Бюлетин

Теглене на наградата от блиц кръга (24 април 2020)

Верен отговор на въпроса: филмът „Метрополис“ от режисьора Фриц Ланг.

 

 

Честито на победителката Габриела Кръстева! Ще се свържем с нея, за да получи своя код за безплатно изтегляне на антологията „Ти си абсолютна“.

Всички вярно отговорили участници получават по 1 точка в ТОП класацията от Играта на въпроси. Първите двайсет отговорили правилно получават плюс още 2 точки = 3 точки.

 

За филма „Метрополис“

Робот на фона на заплашително високи небостъргачи
Metropolis (1927)

„Метрополис“ е немски ням филм от 1927 година, счита се за първия пълнометражен научнофантастичен филм в историята на киното. Режисиран е от Фриц Ланг и за времето си е най-скъпата кинопродукция.

Филмът представлява градска антиутопия, в която синът на богатия кмет на града и млада жена на име Мария се опитват да превъзмогнат голямата пропаст разделяща класите в града.

Оригиналната версия на филма от 153 минути така и не е напълно възстановена, но през 2008 в Аржентина е открита повредена лента на оригинала, която е реставрирана през 2010 и общото ѝ времетраене е 148 минути. Реставрираната версия става първият филм, правен някога, в Световното документално наследство на ЮНЕСКО.

Гледайте целия филм.

 

 

Благодарим Ви за участвахте в лова на отговора заедно с нас! Не пропускайте и следващите изненади, които сме ви подготвили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.