Прочети книга – подкрепи талант

Прочети книга – подкрепи талант

Бъдете Конкурса за кратък фантастичен разказ
на името на Агоп Мелконян!

 

Само от тази страница можете да прочетете подбрани книги, средствата от които подпомагат ежегодната церемония по награждаването на отличените в Конкурса за кратък фантастичен разказ на името на Агоп Мелконян – наем на зала, разгласяване, разноски по гостуването на наградените от страната и чужбина и изработването на наградните плакети.

Постъпленията се управляват от съпругата на патрона на конкурса – г-жа Людмила Мелконян, а остатъкът от средствата ще подпомага бъдещи проекти като отпечатването на антологията „Машина за истории“ и препечатването на наградените творби в елитни издания като участието им в „Антиутопия“ – последния брой от знаменитата поредица „Библиотека Галактика“.

Фокусът ни никога не е бил комерсиалното. Не е случайно, че този конкурс за кратък фантастичен разказ не предлага парични награди. В почти десетгодишната история на конкурса журитата отделят времето си на абсолютно доброволни начала, а сем. Мелконян и „Сборище на трубадури“ полагат добросъвестни усилия отличените автори и разказите им да достигат до вниманието на възможно най-много читатели.

През годините, благодарение на хора като Людмила Мелконян  – която неизменно е поемала разноските по наем на зали и организация на награждаванията, Ана Хелс – която дари над хиляда лева за закупуването с търговска отстъпка на голяма част от първоначалния тираж на „Машина за истории“, за да бъде разпределена между авторите в нея, и други дарители – които неизменно се съпротивляват да излязат от анонимност, конкурсът се развива и ежегодно успява да предложи по нещо ново, да открие нови пътища и средства за подпомагане на българските писатели на фантастика – както утвърдени, така и прохождащи.

Как можете да помогнете Вие? Прочетете някоя от книгите по-долу! Или направете дарение на банковата сметка, със средствата от която ще поемем по пътя към още по-тясно сътрудничество и ползотворна работа с млади български дарования в изкуството на фантастичното не само като жанр. А защо не и на фондация на името на Агоп Мелконян.

За да станете част от Прочети книга – подкрепи талант, използвайте банкова сметка:

Банка ДСК
IBAN BG86STSA93000026612335
BIC STSABGSF
Титуляр: Людмила Георгиева Мелконян

(За предварителни въпроси ни пишете на редакционния адрес.)

Или поръчайте някоя от следните книги:

 

 

 

Благодарим на всеки един от Вас и на

Издателствата
GAIANA book&art studio, Изток-Запад, …

Закупилите книги
Калоян Радев, …

 


 

Пътека за отвъд

Наличност: 3 бр. Продадени: 2 бр.
Цена: 24 лв.

Настоящият том с избрани произведения на големия български писател, преводач и просветител Агоп Мелконян (1949-2006) включва романа „Смърт в раковината“ и 23 разказа и новели, които го издигат до върховете на световната литература.

Бройките от „Пътека за отвъд“ са предоставени от издателство Изток-Запад. Ако поръчате книгата, 30% от цената ѝ подпомагат конкурса.


 

Сенки от плът, сборник

Наличност: 14 бр. Продадени: 1 бр.
Цена: 7 лв.

Сборник с фантастични и реалистични разкази от Агоп Мелконян и хумористичната му повест „Убийство в Ню Бабилон“.

Съдържа произведенията: Там, тогава; Най-красивият мъж; Един толкова сантиментален човек; Сонатина от Равел; Нищо повече от въпрос; Само двама; Убиецът на добрата вест; Сенки от плът; Аз съм идващата пролет; Движение и болка; Една криволичеща пътека за отвъд; Свята пръст; Нагоре по стъпалата към Бога; Убийство в Ню Бабилон (повест).


 

Спомен за света на Агоп Мелконян

Наличност: 15 бр. Продадени: 0 бр.
Цена: 12 лв.

„Спомен за света на Агоп Мелконян“ е био-билиографски сборник, който включва и малко известни произведения на Агоп Мелконян. Съставен от фантастите Велко Милоев и Александър Карапанчев и председателя на клуб „Иван Ефремов“ Дилян Благов.

