Бюлетин Конкурс за авторско ревю Конкурси

Финал на конкурса за авторско ревю: РЕЗУЛТАТИ

Илюстрация към Финал на конкурса за авторско ревю: РЕЗУЛТАТИ

 

Дойде и краят на първия по рода си конкурс за авторско ревю на книга от любимите ми жанрове – фентъзи, фантастика и хорър. Резултатите бяха повече от положителни. Оказа се, че не сме никак малко чудаците от кръвната група на книголюбците, и има цял куп хора там някъде в онлайн пространството, които могат да говорят великолепно и неприспивно за книги, автори, идеи и фантазии. И си заслужават да бъдат прочетени от абсолютно всеки с интерес към четенето не като средство за душевни мъчения, а начин за сбъдване на съкровени желания.

В конкурса се включиха повече от двайсет кандидати, по-голямата част от които бяха публикувани на страниците на Трубадурите и запалиха истински коментаторски и оценъчни войни, включвайки приятели и роднини на ревюистите, защитаващи своите фаворити до последна капка кръв. Което е великолепно, защото книгите заслужават целия експлозивен заряд от емоции, на които сме способни, макар че нещата понякога свършват твърде грозно, дори и когато спорещите са високо интелигентни и мислещи хора. Но да се концентрираме върху положителното…

И да обявим и победителите

Първа награда от 100 лева печели великолепното ревю на непреведената досега книга на Теодор Стърджън – Космическото обладаване, която, доколкото познавам автора, е несъмнено блестяща, странна и докосваща на места, за които не ви се и мисли. Но на Калин Ненов му се говори, и то по страхотен начин, който не остави безралични нито журито, нито читателите в интернет пространството, и си заслужи безапелационно първото място.

Имаме и трима подгласници с равен резултат: Атанас Николов с Принцът на тръните, Хараламби Марков с Мъртъв плод от морето и Димитър Цолов с Разторг, като всеки от тях заслужи поощрение от 50 лева.

Допълнителни награди под формата на специално подбрани от мен заглавия ще бъдат предложени и на останалите невероятни ревюисти в първата десетка на конкурса – Искра Неделчева за Крадецът на книги, Георги Станков за Многоръкият бог на далайна, Евтим Борисов за Изкуплението на Алтал, Григорина Саева за В черно като полунощ, Калоян Захариев за Принцът на тръните и Мирослав Моравски за Градът и градът. Към списъка добавям и подарък за един от личните ми фаворити в конкурса – Книжно момиче за Зуу сити.

С победителите ще се свържем по мейл за уточняване на детайлите относно получаване на наградите.

Ако смятате, че инициативата ни бе достатъчно интересна и заслужаваща да стане част от ежегодна традиция на Трубадурите – пишете ни!

 


Warning: Undefined array key "showRichComments" in /home/trubadur/public_html/wp-content/themes/troubadours-magazine/comments.php on line 29

2 comments on “Финал на конкурса за авторско ревю: РЕЗУЛТАТИ

  1. Благодаря от сърце! Трогнахте ме, стоплихте ме… ето колко. :) (Поръсете с многоточия… се губят думи…)

    Все тъй от сърце ви пожелавам да направите и следващи конкурси. Помагат ни да растем; и да се откриваме взаимно.

    Хуквам да чета последните ревюта – да си търся следващите вдъхновения и събеседници… :)

  2. Благодаря за наградата! Със сигурност трябва да се продължи това начинание, най-малкото заради възможността хората да дадат нещо от себе си в държава, която не обича да насърчава това.

Коментарите са изключени.