Бюлетин Кино | Телевизия

Star Trek: възможен нов сериал от поредицата?

Star Trek | WikipediaОт сайта на Sci-Fi Storm научаваме за вероятно (макар и до голяма степен отхвърляно като възможност в коментарите към оригиналния източник на новината в TrekWeb.com) развитие във франчайза от вселената на Star Trek.

В интервю с Дейвид Фостър от „1947 Entertainment“ Джак Тревино разкрива, че продуцентската къща от години разработва детайлен план за нов сериал, посветен на Стар Трек, с намерението да бъде представен на Си Би Ес за участие в програмната им схема. Двамата разговарят за състоянието на франчайза, неговия пик в началото на 90-те години от миналия век с филмите The Undiscovered Country (1991), Generations (1994) и First Contact (1996) и излъчването на телевизионните поредиците The Next Generation (1987-1994) и Deep Space Nine (1993-1999), а Дейвид Фостър разкрива амбициозните планове на независимата продуцентска компания за продължаване на оригиналната времева линия след периода, обхванат в сериала Star Trek: Voyager (1995-2001).

Фостър споделя и че концепцията на екипа е напълно разработена за 5 до 7 годишен план, че разполагат със сценарий за пилотен епизод и концептуализиран финал. Въпреки критиките и доводите на почитателите и специалистите, че „Парамаунт“ е твърдо зад концепцията на Дж. Дж. Абрамс и алтернативния канон, създаден от него с последния игрален филм от 2009 година, Дейвид Фостър е убеден, че завръщането към оригиналния канон е гаранция за успех. По неговите думи: „новият сериал ще бъде подсилен с млад актьорски състав, последни технологии от бъдещето, нови специални ефекти и декори. В историята ще бъдат включени расите на ференгите, клингоните, вулканите, трилите, както и още много други.“ И по-специално: „Клингоните започват да стават все по-неспокойни след инцидента „Праксис“, довел след себе си необходимостта да седнат на масата за мирни преговори, и са се уморили да разчитат на Федерацията за подкрепа. Ференгите, от друга страна, са се натъкнали на нови източници, които са ги изстреляли почти незабавно към висините на богатства и могъщество, надхвърлящи всичко, което са имали дотогава….“

Фостър подхвърля на почитателите и нещо като съкратено описание на замисляния сериал: Ако злото бе с лицето на герой, щяхте ли да го познаете? Ако свободата се появи като ваши подтисници, щяхте ли да я приемете? Ако бяхте своят собствен най-зъл враг, кой би бил победител?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.