Бюлетин

Владимир Левчев – поет на февруари в Столична библиотека

Владимир Левчев

Вижте събитието във Facebook.

За връзка със списанието относно предстоящи събития, анонсиране на книги и други въпроси използвайте нашата форма за контакт.

Владимир Левчев –
поет на февруари в Столична библиотека

анонс

Заповядайте на творческата вечер на поета Владимир Левчев в Столична библиотека в рамките на събитието „Поет на месеца“.

Владимир Левчев е от хората, за които няма да бъде пресилено да се каже, че литературата е начин на живот. На 16 февруари (четвъртък) от 18:30 ч. той ще бъде представен като поет на месеца в Литературния клуб на библиотеката (пл. „Славейков“ № 4). За него ще говорят литературният критик и историк проф. Михаил Неделчев и поетът Иван Ланджев. Авторът ще чете от книгите си „Любов на площада“ и „Някой ден“, както и нови стихове, а между думите ще звучи електронната музика на Боян Левчев. Входът е свободен.

Владимир Левчев е автор на 14 стихосбирки, три романа („Крали Марко“, „2084-та“ и „Човекът и сянката“), сборник разкази и две есеистични книги, издадени в България, както и на пет стихосбирки, издадени в САЩ, една в Италия и една в Македония. Последната му стихосбирка в България е „Точно време“, изд. „Ерго“, 2015. Превеждал е на български книги с произведения на Т.С. Елиът, Алън Гинзбърг, Стенли Кюниц, Хенри Теи?лър, Сара Кейн, Владимир Висоцки, Одисеас Елитис, религиозната поема „Бхагавадгита“. Сътрудничи със статии на вестник „Дневник“ и други периодични издания. Има и собствен блог.