Кино | Телевизия

Зов за завръщане не е зов за повръщане… поне засега (cinemascrotum)

Зов за завръщане не е зов за повръщане… поне засега (cinemascorum)

Арнолд Шварценегер със сигурност е голяма легенда в Холивуд, щом половината от сносните му филми се римейкват приживе. Защо обаче никой не се сеща да римейкне наистина епичните му проекти като „Ченге в детската градина“ и „Коледата невъзможна“, където талантът му блестеше с яркостта на 100-ватова крушка? Може би и това ще стане тепърва, а засега ни остава да се забавляваме с модерната версия на „Зов за завръщане“ и нейния дебютен трейлър, изтъкан от зрелище.

Римейкът на култовия Арнолдов сай-фай от началото на 90-те е под диригентството на Лени Уайзман, което автоматично означава, че съпругата му е някъде в каста. Лени се е постарал да вкара много визуални наслади в екранизацията на разказа на Филип К. Дик и точно там му е грешката, защото е превърнал цялата работа в лудешки футуристичен екшън (същата беше грешката и на „Аз, Роботът“), а това рязко принизява достойнствата на оригинала. Отделно от това, настоящото режисьорче е много по-долу в хранителната верига от Пол Верховен, така че напъните на Лени и жена му да се отличат са по-жалки и от тези на Пол WC Андерсън (и жена му).

Колин Фарел по време на лоботомия

Сюжета си го знаете и няма да ви губя времето. Тук обаче има врътка и тя е, че няма да се занимаваме с проблемите на Марс. Донякъде това е правилен избор – едва ли щяхме да издържим два тъпи филма за Марс в рамките на няколко месеца. Лошото е, че по този начин Уайзман сменя посоката на филма в нови релси, които има вероятност да отведат крайния продукт до кривата круша. Вместо Шварца имаме Колинчо (Фарел явно има непреодолимото желание да играе в истории на Филип К. Дик, защото това е втората му такава роля след „Специален доклад“), вместо Шаран Стоун имаме Кейт Бекинсейл, а вместо онази циганка, чието име не помня – имаме Джесика Бийл. Както виждате, кастът е усъвършенстван за нуждите на новото поколение, а именно – мяза на изваден от модно списанийце и показва, че целта на Уайзман е да напълни филма с прекрасни лица, за да разсейва хората от това каква помия гледат. Признавам, че трейлърчето би надъхало крехките умове, защото съдържа всичко, що е нужно – много бой, много стрелби, летящи коли и lens flares. Само Колин Фарел да го нямаше, шедьовърът щеше да е пълен, но уви – има го и носи гъстите вежди със себе си.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.