Бюлетин

Нови НФ и Ф книги на български – март 2012 г. (Shannara)

"Гилдията на магьосниците" от Труди КанаванСлед дългия списък от нови книги през февруари март изглежда леко постен откъм нови заглавия. Все пак си мисля, че Панаирът на книгата предстои след само месец и е съвсем нормално издаването на подготвени книги да бъде поотложено. При всички положения виждам доста интересни неща и за този месец, но ще ги обявя в следващия подобен пост.

А сега – отново по списъка.

ИК „Бард“ най-сетне публикуваха четвъртата книга на Ейдриън Чайковски в десеттомника му „Сянката на умелите“. С „Поглед в мрака“ завърша първата вътрешна четирилогия в сагата за насекомосродените.

„Колибри“ публикуват първи том от „Кървави книги“ на Клайв Баркър – тези емблематични за хорър-жанра сборници са четиво, което заслужава внимание ви – ако ви стиска да го прочетете. На мен не ми, и затова ви пускам линк към ревюто на Жоро от Библиотеката –  и това на Христо от Книголандия.

Напоследък изпитвам голяма трудност да следя новите книги на „Ибис“, тъй като обновяването на сайта им се прави през пръсти и на произволен принцип. Затова моля за извинение, ако нещо пропускам техни книги или ви подвеждам с датите на издаване. През март мисля, че излезе единствено „Нощни удоволствия“ (Нощни ловци, кн. 2) от Шерилин Кениън. Забележка към онлайн отдела на издателството – ухажването на читателите във Фейсбук е похвално и препоръчително. Обаче… не може да разчитате, че човек, търсещ информация за поредица или програмата на издателството, ще си губи времето в четене на двеста поста на стената ви, за да се добере до отговор на въпроса „Какво ново при „Ибис“?

„MBG Books“ са публикували в бърза последователност първите две книги от трилогията на Труди Канаван „Черният магьосник“ съответно преводните заглавия са „Гилдията на магьосниците“ и; „Избраницата“.