Съдържа авторски материали от: Сребрина Талева, Георги Цанков, Людмила Стоянова, Янчо Чолаков, Любомир Николов, Адриан Лазаровски, Ивайло Иванов, Александър Карапанчев, Любо Лъчански, Никола Кесаровски, Васил Димитров, Миглена Герова, Агоп Мелконян, Вартануш Топакбашян, Михран Бохосян, Велко Милоев, Мирослав Пенков, Валентин Стамов.


 

„… територия, недокосната от позори“

Наличност: 13 бр. Продадени: 1 бр.
Цена: 5 лв.

С тези стихове заставаме пред неизвестния Агоп Мелконян. Пред поета Агоп. Препоръчваме ви да прочетете тези стихове. Те са и скритост. И откровения. Те носят и тъга, и усмивка по тъгата на детството. Те крият и молба за оправдание, и гордост пред извоюваната свобода на духа. И най-важното, обгръщат ни с любов. И ще си мислите за Агоп Мелконян. Като за поет. Като за български поет. Какъвто всъщност беше. И остана.


 

Машина за истории, антология

Наличност: 9 бр. Продадени: 1 бр.
Цена: 12 лв.

Антология в памет на Агоп Мелконян – изумително многолик творец, а познат все пак най-вече като автор и издател на фантастика. На него са посветени няколко текста в книгата, но по-дълбоката връзка е в жанровата пъстрота на трубадурските литературни надпревари и конкурсите за разказ в Агоповото списание „Зона F“, както и в участието на млади, дори прохождащи автори. Най-вероятно много от имената в тази антология няма да са ви познати, но честито за срещата с тях.

Съдържа наградени разкази от първите пет години на Конкурса „Агоп Мелконян“. Илюстрирана.


 

Шин и Голиат, антология

Наличност: е-книга
Цена: БЕЗПЛАТНА

Съдържа първата двайсетица от разказите в Конкурса за кратък фантастичен разказ „Агоп Мелконян“ (2019) и кратки биографии на авторите им.

Изтеглете е-книгата.


 

Дракус, пролет-лято 2019, г. VIII

Наличност: 2 бр. Продадени: 2 бр.
Цена: 10 лв.

С този брой сп. „Дракус“ отбелязва две годишнини. 210 години от рождението на Едгар Алън По и 70 години от рождението на Агоп Мелконян.

Изданието съдържа текстове от (158 стр.): Агоп Мелконян, Александър Макелов, Димитър Атанасов, Здравка Евтимова, Мирослав Пенков, Христо Карастоянов, Явор Цанев, Абрахам Мерит, Едгар Алън По и Хауърд Филипс Лъвкрафт.

Бройките от „Дракус пролет-лято 2019“ са предоставени от издателско ателие GAIANA book&art studio. Ако поръчате този брой на списанието, 100% от цената му подпомагат конкурса.


 

Убийство в Ню Бабилон, сатирична повест от Агоп Мелконян

Наличност: 10 бр. Продадени: 0 бр.
Цена: 7,50 лв.лв.

Още с влизането си Блез обяви, че никога не е разчитал на такова внимание от страна на държавата. Щом така живеят държавните престъпници, каза, как ли живеят самите държавници? Пазачът, който едновременно изпълняваше и функциите на стюард, отвърна, че разликата не е главозамайващо голяма, тъй като повечето престъпници са държавници, а повечето от държавниците — престъпници, затова те се грижат за удобствата си. Блез обясни, че не, ние не сме държавници, а най-обикновени хора, обикновени като въздуха и водата, които ще бъдат съдени за убийство. Пазачът възкликна: браво, най-после докараха нещо свястно! И кого убихте? Другите двама се спогледаха объркано, получи се конфузна ситуация, Йоасаф се направи на разсеян, а Блез започна да мънка, че все още не знаят кого точно са убили, че все още следствието не е приключило, но вероятно господа съдиите ще бъдат така добри да обяснят кой е жертвата и как точно е станал жертва.

Книгата е част от Колекция Дракус (№12).

Бройките от „Убийство в Ню Бабилон“ са предоставени от издателско ателие GAIANA book&art studio. Ако поръчате книгата, 100% от цената ѝ подпомагат конкурса.


Във формата за контакт по-долу избройте книгите, които искате да поръчате. Впишете Вашите имена, имейл и телефон и натиснете бутона „Изпращане“. Ще се свържем за Вас, за да уговорим начина на доставка.

Бележка: Ако поръчате по една бройка от всяка книга, доставката е безплатна. Благодарим Ви за подкрепата!

Пишете ни.