Бюлетин Годишни награди Конкурс Агоп Мелконян Конкурси

Специален печатен брой на списанието

Списание „Сборище на трубадури“
Сборище на трубадури, Год.12, Бр. 3 (специално издание)

 

 

Как да се сдобиете с броя?

 

 

Десети конкурс „Агоп Мелконян“

За десета поредна година и тазгодишният конкурс откри своите отличници и награждаването е само след ден. По този случай решихме да осъществим нещо дълго отлагано – да публикуваме първата двайсетица в специален печатен брой на списанието.

Позволете да изразим огромната си благодарност на спомоществователите на този брой. Дълги години списание „Сборище на трубадури“ се издаваше в стриктно електронен формат, но през последните няколко от тях успяхме да издадем една хартиена („Машина за истории“, Литус, 2017, излязла с финансовата подкрепа на Анна Хелс) и една електронна антология („Ти си абсолютна“, Ерго, 2020), последната също на път да се превърне в съвсем истинска хартиена книга (отново с финансовата помощ на Анна Хелс и Петър Тушков). През изминалите месеци експериментирахме с електронния формат в продължение на цели три редовни броя на списанието, а сега четвъртият поред, вече специален, е факт и от всички нас зависи това да не остане единичен опит, а да продължим да излизаме по този начин, да публикуваме разкази, поезия, полезни статии и рецензии.

За издаването на Брой 3 (2021) на сп. „Сборище на трубадури“ сме неимоверно задължени на следните хора, които щедро подпомогнаха финансирането му: Людмила Мелконян, Явора Руменова, Джовани Чемишанов, Богдана Тепавичарова, Петър Тушков.

Ще отбележим и че в него са включени графики на свободни теми от художника Калин Николов, на когото благодарим от сърце, че ни ги предостави. А за оформлението и  редакцията се погрижиха Атанас П. Славов и редакторите Александър Карапанчев и Петър Тушков.

Началната ни идея беше да поберем първата двайсетица отличени разкази в Конкурса за кратък фантастичен разказ „Агоп Мелконян“ 2021. Бързо стана ясно обаче, че обемът на разказите надхвърля предвидените страници, така че се спряхме на варианта да увеличим малко страниците и част от разказите да бъдат публикувани в следващи броеве.

Съдържание:

Десети конкурс „Агоп Мелконян“ – редакционно / 1
Аве –
Яница Радева / 3
Страшни кръвопийци –
Антон Меляков / 7
Отрязах момент и той падна на пода –
Рая Антонова / 12
Миноги –
Георги Янакиев / 17
Когато Иван Петров Ставрев намери машината на времето –
Йордан Колев / 21
Подсладителят –
Ив-Ана Драгомирова / 23
Душа 58074 –
Кристина Петрова / 26
Последен спомен –
Виктория Баръмова / 28
Станция „Омега“ –
Милен Миланов / 31
Най-ценното във Вселената –
Цветан Мънгов / 37
Аптека –
Николай Петков / 41
Каменните цветя –
Владимир Кабрански / 45
Буца слънце –
Калоян Захариев / 50
Пътят напред –
Иван Е. Попов / 55
Плъховете на Космоса –
Росен Георгиев / 59
Избраният –
Кристина Станева / 62

(обем 68 страници)

Разполагаме с ограничен тираж от 100 бройки. Шестнайсет от тях се полагат на публикуваните в него автори. За депозиране в Националната библиотека, за редакционния състав, както и за вътрешно ползване са предвидени още десетина бройки и освен това вече са закупени или запазени две бройки. Останалите по-малко от 70 бройки са за читателите на списанието.

Всички постъпления от продажбата на този брой подпомагат конкурса. Не предвиждаме допечатка и засега нямаме планове броят да излезе и електронно, но разбира се, ако има интерес, ще поръчаме допълнително отпечатване.

Благодарим Ви, че сте с нас толкова години! Надяваме се разказите да Ви харесат. Ако имате малко време, ще се радваме да отговорите на тази анонимна анкета, за да изпълним по-добре редовните печатни броеве, които планираме за остатъка от годината: