Колонка

Донко Найденов – Тайната на живота (Best Science Fiction Stories | Коста Сивов)

Донко Найденов - Тайната на живота (Best Science Fiction Stories | Коста Сивов)

Водещ на българската рубрика: Коста Сивов.

„Тайната на живота“ е хорър-разказ от 2009 г. от Донко Найденов, в който се разказва за семейство, изгубило един от членовете си, и за странните случки, последвали това.

Резюмето, без да издаваме сюжета

Катя и Стефан изгубват баща си. Двамата, заедно с майка си, преживяват трудно този тежък за семейството момент. Това довежда до посещението им при Дана – екстрасенска, която твърди, че може да разговаря с мъртвите. В началото всички са скептични, не вярват на подобни сили, но после… После нещата леко се променят.

Лично мнение

Ако очаквате да откриете „тайната на живота“ между тези редове, по-добре не се захващайте с произведението. Трябва обаче да отбележа, че този разказ ме накара да осъзная, че от една преексплоатирана тема може да излезе едно приятно четиво. Хареса ми интензивният стил на автора – няма излишни обяснения и описания, няма го почти задължителният пълнеж за подобни разкази. Паранормално-мистериозният елемент е придал на историята изключителен чар, който я отличава от праволинейните разкази за мъртъвци.

Някои интересни подробности

  • Страници: 15
  • Публикуван: 2011 г.
  • Относно автора: Донко Найденов е български писател на фантастика, фентъзи и хорър. До момента има три самостоятелни издания: романа „Франклин Томас“ 2011, сборниците „В капана на наизвестното“ 2011 и „Ударите на съдбата“ 2012. Повече информация за автора и безплатни негови произведения, можете да откриете в сайта „Откровения“ и в личния му блог.

Къде можете да намерите този разказ

Можете да прочетете „Тайната на живота“ безплатно в „Откровения“.

Също и в сборника с разкази на ужаса „В капана на неизвестното“ от 2011 г.

* Предложения за рубриката изпращайте на адрес: или през формата за контакт.

Коста Сивов е писател на научна фантастика и преводач. Потърсете Коста Сивов в Goodreads!