Библиотека

Сборище на трубадури – брой 4

Сборище на трубадури - брой 4

[wpfilebase tag=file id=8 tpl=pdfissue]

 

Изтеглете броя и гласувайте в анкетата „Избор на читателя“, обхващаща всички разкази от десятката на Конкурса за кратък фантастичен разказ на името на Агоп Мелконян 2012.

13 comments on “Сборище на трубадури – брой 4

 1. :) Само да кажа на гласуващите в анкетата, че това не е изпит за морз. :))

 2. Вашия вебмастър може да ограничи отговорите само по един от IP Address и така няма да се злоупотребява. А за вече гласувалите да се вземе само последния избор а пък другите да се анулират.

 3. Поздрави за решението да ни позволите повече от един любим разказ. Аман от класации и надпревари. :)

  Мен най-силно ме грабнаха V, „Човекът от Голямата мечка“ и „Пътища“. Всеки – по своему, различно от другите.

  Като цяло: поздравявам представените автори за нивото на изпълнение, като литература. Проблемите ми с идеите са… си мои проблеми. ;)

 4. Да, разказите са чудесни. Тук вероятно е момента да кажа, че разкази, които са оценени високо от отделните членове на журито, но не са събрали като цяло висока оценка ще бъдат публикувани в бъдещи броеве на списанието, така че ще можете да прочетете още интересни разкази от участващите. :)

 5. Поздрави за стегнатата работа на организаторите.
  Тихо, точно и без излишен патос.

  На мен ми допаднаха два разказа, които са в двата края на класирането.
  „Макрешан“ е най-изпипания и добре написан и обмислен разказ от всички.
  „Тя“ е чудесно написан разказ (напомнящ за стила на Ст. Кинг), който се нуждае от съвсем мъничко и със сигурност от друго заглавие.
  Разказът на първо място също има много хубава идея.
  Учуди ме присъствието само на един разказ…
  Засега не съм гласувал за никого по разбираеми причини, но виждам, че има достатъчно мераклии-гласуващи :)

 6. А на какво точно се надявате? :)))

 7. МПП, знам кой сте, но другите не знаят. Това не е добре.

  Ако сте се учудили от присъствието на собствения си разказ, няма защо – разказът си го бива. Ако сте се учудили от присъствието на друг разказ, не ни карайте да гадаем – представете се и кажете кой е той и защо присъствието му ви учудва.

 8. Аз не съм се и крил. Убеден съм, че това кой съм, не е тайна. :)
  МПП са инициали, тъй като тук вече пише друг „Мартин“ (в което също няма нищо лошо).
  Виж, кой е моят виртуален събеседник – не знам…
  Що се отнася до разказите, не съм видял някой да им прави анализ; няма да го правя и аз. Просто споделих впечатления (при това положителни). И ако знаете кой съм – ще знаете и че тези впечатления няма как да включват моя разказ… :)
  Да обяснявам друго в момента би било неуместно; всичко с времето си… Но вашата реакция малко ме учудва. Така че съжалявам, ако съм нарушил добрия тон.

 9. :) Благодарим за оценката на организацията. А за останалото и реакцията – говоренето с недомлъвки не прави услуга на никой, особено когато става въпрос за труда, участието и сътрудничество на много и различни хора. Колкото по-конкретно, толкова по-добре.
  Преслава

 10. Както казах – съжалявам.
  Едва ли щях да поздравявам организаторите, ако имах някакви претенции към тях.

 11. Мартине, мисля, че прие ненужно сериозно закачката на колегата. :)
  Анализи на разказите няма, защото добрите разкази говорят сами за себе си, а всички публикувани дотук според нас са добри. Ние, от основното жури, а и тези от почитното, стоим всеки зад своя избор. Донякъде може да се каже, че ние сме своите избори и изборите – това сме ние. :)
  Недотам добрите пък не са анализирани публично, защото някои от авторите погрешно биха решили, че издевателстваме на техен гръб. Все пак, ако желаят да получат оценка за разказа си, могат да ни пишат и ще им изпратим отделните оценки на журито, както и бележките, ако има такива.
  Собствените анализи обаче никой не ги спира, докато не бъдат прекрачени границите на добрия тон. Ето защо наистина ще задоволиш не едно и две любопитства, ако споделиш вече загатнатото си мнение. :)

Коментарите са изключени.