Кино | Телевизия

SyFy eкранизира Войната на старците от Джон Скалзи

Илюстрация към SyFy eкранизира Войната на старците от Джон Скалзи

 

„Холивуд рипортър“ съобщава, че поредицата „Войната на старците“ от Джон Скалзи ще бъде адаптирана за малкия екран от телевизия SyFy като „футуристична военна драма“ под името „Призрачните бригади“.

В съзвучие с новоизкования лозунг на SyFy повече космическа опера, по-малко Акулонадо, виждаме развитие в намеренията на Волфганг Питърсън да се заеме с разработката на популярната поредица от книги за военнополитически конфликт в космоса, започваща с познатата и в България „Войната на старците“ (номинация за „Хюго“ 2006). Заедно с Волфганг Питърсън (NeverEnding Story) по творческия процес ще работят още Скот Стъбър (Safe House), Джейк Торнтън и Бен Лъстиг (Winter’s Knight).

„Призрачните бригади“ (Ghost Brigades) ще следва историята на Джон Пери, който на 75-годишна възраст постъпва на служба в Колониалните отбранителни сили и тяхната война, продължила цял век, за да попадне в свят, където технологиите правят възможно опитът и съзнанието на хората да бъдат прехвърляни в по-млади тела, въоръжени с подобрения, позволяващи им да оцеляват и в най-враждебните условия на космоса. Скоро Джон ще открие, че по някакъв начин е успял да се забърка във взаимоотношения с мистериозна жена и едновременно с това се е оказал в центъра на конспирация в елитното бойно подразделение с названието Призрачните бригади.

Книгата „Войната на старците“ е публикувана за пръв път през 2005 г. Продължението й „Призрачните бригади“ излиза през 2006 г. под номер две в поредицата от пет истории, включваща още The Last Colony (2007), Zoe’s Tale (2008) и The Human Division (2013), последната публикувана серийно като отделни разкази в електронен формат.

 

 

Корица на Old Man's War, от John Scalzi

Old Man’s War, от John Scalzi