Бюлетин

Награди Булгакон 2015

Илюстрация към Награди Булгакон 2015

Участници в първия Булгакон на ХХІ век. Град Сандански, септември 2001 г. Най-отпред (клекнали, от ляво на дясно): Юрий Илков със сина си Борис, Николай Крумов и Валентин Д. Иванов. Втори ред (седнали, от ляво на дясно): Иван Н. Хаджиев, Силвана Миланова, Елена Павлова, Юлиана Манова и Атанас П. Славов. Трети ред (от ляво на дясно): Александър Карапанчев, Кирил Добрев, Светлозар Янков, Пламен Митрев, Дилян Благов и Пенко Живанов. Четвърти ред (също от ляво на дясно): [?], Христо Пощаков, Николай Теллалов, Иван Крумов и Владимир Илков. Фотограф: Тодор Ялъмов. Източник: БГ-Фантастика.

Награди Булгакон 2015

С приятна изненада научаваме, че по време на тазгодишния Булгакон (2015) журито е присъдило награда за най-широко скроен сайт за българска и световна фантастика на сп. „Сборище на трубадури“. От името на всички сътрудници, спомоществователи и поддръжници на списанието изразяваме благодарността си за отличието и с удоволствие препрочитаме формулировката в името на категорията!

Разбира се, това не е главната новина и предаваме пълния списък с отличените в наградите „Булгакон“ за тази година. Жури в състав Атанас П. Славов, Александър Карапанчев и Юрий Илков е присъдило (подчертано без право на обжалване) следните награди:

Михаил Якубовски – за принос в укрепването на българо-руските феновски връзки;

Инна Церовска – за неугасващата енергия и всестранната подкрепа на дейността на клуб „АБС“;

Георги Налбантски и еко-хотел „Флора“ – за най-фантастично гостоприемство;

Светла и Атанас Стоянови – за духовно-музикално украсяване на Булгакона;

Григор Попхристов – за дългогодишна преводаческа дейност;

Сборище на трубадури – за най-широко скроен сайт за българска и световна фантастика;

Ани Стойкова – за многократно куриране на изложбата на Васил Иванов;

клуб „АБС“ – за незатихващ ентусиазъм в продължение на 40 години.

Припомняме, че на 04, 05 и 06 септември 2015 г. (петък, събота и неделя) в село Паталеница, област Пазарджишка, се проведе поредният Булгакон (шестнадесети поред). Това издание беше посветено на 40-годишнината на клуб „Аркадий и Борис Стругацки“ – гр. Пазарджик. Повече: за Булгакон и за някои от предишните носители на наградите.

Един коментар по “Награди Булгакон 2015

  1. Честито на наградените! Браво! <3

Коментарите са изключени.