Бюлетин Годишни награди Конкурс Агоп Мелконян Конкурси

„Перото“ представя – Конкурс за млад автор „Агоп Мелконян“ 2016

Благодарим на www.artlive.bg за видеозаписа на награждаването! Посетете и страницата на видеото в сайта на ArtLIVE.

5 comments on “„Перото“ представя – Конкурс за млад автор „Агоп Мелконян“ 2016

  1. Млад автор. Урра! И това, ако не е фантастика… :)
    Записът се е получил много добре.

  2. Ей, да не вземете догодина да подмладите конкурса с някое ограничение за възрастта! Няма да ви обичам повече тогава, да знаете. :)

  3. @ МПП и Стефан, ако не се лъжа, Миглена Николчина спомена „новото поколение“. От Перото са кръстили стрийма така. Аз мисля, че няма и няма да има проблеми :)

  4. А избраните разкази кога ще ги четем? Текат ми вече лигите и изгарям от любопитство :)

  5. @Сморги, отличените от тази и предишните години ще бъдат в антологията по случай петата годишнина на конкурса, която ще излезе с помощта на изд. „Изток-Запад“. За тази антология ще публикуваме по-пълна информация, когато се уточнят всички подробности, но засега мога да кажа няколко неща за нея: 1. От издателството са така добри да поемат разходите по предпечат, печат и разпространение. 2. От „Сборище на трубадури“ и сем. Мелконян ще се погрижим за съставителството и работатата с авторите преди публикация. 3. Ана Хелс лично ще осигури закупуването на 100 бройки от тиража, които ще бъдат разпределени между авторите (по три на човек) и ще се използват около популяризирането и представянето. 4. Художник на корицата вероятно ще бъде Петър Станимиров. 5. Сборище на трубадури не печели от антологията, както винаги е бил случаят досега и със специалните броеве около този конкурс, но се надяваме крачката към хартиен носител и престижно издателство да е в още по-голяма полза на отличените.

    Времето за излизане на книгата е някъде за края на лятото или за есента. Все още не сме потвърдили окончателно с Петър Станимиров. И предстои след Великден да организираме точка по точка изпълнението на проекта. Така че не цитирайте официално този коментар; давам ви само ориентировъчна информация :)

Коментарите са изключени.