Книги

Романи от Васил Велчев в еКниги

"Кървав ренесанс" от Васил Велчев

Романите на писателя и преводача Васил Велчев „Кървав ренесанс” и „Сезонът на пясъчните бури” вече могат да се намерят и в електронен вариант на сайта на „еКниги“. При закупуване са достъпни във форматите PDF и ePUB, а също така могат да се четат от екрана като разлистващи се електронни книги или да се разпечатат на принтер.

Няколко думи за издателството, виновник за това събитие. Основателите му Вихра Манова и Йордан Янков са добре познати в средите на феновете на фантастиката и фентъзито в България. Вихра Манова е редактор в издателство „Весела Люцканова”, превеждала е и е редактирала множество култови книги в жанра. Йордан Янков е графичен дизайнер и философ и от дълги години се занимава с поддръжката на сайта на клуб „Иван Ефремов”.

"Сезонът на пясъчните бури" от Васил Велчев

В плановете на издателството засега влизат книги предимно от български автори, както излизали по-рано, така и такива, които се появяват за пръв път. На сайта на издателството вече се предлагат книги на някои от най-добрите български писатели-фантасти, като Любомир Николов, Георги Малинов, Янчо Чолаков. В плановете на издателството влиза и работа с други издателства по издаване на продукцията им в електронен вид. Цените са минимални (за повечето книги – 2,40), като при желание купувачът може да избере няколко бройки от дадена книга, спонсорирайки по този начин автора. Същото се отнася и за някои книги, които ще бъдат предлагани абсолютно безплатно.

Издателство „е-Книги” се появява точно когато е необходимо – когато темата за електронните книги е много актуална и пазарът им се разраства, а в същото време пазарът за българска литература се е свил неимоверно. Така че да пожелаем на издателството и на авторите му на добър час.

Първа публикация на материала: „Кървав ренесанс“ и „Сезонът на пясъчните бури“ в издателство „е-Книги“, Over the River and Through the Woods