Библиотека Български разкази Бюлетин Годишни награди Конкурс Агоп Мелконян Конкурси

Специален брой от конкурса за кратък фантастичен разказ 2014

Корица на специалния брой на Конкурса за кратък фантастичен разказ по повод годишнина от рождението на Агоп Мелконян (2014)

Изтеглете голямо изображение (1.01 MB). Изтеглете броя като ePUB (219.2 KB) или PDF (3.6 MB).

Няколко думи

И така, това е и тазгодишният финал на Конкурса за кратък фантастичен разказ на името на големия Агоп Мелконян! Преди да изтеглите сборника от линковете по-горе, позволете ни да изкажем благодарността си към абсолютно всички, които отдадоха времето и труда си, за да се случи конкурсът.

На първо място благодарим на участниците, които за трета година създават и мечтаят заедно с нас. Не успяхме да отличим и половината от вас така, както искаме (сборникът е такъв опит), но все някой ден ще успеем. Благодарим ви за търпението и вярата, че такъв конкурс е възможен.

Следват благодарностите ни и към хората от журито, които в продължение на повече от месец следяха за, четоха и оценяваха творбите ви. Това са (по азбучен ред) Ана Хелс, Веселин „Алмаак“ Белчев, Владимир Полеганов, Герасим Симеонов, Жени Колева, Зорница Ангелова, Мишо Гръблев, Преслава Кирова, Петър Тушков, Стоян Христов и Джовани „Гост“ Чемишанов, без да забравяме и участниците в почетното жури, представяно от семейство Мелконян, Александър Карапанчев, Велко Милоев, Дилян Благов и Петър Кърджилов.

Няма как да пропуснем и хора като Светла Бинчева, Антон Велчев, Яна Дечева, Емилия Кокалова, Илиян Лолов, Людмила Мелконян, Мартина Попова и Мартин Христов най-малкото за това, че откликнаха на молбата ни да ни подкрепят.

Или да забравим хората, които не искат имената им да се знаят, но въпреки всичко дадоха много от себе си.

„Сборище на трубадури“ е всички тези хора и повече.

Тази година поместваме рекордните 27 разказа от конкурса, като се надяваме авторите им да намерят своите читатели и защото вярваме, че за да продължават да пишат, писателите се нуждаят от всяка възможна публикация. На тези 27 автори дължим много и искаме да им дадем още повече. Надяваме се да го осъществим и в следващия конкурс, който вече подготвяме. Ако искате да ни помогнете и вие, свържете се нас на електронния адрес на списанието.

Дотогава ви оставяме в ръцете на трубадурите и техните приказки…

Сборище на трубадури, юни 2014

* PDF-версията на броя е изготвена от Преслава Кирова. ePUB-версията на броя е изготвена от Петър Тушков.

** В специалния брой към третия Конкурс за кратък фантастичен разказ на името на Агоп Мелконян (2014), с любезното разрешение на техните автори, са включени разказите:

Машина за истории © 2014 Яница Христова
Студената планета © 2014 Петя Колева
Две минути вечност © 2014 Васил Джамбазов
Парични потоци © 2014 Стефан Георгиев
Влак за нещастници © 2014 Владислав Иванов
Томболата на Грейс © 2014 Мартин Дамянов
Да уловиш неуловимото © 2014 Флориан Пекаж
Призраци © 2014 Весислава Савова
Приключението на Алкалио Тиранти © 2014 Тони Михайлов
Загуба © 2014 Ана Томова
Оркска скоросмъртница © 2014 Георги Станков
Не сме сами © 2014 Милена Митева
Виртуално огледало © 2014 Александър Димитров
Серотонин © 2014 Тео Буковски
Значи все пак мечтите се сбъдвали © 2014 Радослав Атанасов
Мишокът © 2014 Ценка Кучева
Художникът и фенерите © 2014 Мартина Неделчева
Изкуството да бъдем себе си © 2014 Димитър Цолов
И смъртта ще остане без царство © 2014 Злат Торн
Буквализъм © 2014 Сибин Майналовски
Джамбия на стената © 2014 Светла Дамяновска
Оманя © 2014 Крум Андреев
Историята на един дракон © 2014 Антон Соколов
Старият хищник © 2014 Любомир Калудов
Кълбото © 2014 Ценка Бакърджиева
Очила © 2014 Ирина Петкова
Гостенчета © 2014 Мирослав Моравски

 


Warning: Undefined array key "showRichComments" in /home/trubadur/public_html/wp-content/themes/troubadours-magazine/comments.php on line 29

8 comments on “Специален брой от конкурса за кратък фантастичен разказ 2014

  1. Юхуууу! Ще се чете. :D

    (Само да понапредна с Малазаните…)

  2. След като прочетох десетина от разказите от специалния брой, стигнах до извода, че „Студената планета“, макар и с някои недостатъци, е най-свежият разказ. Просто се запомня и няма никакво безсмислено джавакане на оригинални фрази. Това за призрачетата беше добре написано, ама нещо не го разбрах, сигурно защото обичам по-простовати историйки.

  3. Поздравления за свършената работа. Може ли само да попитам на какъв принцип е извършен подборът на 27-те? По получен резултат/класиране или… ?

  4. Това са разказите, получили първите 10 резултата в класирането на основното жури, плюс разказите, препоръчани от почетното жури, плюс всеки един от основното жури имаше възможност да посочи разказ, който не е сред предните, но би било хубаво да види бял свят.

  5. Разказът „Буквализъм“ лично на мен ми харесва, но вероятно журито не го е харесало, като цяло, заради някои от използваните по-специфични изразни средства. Редно беше да е по-напред все пак. Има идея!

Коментарите са изключени.