Бюлетин Кино | Телевизия

Харисън Форд катастрофира със самолет

Илюстрация към Харисън Форд катастрофира със самолет

Вчера киното се размина с една от най-големите си трагедии, след тазгодишните Оскари. По данни на THR г-н Харисън Форд се е разбил с малкия си самолет на голф игрище в Санта Моника, докато се е мъчил да го приземи след повреда в двигателя.

А сега спокойно, драги фенове, човекът си е жив и здрав, макар че на неговата възраст тези думи не звучат чак толкова оптимистично. По-важното е, че само броени дни след кончината на Ленърд Нимой (Спок от „Стар Трек“) Холивуд щеше да изгуби още една икона от научната си фантастика, и то по изключително нелеп начин, по който само истинска филмова звезда може да се утрепе.

И малко подробности за тези, които се интересуват от near-death-експириънса на знаменитостите. Харисън Форд е виден любител на летящите машини и често обича да се рее в небесата, може би представяйки си, че управлява Хилядолетния сокол. Откъде да знам, може и да си представя, че унищожава имперски изтребители. Нищо чудно въпросната „повреда в двигателя“ да се е появила именно след някой необмислен лупинг, с който „Хан Соло“ се е опитвал да избегне въображаем вражески лазер. Но пък и не го обвинявам, че предпочита да прекарва повече време във въздуха, отколкото вкъщи – аз също щях да го правя, ако жена ми беше Калиста Флокхарт. Добрата новина е, че Форд има дългогодишен опит с летенето и е вземал уроци от реални инструктори, а не от Чубака, което е спасило живота му, макар и само на косъм от ууки.

Изображение на Ryan Aeronautical ST3KR

Снимка на катастрофиралия самолет

Още след излитането си Форд е усетил, че двигателят на допотопния му самолет, който, общо взето, може да му е набор, започва да сдава багажа, и вместо да избере самоотвержения вариант и като типичен член на Съпротивата да се забие в някоя „Звезда на смъртта“, Харисън е приземил машинката на близкото голфигрище, където на помощ веднага са се притекли двама доктори. Колко удобно, нали? Какво обичат да правят богатите лекари в Лос Анджелис, докато не крадат органите на бездомни латиноамериканци? Естествено, че играят голф! Харисън Форд просто е избрал най-безопасното място за катастрофа, където да получи най-добрата спешна помощ в Санта Моника.

Любопитно ми е какво са си помислили хората, когато са видели нисколетящия самолет и крещящия Форд вътре. Доста минувачи сигурно са се уплашили, че човекът се е конвертирал към радикалния ислям и обикаля града в търсене на „мишена“, в която да се вреже. Повечето обаче сигурно са решили, че става дума за сцена от поредния му филм и едва ли са се впечатлили, когато раздрусаният, леко окървавен и мозъчно сътресен Форд е излязъл залитайки от самолета и е попитал зяпачите в коя посока е „Храмът на обречените“… ъ-ъ-ъ, исках да кажа най-близката поликлиника. Не знам за вас, но имайки предвид, че това е третият случай, в който Форд претърпява грубо аварийно кацане, нещо започвам да се съмнявам в уменията му на приключенец. Нека не забравяме, че човекът пилотира и хеликоптера в „Непобедимите 3“ – представете си какво щеше да се случи, ако го беше разбил, докато целият екип от дърти мускули е вътре. Холивуд щеше да изгуби един хеликоптер!

Изображение на The Expendables III

Непобедимите 3

В момента Форд се възстановява под грижите на медицински сестри, които са лично селектирани да приличат на принцеса Лея. Да се надяваме, че поне до премиерата на новите „Междузвездни войни“ Форд ще си кротува и ще избягва досег с всякакви летателни апарати, освен ако не иска да се превърне в синоним на Пол Уокър и да загине в нещо, което уж може да управлява. Нека Силата бъде с него!

Cinemascrotum

 

Колонката на CINEMASCROTUM. Къде още можете да го намерите? Харесайте страница и посетете сайт.