Кино | Телевизия

Реклама на Прометей ни показва перфектния робот (Михаил Абаджиев)


Fox продължават да раздухват предстоящата премиера на филма на Ридли Скот „Прометей“ (Prometheus) с още едно интересно видео. Този път са създали супер яка/леко зловеща реклама за „Дейвид“, последно поколение андроид от фикционалната „Weyland Corporation“. Рекламата ни запознава с Дейвид, изигран от Майкъл Фасбендър (по когото всички дами откачат), който е нещо като иконом и човек по поддръжката на кораба от филма.

„Прометей“, който излиза по кината на 8 юни тази година, ще има някои общи елементи от историята на филмите за Пришълеца. Филмът проследява екипажа на космическия кораб „Прометей“, докато изучават високотехнологична извънземна цивилизация и същевременно търсят произхода на човечеството.

За да промотират филма, Fox изработват доста интересна viral marketing кампания. През февруари, присъстващите на TED видяха „TEDTalk от бъдещето“ във формата на видео, „заснето“ през 2023 г. Във видеото говорителят е Гай Пиърс, играещ ролята на CEO в „Weyland Corporation“ от филма.

Миналия месец първият пълен трейлър на „Прометей“ беше показан по време на WonderCon и беше излъчен на живо във Facebook, Twitter и сайта на AMC Theater. Трейлърът събира над 3 милиона гледания през първите няколко дни от публикуването му.

Дейвид

Също така Fox публикуват и реклама на цяла страница в „The Wall Street Journal“. Студиото поддържа и сайта на ProjectPrometheus, който съдържа информация за измислената „Weyland Corporation“ и своя собствена онлайн-игра. Fox работят съвместно и с оператора Verizon, предлагайки интерактивна обиколка на кораба „Прометей“. Феновете могат да разгледат кораба на адрес verizon.com/mission. Социалното присъствие на филма включва и Facebook-страница, както и официален Twitter и YouTube акаунти.

3 comments on “Реклама на Прометей ни показва перфектния робот (Михаил Абаджиев)

  1. Viral реклата е просто суперррр :) Нямам търпение до юни месец :)

  2. Хехе да, и аз така съм му се заканил :Д Няма право просто!

Коментарите са изключени.