Бюлетин Кино | Телевизия

Star Trek: възможен нов сериал от поредицата?

Star Trek | WikipediaОт сайта на Sci-Fi Storm научаваме за вероятно (макар и до голяма степен отхвърляно като възможност в коментарите към оригиналния източник на новината в TrekWeb.com) развитие във франчайза от вселената на Star Trek.

В интервю с Дейвид Фостър от „1947 Entertainment“ Джак Тревино разкрива, че продуцентската къща от години разработва детайлен план за нов сериал, посветен на Стар Трек, с намерението да бъде представен на Си Би Ес за участие в програмната им схема. Двамата разговарят за състоянието на франчайза, неговия пик в началото на 90-те години от миналия век с филмите The Undiscovered Country (1991), Generations (1994) и First Contact (1996) и излъчването на телевизионните поредиците The Next Generation (1987-1994) и Deep Space Nine (1993-1999), а Дейвид Фостър разкрива амбициозните планове на независимата продуцентска компания за продължаване на оригиналната времева линия след периода, обхванат в сериала Star Trek: Voyager (1995-2001).

Фостър споделя и че концепцията на екипа е напълно разработена за 5 до 7 годишен план, че разполагат със сценарий за пилотен епизод и концептуализиран финал. Въпреки критиките и доводите на почитателите и специалистите, че „Парамаунт“ е твърдо зад концепцията на Дж. Дж. Абрамс и алтернативния канон, създаден от него с последния игрален филм от 2009 година, Дейвид Фостър е убеден, че завръщането към оригиналния канон е гаранция за успех. По неговите думи: „новият сериал ще бъде подсилен с млад актьорски състав, последни технологии от бъдещето, нови специални ефекти и декори. В историята ще бъдат включени расите на ференгите, клингоните, вулканите, трилите, както и още много други.“ И по-специално: „Клингоните започват да стават все по-неспокойни след инцидента „Праксис“, довел след себе си необходимостта да седнат на масата за мирни преговори, и са се уморили да разчитат на Федерацията за подкрепа. Ференгите, от друга страна, са се натъкнали на нови източници, които са ги изстреляли почти незабавно към висините на богатства и могъщество, надхвърлящи всичко, което са имали дотогава….“

Фостър подхвърля на почитателите и нещо като съкратено описание на замисляния сериал: Ако злото бе с лицето на герой, щяхте ли да го познаете? Ако свободата се появи като ваши подтисници, щяхте ли да я приемете? Ако бяхте своят собствен най-зъл враг, кой би бил победител?