Подкасти

Хост/Гост Special: Грешка в един бит – Кен Лиу – превод Стоян Христов

снимка
Кен Лиу (Снимка: © Li Yibo – 李一博.)

 

Банер на SpotifyБанер на Apple PodcastsБанер на Deezer Podcasts

Бутон за даунлоуд на предаването

В новия сезон на подкаста поставяме началото на традиция – разказваме си приказки около огъня. 11 еп. включва пълна аудиоверсия на разказа „Грешка в един бит“ от Кен Лиу и обсъждане с преводача му Стоян Христов.

Кен Лиу (р. 1976 г.) е китайско-американски писател, поет, адвокат и компютърен програмист. Разказите му са публикувани във F&SF, Asimov’s, Analog, Lightspeed, Clarkesworld, и други списания, а така също в няколко антологии, сред които Year’s Best SF. Носител на наградите „Локус“, „Хюго“, „Небюла“, „Сайдлайз“, „Фантлаб“, „Уърлд фентъзи“. Преводач на научна фантастика и социалнопсихологически разкази от китайски на английски. Посетете сайта на автора за още подробности и интересни разкази на адрес: kenliu.name. Последвайте го в Туитър: @kyliu99.

Стоян Христов е възрожденец по призвание, панагюрец по жителство, преводач на фантастични истории по силата на любовта към книгите. Познавате го от книжния блог „Първи впечатления от последно прочетеното“, от ревютата и множеството преводни разкази от английски и немски, които от години редовно и винаги с мисъл за почитателите на фантастиката публикува в сп. „Сборище на трубадури“. Последвайте го в Туитър: @stoian_christov или се сприятелете с него във Фейсбук.

Текстът на разказа „Грешка в един бит“ ползва условията на договора Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 (CC BY-NC-SA 3.0): https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ Преводът е по версията на английския текст в антологията Thoughtcrime Experiments, A free 2009 anthology of fantasy and science fiction stories and art, published under a Creative Commons license: http://thoughtcrime.crummy.com/2009/

Отправяме специални благодарности към покровителите на „Сборище на трубадури“ в Patreon:

  • Марта Драгоева
  • Весела Прошкова

С вашата помощ правим по-добри списание и радио.

Благодарим и на Едуард Мелконян за дарената звукозаписна техника, с която записваме тези специални епизоди на подкаста в свободна обстановка, за разлика от редовните ни епизоди в студио.

Потърсете подкаста в Spotify, iTunes, Deezer.


Запознайте се със „Сборище на трубадури“ в Patreon и рекламирайте в предаванията. Благодарим ви, че ни слушате.

Become a Patron!