Бюлетин Конкурси Предпразничен конкурс 2014

Резултати от Предпразничния конкурс 2014 – 1 етап

Илюстрация към Резултати от Предпразничния конкурс 2014 - 1 етап


„Сборище на трубадури“ обявява резултатите от първия етап в Предпразничния ни конкурс за 2014 година. Конкуренцията беше оспорвана, а мащабите на участието от ваша страна ни свариха неподготвени. Трябваше да обявим конкурса по-рано вместо на 8 декември. И така обаче успяхме да публикуваме 40 творби. Разкази не спряха да пристигат и след като в навечерието на Коледа обявихме, че преустановяваме приемането на ръкописи, за което можем единствено да съжаляваме и да поднесем извиненията си на недопуснатите автори.

Решаващ глас в определянето на носителите на първо, второ и трето място имаше Ана Хелс, която до последно чете и насрочва за публикация пристигащите ви творби. Желанието й беше закъснелите разкази също да бъдат публикувани, но за съжаление срещна твърдия отпор от страна на коректора, оформителя и администратора на страницата ни във Facebook, които единодушно обявиха, че е време и те да опитат от коледните сладки и да видят какви подаръци ги чакат под елхата. Наградените са:

1-ва награда„Гайдар“ от Иван Величков
2-ра награда„Тъжникът на Ямез“ от Симеон Христов
3-та награда – поделят „Коледна революция“ от Преслава Кирова, „Тревога! Коледата наближава!“ от Валентина Игнатова, „Подаръкът“ от Павел Апостолов, „Най-опасният подарък“ от Димитрина Събчева

БЕЛЕЖКА (28 дек. 2014 г.): Добавен още един разказ към отличените с трета награда след осигурени допълнителни книги.

Наградите са осигурени след дарения от:

Ана Хелс: 100 лв., книги (организатор и координатор на конкурса)
Петър Тушков: 100 лв. (техническа поддръжка)
Евтим Борисов: код за достъп за известна компютърна игра (вдъхновител на конкурса)
Отговорник за наградния фонд е Владимир Полеганов

Вторият етап, включващ класирането за Специалната награда на публиката, определена от най-високата оценка, дадена от читателите (награда: книги и изненада), и Втора специална награда за най-добър коментар, оставен под публикуван разказ или ревю (награда: 50 лв.), тече до самия край на 4 януари 2015 г.. Възползвайте се, като гласувате отговорно и коментирате вдъхновено :)

2 comments on “Резултати от Предпразничния конкурс 2014 – 1 етап

  1. Много жалко, но… късно е, чадо, мандалото лопна. Поздравления за всички, които участваха. моите 5-6 фаворита не додрапаха до наградите, но в крайна сметка … въпрос на вкус. Дано пак скоро да има конкурс. Например по повод ваденето на кръста. :)

Коментарите са изключени.