Нови книги

Инцидентът в Туенти-майл, от Треванян

exlibris-incident-at-twenty-mile-trevanian-620x900

Инцидентът в Туенти-майл

Тази книга излезе на 8 април 2015.

Превод Петър Тушков

Корица Николай Пекарев

 

Дж. Д. Селинджър сред писателите на трилъри…

– Rocky Mountain News

 

Треванян разрушава класическия мит в уестърна, като го изпълва с напрежение и ирония.

– Newsweek

 

Богата, мрачна, стремителна и забавна история… Рядко удоволствие.
– New York Daily News

 

В началото на тази книга няма как да не си спомните за Ханибал Лектър… Историята приковава напълно вниманието… Смесица от класическа приказка за отмъщение, носталгия и пародия. – The New York Times

 

Забравено от всички градче. Млад, услужлив непознат, който носи със себе си ръчно изработена пушка и зашеметяваща тайна. И един луд, избягал от Териториалния затвор в Ларами, който със садистично насилие ще си проправи път през градчето в компанията на двама убийци. Сега жителите на Туенти-Майл – богобоязливите и безбожниците, героите, блудниците, любовниците и едно момче, което нарича себе си Ринго Кид – ще се окажат под обсада по време на опустошителна планинска буря. И когато убийствата, гръмотевиците и ужасът свършат, едни ще живеят, други ще бъдат погребани, а митът за американския Запад никога повече няма да бъде същият…

 

За автора

Треванян е псевдоним на американския писател Родни Уилям Уитакър. Първите му романи са Санкцията Айгер и Санкцията Лу, чиито главен герой е професорът по история на изкуството, алпинист от висока класа и наемен убиец д-р Джонатан Хемлок. Романите са публикувани под псевдонима „Треванян”, който Уитакър избира по името на негов приятел арменец.

Те веднага му носят известност и влизат в списъка на бестселърите. През 1975 г. по романа Санкцията Айгер е заснет едноименният филм с участието на Клинт Истуд. В края на 70-те години Уитакър напуска работата си, пре­сел­ва се със семейството си в малко баско село във френската част на Пиринеите и се отдава изцяло на писателската си кариера. Източната философия и баският темперамент оказват значително влияние върху следващите му книги.

Уитакър запазва в тайна истинската си самоличност в продължение на години, като отказва интервюта и публични изяви. Това поражда много легенди около него и творчеството му. Книгите му са преведени на повече от 20 езика и са продадени в милионни тиражи по цял свят.

Научете повече за „Инцидентът в Туенти-майл“.