Бюлетин Кино | Телевизия Колонка

Star Wars: Нов самостоятелен епизод

Илюстрация към Star Wars: Нов самостоятелен епизод (Колонката на Cinemascrotum)

Колонката на CINEMASCROTUM. Къде още можете да го намерите? Харесайте страница и посетете сайт.

 

Клюките за новите „Star Wars“ ни заливат непрестанно и ни пречат да мислим за много по-важни неща, като например кога е правилният момент да си изрежем ноктите на краката. Още от момента на историческата продажба на Lucasfilm започна верига от събития, която еякулира ежедневен медиен обстрел от слухове и спекула за бъдещето на франчайза. Веднъж изплъзнала се от злокачествените пръсти на Джордж Лукас, който има повече анални фисури в задника си, отколкото работещи синапси в мозъка си, бе ясно, че вселената на „Star Wars“ ще бъде разчекната в епична поредица от сикуъли, трикуъли, спинофи и рибуути, а най-големите въпроси бяха кои ще са актьорите в новата трилогия, кои от старите ще се завърнат и колко бързо трябва да приключат снимките, преди Харисън Форд да получи инфаркт. И ако тези въпроси вече са частично отговорени, то все още има твърде малко информация за готвените почти паралелно с новата трилогия самостоятелни филми.

Стана ясно, че някои от ключовите персонажи от Лукасовите трилогии ще се сдобият със спинофи, като например Хан Соло, гномчето Йода, Бъба Фет и може би дори Дарт Мол, ако някой пита мен. Изобщо, всеки изрод, от който може да се изкяри някой лев. То е ясно, че за пари Disney са готови да направят самостоятелна трилогия и за онази юдейска муха, която продаде реактивната шейна на Анакин от „Епизод I“, но на никой не му се ще да стигаме чак дотам, нали? (Не, сериозно, нали?!)

Актуалните новини са, че за един от спинофите вече има избран режисьор и това е Гарет Едуардс, добил пари и малко слава след все още прясната премиера на „Годзила“, чиято тежка стъпка образува гигантска приливна вълна, водеща Едуардс към една далечна галактика. С него се търкаля и Гари Уита, избран за сценарист на тайнствения проект. Знам какво си мислите – кой, по дяволите, е Гари Уита? Помните ли „Земята: Ново начало“? Не, вече го забравихте? Що за късметлии! Гари Уита бе негов сценарист и всички видяхме нагледно, че научната фантастика му се удава точно толкова, колкото бягането с препятствия се удава на Стиви Уондър.

Въпросът е кой от „Star Wars“ героите е поверен на това динамично дуо? Дай Боже да не е никой от интересните, защото по принцип Годзила е доста интересен герой, но римейкът му се оказа толкова убийствено скучен, че лесно може да се използва като цяр срещу хронично безсъние. Едуардс е подходящ за малки филми, в които да вложи цялата си енергия и креативност, а сега е попаднал в лапите на студио, което има навика да контролира, манипулира и покварява всичко, до което се докосне, така че в крайна сметка нищо чудно след време да съжалява за наивността си. (Точно затова и Едгар Райт се отказа от „Ant-Man“ на MARVEL.)

От тази новина можем да направим едно логично предположение. Нито Гарет, нито Гари са Големи Имена, следователно хонорарите им ще са малки, а това показва, че Disney няма да посмеят да рискуват много, което означава, че ни очаква спиноф за маргинален персонаж. Силно се надявам това да е любимият на всички душевноболни Джар-Джар Бинкс, и което е по-важно – да е с трагичен завършек, защото по мои груби сметки, ако съберем бройката на всички зрители, които винаги са си мечтали да видят как този плужек умира в мъки, те ще донесат на филма повече приходи от последния „Индиана Джоунс“.

 

Cinemascrotum

 

3 comments on “Star Wars: Нов самостоятелен епизод

  1. Авторът на статията се е помислил за грандиозен критик на нещо, което дори не е видяло бял свят. Типично по български но с американски маиери е оплюл и изхейтил (страхотна чуждицаза) всичко що е Звездни Войни. Толкова повърхностно и ограничено мислене, не бях чел от доста време….

  2. Първо щях да ти отговарям нещо, достойно за грандиозен критик като мен, но после видях колко неграмотен е коментарът ти и реших вместо това да те съжаля. :(

Коментарите са изключени.