Бюлетин Кино | Телевизия

SyFy: Брайън Фулър и М. Найт Шаямалан с пилотни проекти

SyFy: Брайън Фулър и М. Найт Шаямалан с пилотни проекти

От Sci-Fi Storm научаваме, че от телевизията SyFy са поръчали два пилота на ТВ-сериали от ветерана Брайън Фулър (Стар Трек: Вояджър, Мъртви като мен, Wonderfalls, С аромат на маргаритки) и новака в телевизионния формат М. Найт Шаямалан (Шесто чувство, Селото).

Брайън Фулър ще работи в екип като изпълнителен продуцент заедно с Робърт Халми – старши за направата на High Moon, адаптация на юношеския роман от 1969 г. от Джон Кристофър – The Lotus Caves, – история за две непокорни момчета, живеещи в лунна колония, които проникват в подземна пещера и откриват извънземна форма на живот.

М. Найт Шаямалан от друга страна ще се присъедини към Марти Ноксън (Бъфи, убийцата на вампири, Mad Men), за заснемането на Proof, в който ще се разказва за сина на милионер и гений в областта на технологиите, който, след като родителите му почиват при нещастен случай, обявява огромна награда за всеки, успял да докаже съществуването на живот след смъртта.

Проектът High Moon е в подготовка от две години и сега предизвиква особено силен интерес, насочвайки вниманието и към романа на Джон Кристофър. На свой ред Proof влиза в голямата игра, след като от телевизията SyFy подновиха Total Blackout и Lost Girl, но дадоха червена светлина на продукции като Sanctuary и Eureka.