Библиотека

Памела Сарджънт – Истинският мрак – BestScienceFictionStories (Коста Сивов)

Памела Сарджънт - Истинският мрак - BestScienceFictionStories (Коста Сивов)

Превод на оригиналната статия от BestSienceFictionStories.com и водещ на българската рубрика: Коста Сивов.

„Истинският мрак“ (“The True Darkness“) е разказ от 2010 г. от Памела Сарджънт, в който се разказва за странен енергиен срив, който заварва една двойка в дома им.

РЕЗЮМЕТО, БЕЗ ДА ИЗДАВАМЕ СЮЖЕТА

Лидия и Мат наскоро са се преместили от града и са започнали да се наслаждават на по-тихия си, по-изолиран живот, надалеч от блъсканицата и врявата. Те са преживели няколко спирания на тока и дори са открили, че липсата на електричество може да бъде приятна – вечеря на свещи и истински разговор – пред алтернативата да се гледа филм.

Но когато токът спира тази нощ, нещата леко се променят. Липсва естествената светлина и клетъчните им телефони не работят. Дори клечка кибрит не може да бъде възпламенена. Има го само настоятелният мрак, който става все по-гъст и по-плътен с всяка изминала секунда. 

ЛИЧНО МНЕНИЕ

Оооххх, от този разказ ме побиха тръпки! Хареса ми как авторката е пренебрегнала всякаква предистория и направо го е дала по същество, започвайки от момента, в който светлините угасват. И оттам ни потапя в свят на мрак, който става все по-странен и по-страшен с всяко следващо изречение! Можете ли да си представите тъмнина, която поглъща всяка една светлина? Гадост!

НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ ПОДРОБНОСТИ

  • Думи: 6763
  • Страници: 17
  • Публикуван: 2010
  • Относно авторката: Памела Сарджънт е написала няколко романа и е носител на наградите „Небюла“ (Nebula Award) и „Локус“ (Locus Award).  Повече информация за тази талантлива писателка можете да намерите на нейния сайт или в Wikipedia

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ТОЗИ РАЗКАЗ

Можете да прочетете „Истинският мрак“ безплатно в WorldLit.

Също и в антологията „Като вода за кварки“ (2011) („Like Water For Quarks“, 2011) от съставителите Елтън Елиът и Брус Тейлър.

Автор: Cin

Този превод се публикува за пръв път в „Сборище на трубадури“. Коста Сивов е писател на научна фантастика и преводач. Потърсете Коста Сивов в Goodreads!