Бюлетин Кино | Телевизия

Нови Междузвездни войни през 2015, Дисни купува Lucasfilm за $4.05 милиарда

Нови Междузвездни войни през 2015, Дисни купува Lucasfilm за $4.05 милиарда

От компанията „Дисни“ току-що обявиха, че закупуват компанията на Джордж Лукас „Лукасфилм“ за 4.05 милиарда долара, като сделката включва гигантския франчайз около „Междузвездни войни“ и всички прилежащи към него предприятия като „Индъстриъл Лайт енд Меджик“ и „Скайуокър Саунд“. Голямата новина не е изненада, след като още през май Джордж Лукас обяви, че възнамерява да се оттегли от „Лукасфилм“, за да се посвети на други лични проекти, както и да се увери, че франчайзът на обичаната и взимана на добронамерен подбив поредица ще попадне в добри ръце и ще продължи да съществува след него. След като феновете посрещнаха със смесени чувства излизането на „Джон Картър“, това повдига някои парливи въпроси около избора на Лукас, но и до голяма степен е логичен избор, като се има предвид желанието на режисьора, продуцента и създателя на сагата посланията в нея да бъдат достъпни за всички възрасти (да си припомним продължителните му колебания дали разкриването на факта, че неговият герой Дарт Вейдър е баща на Люк Скайуокър, няма да се отрази негативно на психиката на зрителите в крехка възраст).

Другата голяма новина е, че от компанията „Дисни“ са се заели с незабавната реализация на нов игрален филм, разположен във вселената на „Star Wars“, очаквано раздвижване след петте години анимационни приключения на героите в сериала „Войните на клонираните“ по „Cartoon Network“. Очаква се филмът да стане готов през 2015 година, като засега е озаглавен просто Star Wars, Episode 7. Заедно с него от „Дисни“ обещават нови потребителски продукти, телевизионни сериали и увеселителни паркове на същата тема.


Warning: Undefined array key "showRichComments" in /home/trubadur/public_html/wp-content/themes/troubadours-magazine/comments.php on line 29

6 comments on “Нови Междузвездни войни през 2015, Дисни купува Lucasfilm за $4.05 милиарда

  1. Най-доброто нещо, което можеше да се случи с пропадналата компанийка на Лукас. Дисни ще поправи вредите и ще почисти мръсотиите, оставени от този кино-престъпник, а ако всичко е наред, новият епизод VII може дори да ме накара да забравя, че е имало IV, V и VI.

  2. През последните пет години бях в гърчове, да не говорим за последните пет епизода на Клонираните – храчка след по-скоро добрия четвърти сезон. Единственото, което може да ги извини, е една мегапродукция извън контрола на Лукас за разнообразие. И аз съм оптимист докрай :)

  3. Жалко. “Star Wars” ще стане поредният боклук на Дрисни.
    Така се унищожават легенди…
    Пуста лакомия.:(

  4. Епизоди 4,5 и 6 бяха първите и си останаха единствените.1,2 и 3 въпреки новите технологии и всевъзможните ефекти, не бяха кой знае какво.Каквото и ново да излезе,няма да струва.Славата на първите и единствените ще е вечна. (y) :)

Коментарите са изключени.