Бюлетин

Пиер Певел на среща с читатели в Пловдив и София

Пиер Певел в София

Това е издателски анонс. Оригинално известие за събитието.

За връзка със списанието относно предстоящи събития, анонсиране на книги и други въпроси използвайте нашата форма за контакт.

Пиер Певел е един от най-изтъкнатите и обичани представители на френското фентъзи. Става известен с трилогията „Сенките на Вилщад“, публикувана през 2001 г., а следващата година печели Голямата награда за фантастика.

Книгите на Певел могат да се определят като алтернативна история и са вдъхновени от фентъзито. Всяка от тях носи магичен привкус, но са посветени на определен исторически период, изпълнен с паметни събития и личности. За стила му е характерна максималната историческа достоверност. Но негова абсолютна запазена марка е неизменното присъствие на дракони в книгите му.

Българските читатели са почитатели на трилогията „Остриетата на Кардинала”, а вече имат възможност да прочетат и първите два тома от сагата „Върховното кралство” („Рицарят” и „Наследникът”).

Пиер Певел пристига в България заедно със Стефан Марсан, основател и директор на Издателство „Бражелон”, създадено през 2000 г. като специализирано в областта на литературата на фантастичното.

В София ще се състоят две срещи с тях:
15 февруари (сряда) от 19:00 ч. в Пловдив, „Петното на Роршах”, ул. „Йоаким Груев” № 36
16 февруари (четвъртък) от 18:30 ч. в Книжарница „Хеликон” (хотел „България”)
17 февруари (петък) от 19:00 ч. в Младежки театър „Николай Бинев“, Камерна зала

Всяко от събитията е с вход свободен и ще има преводач.

Романите на Пиер Певел се доближават до ухронията, характерна за жанра фентъзи. Вдъхновени са от конкретна историческа епоха, но светът им се различава от реалния с присъствието на чудесни елементи (магия, свръхестествени създания: дракони, феи, елфи, дракони, змейове, гномове, тролове…), които оказват решително влияние върху развитието на Историята, като са вплетени в динамичен сюжет, среща с тъмни сили и тайнствени общества, интриги и кръвопролития, елегантно подправени с тънък хумор.

Самият автор съветва читателите си така: Започнете с поредицата „Остриетата на Кардинала“…, но само в случай, че си падате по историческо фентъзи, дракони и бандитски приключения. Но кой ли не обича тези неща?“

Допълнителна информация за автора и за книгите: http://iztok-zapad.eu/newsitems/newsitem/325

Върховното кралство, от Пиер Певел