Бюлетин

Теглене на наградата от блиц кръга (24 април 2020)

Верен отговор на въпроса: филмът „Метрополис“ от режисьора Фриц Ланг.

 

 

Честито на победителката Габриела Кръстева! Ще се свържем с нея, за да получи своя код за безплатно изтегляне на антологията „Ти си абсолютна“.

Всички вярно отговорили участници получават по 1 точка в ТОП класацията от Играта на въпроси. Първите двайсет отговорили правилно получават плюс още 2 точки = 3 точки.

 

За филма „Метрополис“

Робот на фона на заплашително високи небостъргачи
Metropolis (1927)

„Метрополис“ е немски ням филм от 1927 година, счита се за първия пълнометражен научнофантастичен филм в историята на киното. Режисиран е от Фриц Ланг и за времето си е най-скъпата кинопродукция.

Филмът представлява градска антиутопия, в която синът на богатия кмет на града и млада жена на име Мария се опитват да превъзмогнат голямата пропаст разделяща класите в града.

Оригиналната версия на филма от 153 минути така и не е напълно възстановена, но през 2008 в Аржентина е открита повредена лента на оригинала, която е реставрирана през 2010 и общото ѝ времетраене е 148 минути. Реставрираната версия става първият филм, правен някога, в Световното документално наследство на ЮНЕСКО.

Гледайте целия филм.

 

 

Благодарим Ви за участвахте в лова на отговора заедно с нас! Не пропускайте и следващите изненади, които сме ви подготвили.