Бюлетин Годишни награди Конкурс Агоп Мелконян Конкурси

На сбор в сп. Дракус

Шапка на сп. Дракус (2/2013)

 

Отличените от Конкурса за кратък фантастичен разказ на името на Агоп Мелконян 2013 в новия брой на сп. „Дракус“

Ето че достигнахме и до символичния завършек на тазгодишния ни конкурс. След като миналия месец последователно ви представихме четирите отличени разказа, получихме изключително любезното предложение от издателите на сп. „Дракус“ наградените да бъдат публикувани и на хартия в специалното им издание заедно с подбор от още четири разказа, част от редовните им конкурси.

Тъй като сме некомерсиално издание, обсъдихме внимателно предложението и поставихме единственото условие безплатната бройка за „Сборище на трубадури“ от симпатичното им издание да премине в ръцете на някой от нашите читатели. Подобно на сп. „Сборище на трубадури“, и сп. „Дракус“ дава сърце и душа, за да осигури по-широко поле за изява на българските фантасти, само заради което можем да поздравим съставителите му.

Безплатната бройка на сп. „Дракус“ (2/2013) може да бъде ваша, ако натиснете бутона „Харесва ми/Like“ под анонса за тази публикация на страницата ни във Facebook. Крайният срок: 24 юни 2013 г., 9:00 ч. Още веднъж ви благодарим за участието в конкурса, не спирайте да пишете и да ни изпращате творбите си дори и без конкурси, и до следващата година!

Петър Тушков

 

* * *

За сп. „Дракус“

„Дракус“ (ISSN 1314-8885) е периодично издание за фантастика, фентъзи, криминални разкази, разкази на ужаса, мистерии и приключения. Излиза от 2012 г., сезонно – 4 броя годишно, в тираж 300 бр. Форматът на изданието е 10х28 см, „удължен джобен“ формат (както сами сме го нарекли). Ориентирано е към български автори. Екипът е от двама души: Явор Цанев, управител на издателство „Гаяна“ (Gaiana book&art studio), Кети Илиева – редактор. Освен български автори в изданието е дадена възможност за изява и на български преводачи – в рубриката „Класика“, където се представят в превод класици от посочените литературни видове. Обособена е рубрика „Автори под осемнадесет“, която няма да е постоянна, но ще позволи изява и на най-младите. Досега във всеки брой се обявяват конкурси. Първият конкурс беше за името на изданието – „Какво означава Дракус“ (наградата – годишен абонамент спечели Бранимир Събев за разказа си „Дракус“), последваха конкурсите за фантастичен и криминален разказ до 4000 думи. Отличените разкази досега са: от конкурса за фантастичен разказ – „Имал ли е Моцарт приятел астроном?“ / Мариян Петров; „Телефонът на Краля“ / Сибин Майналовки; „Жажда“ / Симеон Христов; от конкурса за криминален разказ – „Кръчмарят винаги идва“ / Андрея Илиев; „Търсачът на другата истина“ / Симеон Христов; „Оловните войници“ / Весислава Савова. В момента е актуален конкурсът за хорър-разказ. Списанието има фен-страница във Фейсбук. При проявен интерес или желание за участие в конкурси, можете да изпращате своите въпроси и творби на следния адрес:

В брой 2/2013 можете да прочетете отличени разкази от конкурсите на "Дракус", както и отличените разкази от конкурса на "Сборище на трубадури", на името на Агоп Мелконян.

Явор Цанев

* * *

Корица на сп. Дракус (2/2013)


 

2 comments on “На сбор в сп. Дракус

  1. Въпрос – откъде мога да си закупя старите броеве, без да ми се налага да се срещам в тъмни улички със страховити фендъм субекти :)

Коментарите са изключени.