Кино | Телевизия Колонка

ТРЕЙЛЪР: Пазителите на галактиката

Илюстрация към ТРЕЙЛЪР: Пазителите на галактиката (Колонката на Cinemascrotum)

Колонката на CINEMASCROTUM. Къде още можете да го намерите? Харесайте страницата му и се абонирайте за сайта му.

 

Не мога да повярвам! Най-после филм на MARVEL спечели любопитството ми. Най-после филм за комиксови герои, чиято история ще ми е интересно да видя, просто защото нямам никаква представа що за шибаняци са. Даже Стан Лий е в неведение за произхода им. „Не съм сигурен кои са те“, твърди бай Стан, чешейки се по оредялото теме, а щом патриархът на MARVEL не е наясно, значи едва ли някой е. Запознайте се с „Пазителите на галактиката“ – най-нестандартният и слабоизвестен отбор от космически наемници, оцветявал някога страниците на графична новела. Дядо Лий дотолкова се е разграничил от „Защитниците“, че е отказал камео в него и само този факт вече автоматично го прави най-добрият филм на MARVEL до момента. Сюжетът се развива в същата вселена като останалите филми на MARVEL, но не се бойте – никой от редовните шарени лумпени няма да изцапа картината, защото всички са ангажирани другаде /циркът им е на турне/.

Режисьор на рискования и завит в мистерия проект е Джеймс Гън /негов е изненадващо сполучливият хорър „Slither“ от 2006-та, който за нещастие мина под радарите/, а сюжетът е космичен и авантюристичен, но в същото време смърди на носталгия по 80-те, което е достатъчно, за да ме спечели. Актьорският състав е колоритен и включва комедийни актьори, кечисти, енти и говорещи еноти /последният се казва Рокет, а не Беноа/. Дървото пък е озвучено от Вин Дийзъл, което означава, че човекът най-после е получил ролята на живота си, а именно – да играе себе си. Ако не друго, „Пазителите“ се очертава като пълната противоположност на „Отмъстителите“, или с други думи – дори в най-лошия случай поне ще става за гледане. Наречете ме дебил, но смятам, че всеки филм, в който генно-модифицирани еноти стрелят с автоматични оръжия, заслужава някакво внимание.

Cinemascrotum

 

 

4 comments on “ТРЕЙЛЪР: Пазителите на галактиката

  1. хехе, песничката от „Кучета от запаса“ първоначално ми стоеше доста странно към клипа, а енотите принципно си говорят :)

  2. Песента е избрана заради заглавието „Hooked on a Feeling“ и олд-скуул звученето, за да покаже, че филмът ще е „старомоден“. :) Плюс това е хитра покана към зрителя да се hook-нат от feeling-а за нещо голямо.
    П.С. Енотите може и да говорят, но много малко го правят с гласа на Брадли Купър. :)

  3. забавен филм приятна музика от 80 те години актьори който наистина запълват екрана със своето присъствие

  4. -.- Първо не Стан Лий… Той е Стен Лий.
    Второ Знае кои са, защото той е един от създателите на Грут (Groot)! Както и още един герой Adam Warlock който също е бил в Пазителите на Галактиката, което води, че знае за тях. И е щял да участва във филма, но от Дисни са го премахнали и изтрили сцената, защото е щял да направи нещо което вече Star-Lord е бил направил. И са решили че филма е вече достатъчно епичен с това което е направил той, че Стен Лий да го повтаря ще е тъпо. Щял е да бъде в една стъклена клетка, в някаква зала при артефакти (забравих името и къде точно) там щял да намигне. Но естествено Star-Lord е бил намигнал на някакво друго място… Което точно това се сторило забавно и не го изрязали, но изрязали камеото на Стен Лий.

Коментарите са изключени.