Бюлетин

Прием на ръкописи, февруари 2019

Беше мрачна и дъждовна нощ...

 

Открито е приемането на ръкописи на разкази за публикация в списанието за февруари 2019 година.

Няма ограничения в жанра, тематиката и стилистиката. Обем – от 5 до 27 стандартни страници (1800 знака с интервалите = 1 стандартна страница). Приемът е открит до 10 фев. 2019 год., 23:59 ч. Разказът Ви ще бъде прегледан и ще Ви бъде отговорено до една седмица след получаването му. Ако отговаря на търсеното от списанието, ще бъде публикуван в рамките на февруари.

Датите за прием на разкази ще бъдат приблизително еднакви всеки месец, така че дори и да не успеете да се вместите или ако разказът Ви не отговаря на търсеното от „Сборище на трубадури“, не се тревожете, защото винаги можете да опитате отново, нали така?

Ръкописите адресирайте до редакционния ни имейл.

 

Важни въпроси и отговори

Ще получа ли хонорар, ако публикувате разказа ми?

Не.

Ще редактирате ли разказа ми?

При предложения от наша страна за редакции по текста ще имате възможността да ги одобрите или правото да ги отхвърлите.

Това някакъв конкурс ли е?

Не.

Как стои въпросът с авторското право върху разказа ми?

Надяваме се разказът Ви да остане в сайта на списанието до една година след публикуването му. Ако след изтичането на този срок желаете разказът Ви да бъде свален, ни известете и ще го направим. Правото, което ни давате – да публикуваме разказа Ви в сайта на сп. „Сборище на трубадури“ – не е екслузивно, което означава, че запазвате пълните си авторски права за паралелната му публикация и на други места. За повече подробности в такива случаи вижте следващия отговор.

Разказът ми вече е публикуван на друго място (електронно, аудио, видео, хартия, поставян е на сцена). Може ли да Ви го изпратя за публикация?

Ако всичко е наред с правата за публикацията му при нас – да. Ако ще натъжи досегашния му издател или искате да го има „на още едно място“ – не го правете: и в двата случая разказът Ви ще стане по-малко уникален и е по-вероятно да отегчи двойно повече хора. Другите случаи, като предстояща публикация на разказа във Ваш авторски сборник или предишна публикация на разказа Ви в Световно Неизвестните Ви Блог или Фейсбук Акаунт, са окей – да, изпратете ни го.