Бюлетин Кино | Телевизия

Сериал по Гейтуей на Фредерик Пол

Илюстрация към Сериал по Гейтуей на Фредерик Пол

Нели Андреева от Deadline съобщава, че Entertainment One Television („Ад на колела“) в колаборация с De Laurentiis Co. („Ханибал“) са се заели с адаптацията на романа „Гейтуей“ от Фредерик Пол за телевизионен формат.

Не е изненадващо, че хората от „Де Лаурентис Ко.“, продуценти на култовия филм „Дюн“ (1984), ще имат пръст в продукцията. След като години наред наблюдават развитието около авторските права на „Гейтуей“ (включително и несполучлив опит за реализацията й на голям екран), от продуцентската компания са влезли в остра схватка с други заинтересовани за закупуването им. Според Deadline продуцентите вече са направили постъпки за намирането на подходящ сценарист, който да осъществи адаптацията на малкия екран с висока резолюция.

„Телевизионният формат ни дава възможност да изследваме богатия свят на романа и неговите комплексни герои“, цитират „Де Лаурентис“. След това в съобщението на Deadline се напомня, че всъщност „Гейтуей“ започва своя живот именно в епизодичен формат, публикуван на части в сп. „Галакси“, преди да бъде издаден като отделна книга.

Самият роман е добре познат на читателите, но си струва да напомним, че е обрал каймака от престижни награди, в това число „Небюла“, „Хюго“, „Локус“, „Джон Кембъл“.

Фредерик Пол почина миналата година (2 септември 2013) на 93-годишна възраст.