, сред които е наградена с второ място в Юбилейна национална научна конференция за студенти, докторанти и средношколници „Канонът на словото vs. словото на канона“ в гр. Пловдив през 2013 г. Носител е и на поощрителна награда от първото си участие на Пловдивската конференция през 2012 г. Изявявала се е и в Литературен клуб „Аrs & Ego“.

avatar for Григорина СаеваГригорина Саева (1)

Григорина Саева е родена на 24.07.1989 г. в Етрополе. Фентъзи жанра обиква чрез произведенията на Тери Пратчет, Маргарет Вайс, Реймънд Фийст и Толкин. Завършила е ,,Приложна лингвистика" във Великотърновския университет, а в свободното си време се занимава с писане.

avatar for КнигиКниги (31)

Нови книги на българския книжен пазар. trubadurs.com/newest-books-2015-16

avatar for ТочкаТочка (6)

Особено страстна фенка на всякакви чиклити, любовни романи, писания с етикети "приложна психология", "астрология" и "тази книга не е за всеки", на Стефани Майер и още куп журналисти, преподаватели и скучаещи домакини със силно и неначесано творческо его; неконтактна, капризна и мърмореща.

avatar for Поли МукановаПоли Муканова (24)

Поли Муканова е родена в София. Завършва българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски", дипломант в магистърската програма "Литературата - творческо писане". Докторант в СУ "Св. Климент Охридски". Посете блога на Поли Муканова и прочетете повече за нея.

avatar for Димитър КенаровДимитър Кенаров (1)

Димитър Кенаров е журналист на свободна практика. Статиите му са публикувани в издания като Капитал, Esquire, The Nation, Foreign Policy, VQR, The New York Times и др. Понастоящем работи върху биографията на писателя и дисидент Георги Марков (Grove/Atlantic). Посетете сайта на Димитър Кенаров: dimiterkenarov.com. Или го последвайте в Twitter: @dkenarov.

avatar for Диана ПетроваДиана Петрова (8)
avatar for Диана ПетроваДиана Петрова (2)

Потребителят не е споделил нищо за себе си. Диана Петрова.

avatar for shannarashannara (11)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но можете да посетите личния им блог. Шанара: http://knigoman.wordpress.com

avatar for Яница РадеваЯница Радева (1)

Яница Радева е автор на книгите с поезия „Кошерът на думите“ (2012), „Друг ритъм“ (2003) и на прозаичната книга „Бонбониерата“ (2011). Автор е на монографията „Обетован кръг. Времена и пространства в поезията на Иван Теофилов“ (2014). Носител е на множество награди от национални литературни конкурси. Нейни творби са отпечатвани в редица антологични книги и литературни списания.

avatar for cinemascrotumcinemascrotum (11)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но всички /или най-малко един човек/ знаят, че той е Легенда, затова незабавно посетете страницата му във FACEBOOK или поне разгледайте най-великия блог за филмови "ревюта" на Балканския полуостров: CINEMASCROTUM

avatar for Александър ЙордановАлександър Йорданов (1)

Доц. д-р Александър Йорданов. Посетете неговия сайт.

avatar for Zlat ThornZlat Thorn (3)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но можете да посетите личния им блог. Злат Торн: http://thedecadence.wordpress.com

avatar for Богдана ТепавичароваБогдана Тепавичарова (16)

Богдана Тепавичарова е завършила специалност „Българска филология“ и магистърската програма „Литературата – творческо писане“ във Факултета по славянски филологии на Софийски университет „Свети Климент Охридски“.

avatar for SilentiumSilentium (1)

Димитър Копарански, роден на 31 март 1984 г.

avatar for Весела ФламбурариВесела Фламбурари (19)

Весела Фламбурари. Родена на 17.01.1967 в Добрич. Омъжена за д-р Василиос Фламбурарис, живее постоянно в Атина, Гърция. Завършила "Актьорско майсторство за куклен театър" в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" и специализирала "Културология" в СУ "Климент Охридски". Детска и фентъзи писателка. Носител на национални и международни награди за детска литература.

avatar for ЗориЗори (22)

Авторът не е споделил нищо за себе си, но можете да посетите личния им блог. Зорница Ангелова. http://zory-angel.com

avatar for Владимир и ПетърВладимир и Петър (1)
avatar for Владимир ПолегановВладимир Полеганов (67)

Владимир Полеганов обича да чете и от време на време пише.

avatar for Венета ВучковаВенета Вучкова (2)

Вени Вучкова, или накратко... Пипилота. Израснала в Пазарджик, открива удоволствието от четенето в местния клуб по фантастика. Завършва езикова гимназия, после попада в Библиотекарския институт в София. Живее в Англия.

avatar for Александър КосулиевАлександър Косулиев (22)

Авторът не е споделил нищо за себе си. Александър Косулиев.

avatar for Михаил АбаджиевМихаил Абаджиев (18)

Михаил Абаджиев поддържа блог за видеоревюта на адрес: http://omagiosanovreme.blogspot.com/

avatar for Пламен МладеновПламен Младенов (1)

Един коментар по “Участници

  1. Алгоритъмът за случайна подредба на авторите е страхотен. :)

Коментарите са изключени.