Подкасти

Хост/Гост: Ина Вълчанова

снимка
Ина Вълчанова (снимка Петър Ганев)

 

Банер на SpotifyБанер на Apple PodcastsБанер на Deezer Podcasts

Бутон за даунлоуд на предаването

В юбилейния еп. 10 на предаването разговаряме с Ина Вълчанова, писател, сценарист, редактор, преподавател в творческа академия „Заешка дупка“, радиочовек. Ина Вълчанова работи дълги години в Българско национално радио, Програма „Христо Ботев“ като журналист в редакция „Култура“, а след това и като редактор драматург в Радиотеатъра, но през последните 12 години издаде три романа – „Потъването на Созопол“ (Сиела, 2007), „Записки на свинята“ (Ерго, 2013) и „Остров Крах“ (К. Развитие, 2016).

В този разговор се лутаме между ненаситното желание за четене и непреодолимата необходимост от писането, между подводните развалини на Созопол и суровите руски степи. Ще научите какво е да си писател, колкото и да си убеден и дори да се гордееш, че никога няма да бъдеш, и къде може да ви отведе любознателността към света около вас – включително на снимачната площадка. И за пръв път в историята на предаването записваме в чисто новото студио Dream Sonic на Панчо Карамански, на когото дължим професионалната работа по звуковото оформление.

Отправяме специални благодарности към покровителите на „Сборище на трубадури“ в Patreon:

  • Марта Драгоева
  • Весела Прошкова

С вашата помощ правим по-добри списание и радио.

Слушате и можете да изтеглите този подкаст с подкрепата на изд. „Ерго“, благодарение на които закупихме допълнителен ресурс за цяла година файлов даунлоуд към хостинга на списанието.

 

 

Потърсете подкаста в Spotify, iTunes, Deezer.


Запознайте се със „Сборище на трубадури“ в Patreon и рекламирайте в предаванията. Благодарим ви, че ни слушате.

Become a Patron!