Подкасти

Хост/Гост: Димитър Стоянов-Димо и Весела Прошкова

снимка
Димитър Стоянов-Димо в редакцията на изд. „Плеяда“

 

Банер на SpotifyБанер на Apple PodcastsБанер на Deezer Podcasts

Бутон за даунлоуд на предаването

В еп. 8 на предаването „Хост/Гост“ разговаряме с художника и собственик на изд. „Плеяда“ Димитър Стоянов-Димо и с преводача и главен редактор в издателството Весела Прошкова. Вместо пред един водещият – в ролята на гост в култовата редакция с десетилетна история – се озова лице в лице с двама събеседници, отговорни за емблематични явления в книгоиздаването, литературата на ужаса и комикса в България. Говорим си за плеядата основатели на издателството; за времената, когато най-мощният компютърен процесор на разположение на преводача е бил човешкият ум; какво е да превеждаш и рисуваш в условия на режим на тока, докато навън вият вълците и ветровете на промяната; както и в какви конфузни ситуации са хващали Стивън Кинг, когото ние, редовите читатели, познаваме единствено от лъскавите корици и екранизациите за милиони. Щракнете върху бутона „харесва ми“ на страницата на издателството във Фейсбук, ако след предаването ви се е приискало да се посветите на измамно лесната професия книгоиздател.

Отправяме специални благодарности към най-най-първия покровител на „Сборище на трубадури“ в Patreon, Марта Драгоева! С вашата помощ правим по-добри списание и радио.

Слушате и можете да изтеглите този подкаст с подкрепата на изд. „Ерго“, благодарение на които закупихме допълнителен ресурс за цяла година файлов даунлоуд към хостинга на списанието.

 

 

Потърсете подкаста в Spotify, iTunes, Deezer.


Запознайте се със „Сборище на трубадури“ в Patreon и рекламирайте в предаванията. Благодарим ви, че ни слушате.

Become a Patron!