Кино | Телевизия

Star Wars: 50 часа игрална телевизия в очакване

Джордж Лукас и Том Фицджералд в интервю за G4tv.com

От Blastr научаваме, че обявеният още през 2005 година проект на Джордж Лукас за заснемане на игрален телевизионен сериал, проследяващ събитията във вселената на „Междузвездни войни“ в периода между „Отмъщението на ситите“ и „Нова надежда“ (или времето между 19 г. пр. Битката при Явин0 г. от Битката при Явин според Стандартния галактически календар за по-напредналите), разполага с 50 часа материал, очакващ своята реализация.

В продължение на дълги години проектът си оставаше малко повече от добро пожелание, но наскоро, по време на интервю на G4TV с Джордж Лукас и имаженера от „Дисни“ Том Фицджералд по повод предстоящото излизане на 3D версията на неизчерпаемата филмова сага, Джордж Лукас разкри причините за колосалното забавяне на реализацията на сериала с обяснението, че сътрудниците му работят върху проблема как да превърнат снимки за 500 милиона долара в продукция на стойност 50 милиона. Интервюто не разкрива нищо повече, освен капка умерен оптимизъм че Лукас гледа сериозно на проекта, както и че съществува възможност за положително развитие, вероятно в съвсем близкото бъдеще.

В анонса на Blastr справедливо се споменават множеството успехи и технически постижения на режисьора в областта на аудио и визуалните ефекти в киното, както и че франчайзът на „Междузвездни войни“ само през 2010 год. е донесъл 510 милиона долара от продажби, мисъл, върху която можем да размислим или просто да поплачем, докато очакваме следващото преображение на Star Wars.

Интервюто