Писма

Писма без рубрика: Императорът Феникс

Илюстрация към Писма без рубрика: Императорът Феникс

Бележка от „Сборище на трубадури“:

Все по-често на редакционния ни адрес получаваме интересни писма от читатели. Понякога ни критикуват, друг път ни хвалят или ни известяват за предстоящи събития, отпечатани книги. Нерядко получаваме разкази (които можем да публикуваме) или първите сто страници от неиздадени романи (които не можем да издадем). В много от тези случаи ни се иска да помогнем или отговорим на полученото писмо, но темата просто не съответства на съществуващите ни рубрики. Такива писма наричаме писма без рубрика и от днес ще се стараем, с позволението на техните автори, да публикуваме най-интересните и информативните от тях. Днешното е от Виктория Начева, която ни изпрати първите шест глави от свой роман. С нейно разрешение публикуваме писмото й без промени и ви даваме възможност да изтеглите първите две глави от романа.

Здравейте!

Бих желала да Ви представя своя роман. Винаги съм намирала, че ми е по-лесно да напиша произведение, състоящо се от сто хиляди думи, пред това да избера стоте думи, с които най-ясно да го опиша. Та в опит да сторя тъкмо това по-долу съм включила кратка анотация и прикачен файл с първите шест глави.

Благодаря Ви предварително за отделеното време.

С уважение,
Виктория Начева

По думите на Шекспировия Малволио: „Някои се раждат велики, някои добиват величие, а на други величието бива натрапено.“

Съдбата на Михай успява да оплете трите нишки в жестока примка. Налага му се да застане на трона на Инсиндия – Империята на феникса – във време, което е белязано от вътрешно разноборство между поклонниците на две вери, докато съседните територии са на път да предизвикат външно стълкновение.

Вековечни знамения са наложили традицията дясна ръка на императора да бъде неговият Довереник. В тази незавидна позиция застава Сайлъс Тайгон, ученик на предшественика на младия Михай. Довереникът на императора служи нему безпрекословно дотогава, докогато действията на владетеля биват преценявани като достойни и нужни. Веднъж загубил своя благодетелен блясък, Императорът Феникс е орисан да падне жертва под острието на своя Довереник.

Поели по така предначертания път, Михай и Сайлъс имат избор, макар и от никого неназован, да продължат цикъла на прераждане и безславно падение на Феникса, въртящ колелото на годините от началото на общата памет, или да потърсят избавление за Инсиндия изпод сянката на пламтящия символ в едно последно завъртане на колелото.

И колко лесно е величието да заболее от недъзите на човешката природа…

Виктория Начева

Изтеглете първите две глави от романа „Императорът Феникс“.

2 comments on “Писма без рубрика: Императорът Феникс

  1. Без да искате (надявам се), сте публикували и данни на авторката, които тя е представила според мен само на вашето (а не на общото) внимание. По мое мнение е редно да ги премахнете от ръкописа.

  2. Сега видях, че сте поискали разрешение за публикуване от авторката на писмото й – ако същото се отнася и за съдържанието на файла, извинявам ви се за забележката – моя грешка.

Коментарите са изключени.