Кино | Телевизия

Star Wars: 50 часа игрална телевизия в очакване

Джордж Лукас и Том Фицджералд в интервю за G4tv.com

От Blastr научаваме, че обявеният още през 2005 година проект на Джордж Лукас за заснемане на игрален телевизионен сериал, проследяващ събитията във вселената на „Междузвездни войни“ в периода между „Отмъщението на ситите“ и „Нова надежда“ (или времето между 19 г. пр. Битката при Явин0 г. от Битката при Явин според Стандартния галактически календар за по-напредналите), разполага с 50 часа материал, очакващ своята реализация.

В продължение на дълги години проектът си оставаше малко повече от добро пожелание, но наскоро, по време на интервю на G4TV с Джордж Лукас и имаженера от „Дисни“ Том Фицджералд по повод предстоящото излизане на 3D версията на неизчерпаемата филмова сага, Джордж Лукас разкри причините за колосалното забавяне на реализацията на сериала с обяснението, че сътрудниците му работят върху проблема как да превърнат снимки за 500 милиона долара в продукция на стойност 50 милиона. Интервюто не разкрива нищо повече, освен капка умерен оптимизъм че Лукас гледа сериозно на проекта, както и че съществува възможност за положително развитие, вероятно в съвсем близкото бъдеще.

В анонса на Blastr справедливо се споменават множеството успехи и технически постижения на режисьора в областта на аудио и визуалните ефекти в киното, както и че франчайзът на „Междузвездни войни“ само през 2010 год. е донесъл 510 милиона долара от продажби, мисъл, върху която можем да размислим или просто да поплачем, докато очакваме следващото преображение на Star Wars.

Интервюто

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.