Бюлетин

Безплатна прожекция на филма на Мартин Карбовски „Длъжен да оцелее“

плакат на филмовите прожекции
„Длъжен да оцелее“ в Пловдив и София

 

Заповядайте на безплатна прожекция на филма на Мартин Карбовски „Длъжен да оцелее“ за първия български космонавт Георги Иванов! Филмът ще се прожектира в два последователни дни – 11 и 12 април – в Пловдив и в София.

В Пловдив журналистът Мартин Карбовски, автор на филма, ще разкаже за работата си с генерала, а след прожекцията ще отговаря на въпроси от публиката.

В София ще имате възможност да пробвате виртуален полет сред звездите с работата на Силвия Богоева „Какво има в космоса?“

Местата и за двете прожекции са ограничени! Моля, запазете предварително Вашето на имейл kosmodrum.retro.space /ет/ gmail точка com. До изчерпване на местата!


На 12 април – полета на Юри Гагарин, се отбелязва Международният ден на космонавтиката. На тази дата през 1979 г. в открития космос излиза и първият българин Георги Иванов. Това прави страната ни 6-а в списъка на космическите нации.

Тази година отброява точно 40 г. от полета на Иванов. Събитието се отбелязва с поредица от събития в София и Пловдив като загрявка за изложбата „2019 – година от бъдещето“, посветена на бъдещето и на космическата култура в близкото ни минало. Изложбата ще се проведе от 3 май до 3 юни в Мексиканската къща и Капана в Пловдив. Тази изложба, както и всички свързани събития, са част от програмата на Европейска столица на културата – Пловдив 2019.


За повече информация и последни новини посетете страниците на прожекцията в Пловдив (11 април) и прожекцията в София (12 април), както и страницата на „Космодрум“.