Бюлетин

Време за награди!

плакат

 

 

Време за награди!! !! !!

в „Игра на въпроси и лов на отговори”,

организирана от сп. „Сборище на трубадури”

с подкрепата на
издателство „Изток-Запад” и издателство „Сиела”.

 

Приключи блиц-играта между Кръг 1 и Кръг 2

Верният отговор в нея са имената: Рей Бредбъри и Волтер. Печелившият е изтеглен чрез жребий измежду всички, дали верен отговор.

Жребият определи, че наградата „Приказка за тройката” от Аркадий и Борис Стругацки (Библиотека Галактика №122) отива при Емил Димов. Честито!


Приказка за тройката

корица
Приказка за тройката

Това поначало е книга с тъжна съдба. След като двайсет години е била забранявана, след като се е сдобила със свой модифициран двойник (Приказка за тройката-2), който също не е имал кой знае колко щастлив живот, тя до голяма степен е обречена на игнориране и забрава и през следващите трийсет години от вече свободното си съществуване. Възможно е някой да е решил, че „онова“ време е отминало. Че темата не е актуална. Ако е така – сбъркал е.

В „Приказка за тройката“ е целият блясък на овластената бюрокрация – нагла, невежа, безнаказана и всесилна. Същата, която ни обгръща и днес. Трябва само да влезете в някоя произволно избрана от вас комисия за защита или агенция за опазване на нещо си и е силно вероятно да се озовете в приказка за тройката. И още по-вероятно е тройката да има четири члена. Че и повече. А професор Избегало, един от главните герои в повестта, е диагноза за съвременното ни общество, в което най-малко можете да разчитате на експертна помощ.

Приказка за тройката“ е лична история, на първо място за авторите, но също и за читателите. Тя може да се възприема само лично и по никакъв друг начин.

Мартин Петков


Дойде и финалът на Кръг 1 от „Игра на въпроси и лов на отговори”

Нашият пръв победител е Мирослава Миронова, изтеглен чрез жребий между всички участници, дали верни отговори на четирите въпроса. Тя печели „Остриетата на кардинала. Том 1, осигурена от издателство „Изток-Запад“. Честито!


Остриетата на кардинала. Том 1

корица
Остриетата на кардинала, том 1

Париж, 1633 г. Луи XIII е крал на Франция… а страната се управлява от кардинал Ришельо. Той следи зорко за всички заплахи и шпиони; някои хора обаче са решени на всичко, за да постигнат своето. Те са готови да се съюзят с най-големия враг на Франция – Испания и нейния Драконов двор. Тайнствено магьосническо братство иска да възроди зловещата и изпепеляваща мощ от древни времена. За да се изправи срещу тях, Ришельо свиква своя елитен отряд мускетари – Остриетата на Кардинала. Острите схватки са неминуеми: короната трябва да бъде защитена.


Вижте запис на тегленето:


 

От екипа на „Сборище на трубадури” и издателство „Изток-Запад” решихме да дадем две допълнителни награди:

Титлата „Талисман на ИГРАТА” се присъжда на Сийка Чолакова, която е нашият пръв, най-бърз участник, изпратил отговор в „Игра на въпроси и лов на отговори“. Тя печели книгата „Да уловиш мига” от Гийом Мюсо. Честито!


Да уловиш мига

корица
Да уловиш мига

Не забравяй, че имаме два живота. Вторият започва, когато осъзнаем, че имаме само един.

За да плаща за обучението си по актьорско майсторство, Лиза работи в един бар в Манхатън. Една вечер тя се запознава там с младия лекар Артър Костело. Наглед той притежава всичко, за да се хареса на една жена, и Лиза не устоява на чара му.

Обаче Артър не е като другите хора. Две години по-рано той е наследил от баща си стар изолиран фар, в чиято изба има стая със зазидана врата. Въпреки обещанието си да не прекрачва прага ú, Артър влиза в нея и там открива ужасната тайна на фара. Едно проклятие, което го осъжда да живее в реалността само по 24 часа на година.
Срещата му с Лиза променя всичко и му вдъхва нова надежда за бъдещето. От този момент нататък Артър и Лиза имат една-единствена цел: да избегнат капаните, които им залага най-безмилостният враг – времето.

Главозамайващ психологически трилър с невероятен край!


Титлата „Топ-ловец в Кръг 1” се присъжда на Даниела Андонова, която, освен че даде четири верни отговора в основната игра, се осмели да участва и в двете допълнителни блиц-игри в социалните мрежи в рамките на Кръг 1.  Тя печели книгата „Шадоус фол“ от Саймън Грийн. Честито!


Шадоус фол

корица
Шадоус фол

Шадоус Фол – изумителен и магичен, невидим за простосмъртните град, където предания, хора, вещи и всякакви твари отиват, за да изживеят дните си, след като вече никой не вярва в тях.

Комиксови и анимационни герои, които никога не са били на върха на славата, се смесват с рокендрол звезди, напуснали ни твърде млади. Нощем из парка бродят свирепи динозаври, а ходът на града се направлява от безмълвни човекоподобни роботи и надареното със зловеща сила плашило на име Джак Феч… Ала всичко си е в реда на нещата – това все пак е Шадоус Фол, където някой да се върне от мъртвите се приема просто за досадна подробност.

Разбира се, с такива обитатели градът далеч не страда от липса на проблеми, към които се прибавя и появата на мистериозен сериен убиец. Кметът Рия Фрейзиър, възкръсналият Ленард Аш, шерифът Ричард Ериксон, рокаджията и елфически бард Шон Морисън и Джеймс Харт, чието завръщане в града е отключило древно пророчество, трябва да спрат психопата, както и да се справят с безпрецедентното нахлуване на опустошителна армия от озверели фанатици…

Шадоус Фол е предопределен да бъде бойното поле между разума, вярата и човешкото въображение.


Ще се свържем с всички спечелили на посочените от тях електронни пощи, за да уточним адресите за  изпращане на наградите

Благодарим на всички за участието в Кръг 1!

Не забравяйте, че за всеки кръг, ще излъчваме отделен победител, който ще получи награда. Победителите за всеки отделен кръг се избират само между участниците в съответния кръг като се зачитат само точките от съответния кръг.

А с точките, натрупани във всички кръгове, участвате за голямата награда.

Прочетете малката съкровищница от знания на страницата с отговорите.

Очакваме Ви в Кръг 2! Следете за още изненади!

Диана Петрова