Кино | Телевизия

Трейлър на Прометей (cinemascrotum)

Предколедната седмица ще се запомни като седмицата на трейлърите. Първо бе „Възходът на Черния рицар“, после мина „Гневът на Титаните“, вчера ни шамароса смайващият „Хобитът“, а сега е ред и на мрачния „Прометей“. Това прави точно три от седемте филма на 2012-та, които очаквам с трепет в скротума и „Гневът на Титаните“. Признавам, че имах някои съмнения за голямото завръщане на повсеместно одъртелия Ридли Скот към корените на научнофантастичния жанр, но след като видях трейлъра, смея да заявя, че съмненията ми са тотално отмити.

Prometheus (2012)

„Прометей“ е sort-of прикуъл на „Пришълецът“, което прави нещата още по-интригуващи, тъй като всички знаем, че оригиналната класика от 1979 година също бе дело на по-умния брат на Тони Скот. Сега, 33 години по-късно, Ридли отново разполага с екип от астронавти + един андроид, които ще открият, че в Космоса никой не може да ги чуе как крещят (защото са със скафандри, duuh). След дразнещите предварителни клипчета, видеокоментари от самия Скот и дори „трейлър на трейлъра“ (рядко тъпа маркетингова идея) вече можем да се насладим на официалната, макар и доста кратка за моя вкус, реклама. Хубавото е, че както при третия Батман, трейлърът на „Прометей“ не издава нищо от сюжета на филма, но въпреки това успява да въздейства по всички параметри – като стил, като визия и като атмосфера. Не ще скрия, че I made a little shit in my pants, докато го гледах (от кеф, разбира се, иначе щеше да се получи неловко).

В епоса участват интересни актьори – Чарлийз Терон, Гай Пиърс, Нуми Рапас и винаги прекрасният Майкъл Фасбендър в ролята на андроида Дейвид, който – ако съдим по роботската малфункция от „Пришълецът“ – със сигурност ще направи някоя беля. Сюжетът все още е прекалено неясен, а информацията повърхностна, но обещанията сочат, че най-после ще разберем произхода на палавите ксеноморфи. И като казах ксеноморфи, бай Х. Р. Гигeр отново ще предостави изродените си художествени умения за декорите на филма, така че студената пот по челото Ви ще е гарантирана. Очакването е голямо, а търпението ми не е добродетел, така гледайте трейлъра, докато аз се чудя как ще издържа оставащите 6 месеца до премиерата.